Šta je novo?

Usklađivanje prevoda

gordan84

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x
GPU
4070 Ti
Skinuo sam film u mkv formatu ali je problem što je dužina filma 1:50h a na traci plejera postoji još dodatnog praznog videa (u stvari to nije video nego obično zablokira kada naiđe na taj dio), uglavnom reklo bi se da video traje 5h.

Kako da uskladim prevod, da ne prati cijelu dužinu od 5h nego da ide 1:50h?

Subtitle Workshop? 😵
(ne znam da li on moze, tacno, ali je super za rad sa subtitlovima... ako nece, onda sigurno hoce...)
Time Adjuster...

probaj da li ce neki drugi player isti bug da pokazuje.
U Subtitle workshop idi na ctrl+B, namesti vremenski prvu i poslednju recenicu i tebalo bi da je to to.

I od mene preporuka za Subtitle Workshop. Sjajan program. Samo moja verzija (2.51) ne čita matroska fajlove ili ja nemam odgovarajuće kodeke... Mada, biće da je ovo drugo, pošto kod ortaka MV2 player uspeva da pročita .mkv, a kod mene ne. Ne znam kako stoje novije verzije sa tim, nisam skidao betu...

Kod mene SW cita mkv , instalirani samo ffd show i haali.

I Time Adjuster i Subtitle Workshop radi sa Mkv fajlovima.

Ja se bavim obradom titlova sa *.mkv filmovima (prevođenje filmova na srpski i prebacivanje na ćirilicu), pa mogu da te savetujem, da skines [URL="K-Lite Codec" ]http://www.free-codecs.com/K_lite_codec_pack_download.htm[/URL], pa prilikom startovanja SW obavezno isključiš podizanje vobsub, jer na nekim operativnim sistemima neće da pokrene video u SW. Ako imaš problema obrati mi se na PM, pa ću ti objasniti kako se to najlakše radi.

I od mene preporuka za Subtitle Workshop. Sjajan program. Samo moja verzija (2.51) ne čita matroska fajlove ili ja nemam odgovarajuće kodeke... Mada, biće da je ovo drugo, pošto kod ortaka MV2 player uspeva da pročita .mkv, a kod mene ne. Ne znam kako stoje novije verzije sa tim, nisam skidao betu...

Kad se ovo desava obicno nije instaliran Haali.

Meni SW ne prikazuje sliku kod .mkv fajlova, samo ton! U cemu je tu problem?

Imam Halli! Da li treba nesto dodatno da se podesi u SW?

Ja sam instalirao najnoviji K-Lite Codec Pack i sad čita MKV, pa probaj tako...

Imam instaliran K-Lite Mega Codec Pack i Haali i nista osim toga. Koristim SubtitleWorkshop4. Jednom sam imao problema sa ocitavanjem mkv fajlova na Visti i problem sam resio tako sto sam pri instalaciji K-Lite Mega Codec Pack stiklirao opcije: enable proccessing for raw video i force RGB output, posle toga nije bilo problema. Ako zelis probaj ovako ali prethodno deinstaliraj sve codece sa nekim od programa za deinstalaciju kako se kasnije nebi medjusobno klali.

:wave::wave::wave:

Koristim Subtitle Workshop i dobro radi posao, međutim malopre sam pokušao da otvorim jedan srt tilt i on neće (javi da je loš ili nepodržan format). Međutim titl je skroz ok, i BS ga normalno pusti. Jer ima neko ideju šta da uradim, jer mi treba zbog sinhonizacije?

Probao sam Time Adjuster, međutim ne radi.

Koristim Subtitle Workshop i dobro radi posao, međutim malopre sam pokušao da otvorim jedan srt tilt i on neće (javi da je loš ili nepodržan format). Međutim titl je skroz ok, i BS ga normalno pusti. Jer ima neko ideju šta da uradim, jer mi treba zbog sinhonizacije?

Probao sam Time Adjuster, međutim ne radi.

Pogledaj malo bolje taj titl. Ako je u .srt formatu pregledaj da se nije negde potkrala neka greska u linijima gde su tajmizi ili je titl u UniCode formatu a treba da bude u Ansi-ju.

Može malo bolje objašnjenje, kako da vidim da li je UniCode i zatim da ga prebacim u Ansi?

Najjednostavniji nacin da to proveris je da otvoris titl u notepadu i da probas da ga snimis. Ako je UniCode prijavice ti prilikom snimanja. Ako je u pitanju cirilicni titl onda je 90% UniCode. Prebacivanje titla u ANSI je u tom slucaju smaracina jel moras sve UniCode karaktere da zamenis ANSI karakterima pesaka funkcijom Find & Replace iz Notepada npr. Varijante da snimis kao ANSI ne pale jer je posle titl necitljiv za vecinu plejera.

Najjednostavnije resenje je da pronadjes drugi titl.

Nazad
Vrh Dno