Šta je novo?

Usporen rad posle restarta

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,205
Radi se o kompu sa posla na kom radim,posle sasvim normalnog rada i bez najave posle restarta bas usporio,kao da radi na 30%...
Posto smo imali problema sa virusima "pregledam" komp sve cisto.Kolega koji ima malo manje zivaca od mene zahvaljujuci gore pomenutim virusima bez pardona stavi novi Win ali opet isto_Onda je digao ruke i ostavio meni da resavam.
Hirens (tj alati) prijavljuju nominalne vrednosti komponenti...
Posto je komp sa posla vazi politika dok ne rikne ne rasturaj,ali bas zna da me iznervira kad cekam i do minute da otvori Firefox,za sta mu je trebalo 3-4 sec...

Neko slicno iskustvo?

Pogledaj u task menageru koji procesi i koliko njih se pokreću.
Tu možeš videti koji proces guši računar.(zauzeće)

Koja glupost...
Seo lepo i poceo iz pocetka da vrtim u glavi sta kako...i skontam da nisam bas obratio paznju na HDD.Zamenim HDD (ima vise istih kompova u firmi) i probam isto tako usporeno...Rekoh zveknula maticna,garant... U medjuvremenu upada kolega koji nema blage veze sa kompovima i odvali "garant zice ne valjaju..."
Posle slanja kolege u toplije krajeve rekoh ajde da probam da zamenim IDE kabl,mada mi nije bilo logicno jer komp nije otvaran tj ni pipnut odkako je stigao u firmu,niti pomeran...Podrazumeva se da sam proverio kako stoje kablovi...
Zamenim kabl i komp sa starim HDD perfektno radi...Nije mi jasno kako moze IDE kabl sam od sebe da rikne posle godinu dana,ali izgleda da se i to desava...

@cvetko: to sam odmah pogledao,nista cudno nisam uocio...tnx

Poslednja izmena:
Verujem,ali to je prvi ovakav slucaj a bas imamo matore masine u firmi,a imamo ih podosta...plus kuci kod klinaca neki praistorijski ATA kablovi,koje sam milion puta vadio/stavljao pa nista...
Izgleda da kvalitet opada :) ,jer su ovi noviji,oko godimu i po cini mi se jer je onda dosao novi veci HDD

Poslednja izmena:
Verujem,ali to je prvi ovakav slucaj a bas imamo matore masine u firmi,a imamo ih podosta...plus kuci kod klinaca neki praistorijski ATA kablovi,koje sam milion puta vadio/stavljao pa nista...
Izgleda da kvalitet opada :) ,jer su ovi noviji,oko godimu i po cini mi se jer je onda dosao novi veci HDD

Pa manja je sansa da oksidiraju kontakti ako ih ukljucujesh-iskljucujes cesce. Razrade se...:)

I to stoji,ali je ovde prekid kabla u pitanju,nije mrzelo kolegu da proverava sa unimerom...bzvz...

I to stoji,ali je ovde prekid kabla u pitanju,nije mrzelo kolegu da proverava sa unimerom...bzvz...
Ja mislim da ce ti se taj problem jos pojavljivati jer tako pocinje crkavanje ide grane na ploci (vise mi se puta desavalo) mada moj ujak to kaze: Dok radi, radi; kad prestane :crash: (udri ga)
p.s. da kazem neku pametnu posto popravljam status

Pa ako su izmerili da je prekinut kabl onda nema vise shta da pametujemo... :)

Nazad
Vrh Dno