Šta je novo?

Usporen net.

Mrljesana

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2013
Poena
255
Dosao je neki racunovodja kod mog oca da radi nesto i mora da mu instalira Win. Zove me kaze mi hajd izadji sa neta na 10min nesto laprda pitam ga sta radis, sto da izadjem ? Opet nesto laprda, ja ok racunovodja valjda zna. Ja sam se diskonekt odo gledah film vratim se za sat vremena kad ono usporeno nacisto (gore nego IE). Pokusam nesto da nastavim da skidam skida jedva 50kb/s a pre toga zakucan na 1mb/s ! Fb mi ucitava 2 mimuta a pre sve za sec ! Zovem ga da ga pitam sta je radio on kao i uvek laprda. Kaze nisam ti ja nista radio ovo ono... Pokusao sam reset rutera medjutim isti problem. Ali moj racunar koji je wired povezan nema nikakav dok wi-fi na koja su pre bila 4 uredjaja ukljucena 24/7 radila ok dok sad kad se nakace 2 pukne wi-fi. Sta da radim ?

Dok je racunar iskljucen radi norrmalnom brzinom

Dosao je neki racunovodja kod mog oca da radi nesto i mora da mu instalira Win.
Računovodja koji instalira windows?
I kazao ti je da se diskonektuješ sa (bežične) konekcije dok on nešto sredi na žično povezanom desktopu tokom/nakon instalacije windowsa?

Bilo kako bilo problem je onda na strani desktopa, to jest njegovog softvera (najverovatnije je sada zaražen sa "podstanarima" koji ti urnišu net).

Poslednja izmena:
Pa da ali on laprda da je programer.. Medjutim ima li resenja ?

Ako je sve tako kako kažeš zovite ga nazad i pokažite mu njegov rad.

Ili se vi pomučite (da eliminišete njegove brljotine) pa skenirajte za početak sa antivirusom, malwarebytes i hitman pro.
A u krajnjem slučaju valjan reinstal windowsa će rešiti stvar.

Poslednja izmena:
Proveri da ti ne ide upload negde slucajno, mozda je onaj stari dobri Sality za XP. :)

Ne ide nigde upload, inace odradio sam sve sto si rekao 5 min ok radi pq opet sve po starom...

Možda je podesio qos na routeru.

quality of service redjane paketa po prioritetima , ne verujem da je to
pre ce biti da neko torentuje kao zmaj sa 500 konekcija :)

Nazad
Vrh Dno