Šta je novo?

Usporeni meniji

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam jedan cudan problem sa sistemom.
Naime, pre nedelju dana sam primetio da se meniji u Start meniju otvaraju mnogo brze nego kada je "default" (pomocu tweakera moze da se namesti doticna brzina otvaranja menija i podmenija ali ja nisam koristio nikakav tweak). E sada, za posledicu imam da se za otvaranje podmenija (recimo desni klik - New -...) ceka i do 15 s pri cemu je zauzece procesora 100% (csrss.exe zauzima 100%) a ponekad mu treba i vise....
To me nacisto izludjuje i usporava (pogotovo u photoshopu) i ne znam sta da radim. Virusa i ostale digitalne gadarije nemam...

Pa ocigledno imas nesto sto procesor zauzima 100% i treba naci sta je to. Inace je default za menije 400ms, ja licno drzim 200ms sto je prakticno trenutno pojavljivanje.

E sad, ovo dole bi trebalo da je reseno sa SP2 u winXP, al mozda nije lose probati recept u tvom slucaju.

http://support.microsoft.com/?kbid=555021

Jel to na 2k3? Koliko se secam, isto se i meni desilo kad sam podesio u HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\MenuShowDelay na 0, koliko sam drzao pre na 2k. Medjutim, na 2k3 ima neki bug zbog koga ne moze da se drzi na 0 (slucajno naleteh na netu gde je bio opisan taj problem), dolazi bas do toga sto si ti rekao. Kad sam stavio na 10 bilo je sve u redu (ne zaboravi reboot 🙂)
Naravno, sve ovo pod uslovom da jos drzis 2k3, mogao si navesti koji operativni sistem koristis sad 😉

Evo informacija za csrss.exe

WinTasks Process Library

csrss - csrss.exe - Process Information

Process File: csrss or csrss.exe
Process Name: Microsoft Client/Server Runtime Server Subsystem

Description:
csrss.exe is the main executable for the Microsoft Client/Server Runtime Server Subsystem. This process manages most graphical commands in Windows. This program is important for the stable and secure running of your computer and should not be terminated.
Author: Microsoft Corp
Part Of: Microsoft Windows Operating System

System Process: Yes
Background Process: Yes
Uses Network: No
Hardware Related: No
Common Errors: N/A

Security Risk (0-5): 0
Virus: No
Spyware: No

Sve sam ja to proverio srki...
Chi, nije pomoglo, vrednost se misteriozno vratila na 0 🙂

Offtopic, ali pazi logiku, tj, "ociglednu" semantiku izraza "Client/Server Runtime Server Subsystem" koji se odnosi na graficke komande. Mislim, zar ne fali neka rec na "G" :hump: ...

Da nije, ne daj boze, poceo disk da otkazuje?

Ma nije, disk je u savrsenom stanju.

Nazad
Vrh Dno