Šta je novo?

usisivac

• Začetnik teme Začetnik teme D-KEE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

D-KEE

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.10.2001
Poena
649
da li neko zna gde moze da se nadje neki maleni usisivac pogodan za ciscenje unutrasnjosti racunara, stampaca,...

Deki ja sam sam napravio prikljucak za usisavanje maticnih ploca, kartica...
Imam samsungov usisivac sa potenciometrom i smanjim na minimom tek da motor radi i onda sa mojim prikljuckom lagano usisam prasinu🙂

Uh...
Kad sam procitao naslov vec sam se zabrinuo da ce sledece biti nesto tipa "Kako overklokovati peglu" ili "Nece da mi se upali mixer"...
Ma najbolje ti je da koristis "sprej" sa komprimovanim vazduhom, pa malo produvas po kucistu i pri tom vodis racuna da ti ne otkaci neki kabl, jedino sto taj "sprej" nije dzaba da bi se to radilo cesto....

Crni je napisao(la):
Uh...
Kad sam procitao naslov vec sam se zabrinuo da ce sledece biti nesto tipa "Kako overklokovati peglu" ili "Nece da mi se upali mixer"...
Ma najbolje ti je da koristis "sprej" sa komprimovanim vazduhom, pa malo produvas po kucistu i pri tom vodis racuna da ti ne otkaci neki kabl, jedino sto taj "sprej" nije dzaba da bi se to radilo cesto....
da sprej ili kompresor bi bili dobro resenje kada bi se takve intervencije radile na nekom poljancetu

Broz - aj' me pozovi na placinke da vidim kako izgleda taj nastavak za usisivac 😀 :wave;

D-KEE je napisao(la):
Broz - aj' me pozovi na placinke da vidim kako izgleda taj nastavak za usisivac 😀 :wave;

Joj nemoj samo recepte da menjate 😛

Deki, od bilo kakvog materijala mozes da napravis to "suzenje" za usisavanje komponenti. Samo je fora da usisivac ima potenciometar. Recimo, kada bih sa ovim CleanSy uzeo da usisam one zastite na zvucnicima na max, pa uvukao bi u drvenu kutiju 🙂 Ovako na minimum i laganica....
Hm, a sto ne kupis onaj usisivac za mrvice sa stola? 😀 Sala, BRE 🙂

Kad bi samo znali koliko kompresor zavrshava posao 🙂
Iz napajanja mi obavezno "izadje" 9 tona prashine !!! 😀

PJ je napisao(la):
Joj nemoj samo recepte da menjate 😛...
mogu da se kladim da ne znas ni tiganj u rukama da drzis a kamoli da peces palacinke 🙂... nego ako si napravio i ti neki nastavak za ususivac - mozes da ga uslikas i posaljes mi sliku na dobro znani mail

Dkee, da li i tvoj aparat za pravljenje palacinki ima potenciometar? cheers

D-KEE je napisao(la):
mogu da se kladim da ne znas ni tiganj u rukama da drzis a kamoli da peces palacinke 🙂...

za kvalitet tvojih palacinaka evo ja mogu da posvedocim - jos sam ziv zar ne😀 salu na stranu deki je pravi pancake sensei - moze da se uda samo tako(D)

D-KEE je napisao(la):
da li neko zna gde moze da se nadje neki maleni usisivac pogodan za ciscenje unutrasnjosti racunara, stampaca,...

Pogledaj u Adacom-u.

Re: Re: Re: usisivac

D-KEE je napisao(la):
nikad culi 🙁

Ma, ja sam bas tamo kupio jedan mali usisivac za ciscenje kucista i sl.
To je bilo pre mesec dana.

Problem je sto devojke koje tamo rade uglavnom nemaju pojma ni sta imaju, ni sta prodaju. Meni je donela kablic od cd-a do zvucne kada sam je pitao da li imaju round kablove 😛

A ja mislio covek hoce da kupi GeForce FX 😀

Re: Re: Re: Re: usisivac

pop je napisao(la):
Ma, ja sam bas tamo kupio jedan mali usisivac za ciscenje kucista i sl.
To je bilo pre mesec dana...
adakom u keza milosa? koliko si ga platio?

Re: Re: Re: Re: Re: usisivac

D-KEE je napisao(la):
adakom u keza milosa? koliko si ga platio?

Bas taj. Mislim da je bilo ispod 500 din. ali nemoj da me drzis za rec. U svakom slucaju, nije bilo dranje.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: usisivac

pop je napisao(la):
Bas taj. Mislim da je bilo ispod 500 din. ali nemoj da me drzis za rec. U svakom slucaju, nije bilo dranje.

Da nije malo jeftino?

Ja sam predpostavljam istu igrackicu kupio pre neke dve godine... Radi na 4 AA baterije... ma nije mnogo upotrebljivo... danas samo koristim onu cetkicu za brisanje prasine sa komponenti...

Mislim da je prava stvar za nekih 70-80 evra Makita ili Boch rucni kompresor. To izduvava po potrebi i elektrone iz chipova 🙂

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: usisivac

Misko je napisao(la):
Da nije malo jeftino?

Malo je mnogo jeftino 😀 Za te pare, cak i nije toliko los...

Ja sam prasinu cistio sa kompresorom od frizidera, i sve to super duva, mada mi se plakalo kad sam naduvao na kuler da ga ocistim, a on poce da se okrece duplo brze nego inace... Tj. kompresor je super za ciscenje (napolju naravno), ali ne znam koliko je bezbedan za komponente...

JOBAH je napisao(la):
...Mislim da je prava stvar za nekih 70-80 evra Makita ili Boch rucni kompresor. To izduvava po potrebi i elektrone iz chipova 🙂
a gde ima to da se kupi?

Probaj kod uvoznika za Makitu ili po radnjama sa alatom... Nisam bas 100% siguran koja je cena, ali sam video uredjaj na delu...

pogledaj ovo negde na sredini stranice mozda zadovoljava tvoje potrebe cena 56€ ali pojma nemam ni kako radi ni dali ga imaju 😀

4073D akumulatorski usisivač prašine 7,2V

Velika snaga usisavanja-mali nivo buke, 2-stepeni prekidac za optimalno usisavanje, 7,2V, mogucnost usisavanja: punom snagom 10min, smanjenom snagom 20min, max. kolicina usisanog vazduha 0,9m3/min, precnik usisavanja bez pomeranja 280mm. Cena 56 eura.

http://www.belanovic.co.yu/pages/akumulatorski-uredjaji/akku-uredjaji.htm

Mislim da je taj uredjaj bas uzeo kod Belanovica... ali nije ovaj "beli" akumulatorski usisivac.... vise lici na one busilice ... dizajn je izmedju akumulatorske busilice i fena 🙂) navodno moze da izduvava i da usisava...

Nazad
Vrh Dno