Šta je novo?

Usluge PC Moddinga-iskustva

spectator

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2003
Poena
619
Da li je neko koristio usluge PC moddinga-a u Beogradu i ukoliko jeste gde je i koje je usluge koristio, kako je zadovoljan kvalitetom izvršenih usluga, cenama i poštovanjem dogovorenih rokova?
Konkretno; zanima me usluga koju nudi Dušan (objavljuje na par sajtova poput PC Berze).U prvom redu farbanje.
Ukoliko ima drugih ponuđača za usluge farbanja i PC moddinga sa kojima ste imali iskustva ne bi bilo loše da ih navedete -valjda nije reklama pre bih rekao publicitet, svima koji poput mene ili nisu dovoljno spretni,nemaju vremena ili se ne usuđuju da ovo sami rade a osećaju potrebu da ofarbaju ili modifikuju kućište informacija može dobro doći.

Taman i mene zanima gde mogu da odnesem kuciste da mi proseku mrezu na zadnjoj strani. Ako mi ikada zatreba kupicu oinu aluminiumsku Silverstone mrezu pa cu da nakacim ali ocu da je nema ovakva kakva je sada.
Mogli su jos manje rupe da naprave tu.

svaki auto limar mozhe da ti ofarba kuchishte do perfekcije ja sam svog starog starog chieftecha farbao kod auto limara i bio je ko bombona... nemerljivo bolje nego bilo ko da ti farba sprejom iz limenke...

svaki auto limar mozhe da ti ofarba kuchishte do perfekcije ... nemerljivo bolje nego bilo ko da ti farba sprejom iz limenke...
Ukoliko ti autofarbar nije rođak ili prijatelj cena farbanja će premašiti vrednost kućišta, bar prema mom iskustvu sa kolima i ovim zanatlijama.
Po meni ima smisla raditi farbanje, popravku ili prepravku kućišta samo ukoliko je cena u skladu sa vrednošću predmeta rada, u suprotnom je bolje otići u prodavnicu, otvoriti novčanik pa videti kojom svotom se raspolaže i šta se za nju dobija, izabrati, platiti pa izaći iiz radnje sa novim kućištem odgovarajućih karakteristika.A staro u oglase ili na smetlište,već prema stanju u kome je i vrednosti.
Ne govorim o entuzijastima, niti vičnim ljudima koji sami mogu da osmisle i sprovedu u delo željenu modifikaciju koju ni kod novih kućišta ne mogu naći.Verujem da takvima nije teško ni da sa zadovoljstvom dobro plate uslugu za ono što sami nisu u mogućnosti da sprovedu u delo.
Ne govorim ni o moderima koji najčešće na jeftinim kineskim limovima to čine iz duga vremena ili zadovoljstva da nešto urade sa svojih 10 prstiju ,pa makar i nemalo nekog posebnog smisla
Mislim na obične korisnike kojima ne treba ništa van onoga što pristojnija seriska kućišta na tržištu obezbeđuju, već bi samo da reparacijom postojećeg kućišta prođu povoljnije od nabavke novog.A pritom sami nisu sposobni, nemaju vremena, prostora ni elementarnog alata, već samo staro kućište i nešto para koje bi izdvojili za tu namenu.

Poslednja izmena:
kad sam prvi put farbao stranice uleteo sam u auto limarski servis i lik mi je izashao kompletno u susret i uradio perfektan paint job samo je bio uslov da boja bude ta koju ima u kompresoru spremljenu za jednog bmw... dinara mi nije uzeo, svakakvih ljudi ima... i na "ovu" i "onu" stranu... 😉

Danas sam se nekako usudio da prefarbam spoljašnje stranice kućišta.
Nije mi baš bilo svejedno, nikada mi bilo kakvo farbanje nije polazilo za rukom, ali starog Chiefteca DX-01B-D-U je trebalo malo osvežiti, bila je pokoja ogrebotinica koju je valjalo eliminisati.
Koristio sam akrilni sprej Saratoga Happy Color, antracit gray,čija je boja najsličnija originalnoj Chieftecovoj boji od svega što sam nalazio u prodaji.
Farbanje je prošlo bolje i bezbolnije nego što sam se plašio.
Iskreno, da sam za uslugu farbanja nekoga angažovao i platio mu našao bih mana, ali izgled nakon farbanja je ipak bolji nego ranije, iznad mojih očekivanja.
Nije za slikanje i izložbu, ali najvažnije je da sam ja zadovoljan rezultatom sopstvenog rada.Nije moding, daleko od toga, ali za mene je i ovoliko uspeh.
Kada za koji dan budem ispolirao kućište, sigurno će izgledati još i bolje.

Kada sam se već odvažio da pokušam sam da ofarbam kućište, odlučio sam da odem i korak dalje i umesto pastom pokušam poliranje vodenom šmirglom-za početak samo jednu stranicu.
Na par mesta sam skunuo previše farbe pa je probila osnovna boja, na par mesta se vidi trag šmirgle. Naneću posle sprejom još jedan sasvim tanak sloj farbe da to korigujem.
Ali ipak, obzirom da prvi put radim, mogu reći da nije ni tako loše ispalo.
Znam odranije da se farba može polirati šmirglom, ali mi je to uvek izazivalo čuđenje.
Mogu samo misliti kako li to dobro može izgledati kada ispolira neko ko to zaista ume da radi.

Tako je, valja znati kada stati
i kuciste na powder coating odneti. 😀

Nazad
Vrh Dno