Šta je novo?

Useri u XP-u

zwerko

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2002
Poena
620
Imam malo pitanjce. Naime zeleo bih da podesim usere u XP-u tako da svaki user ima programe koje koristi, a drugi koji ih ne koriste ih nemaju. Sada admin ima sve programe, ali me zanima da li je ikako moguce namestiti da neki useri imaju programe koje nema admin, i obrnuto, a neke da dele, a da se pri tome program ne instalira posebno za svakog usera, nego da se samo nekim podesavanjima podesi koji useri koriste koje programe?

mislim da to mozes da uradis tako sto ces podesiti security opciju za taj program...

znaci ides desno dugme na taj program i u security kartici podesis ko sve ima pristup takos to ces nekoga dodati ili izbrisati...

dodavanje je malo zeznuto pa cu da ti objasnim:
ides na Add/ Advanced/Find Now i onda ti on izlista sve usere koje pronadje na kompu i ti izaberes ko ti treba i kliknes na OK. i dalje mu podesis u kartici sacurity kakav pristup ce da ima: full, read only...itd...

Sauron je napisao(la):
mislim da to mozes da uradis tako sto ces podesiti security opciju za taj program...

znaci ides desno dugme na taj program i u security kartici podesis ko sve ima pristup takos to ces nekoga dodati ili izbrisati...

dodavanje je malo zeznuto pa cu da ti objasnim:
ides na Add/ Advanced/Find Now i onda ti on izlista sve usere koje pronadje na kompu i ti izaberes ko ti treba i kliknes na OK. i dalje mu podesis u kartici sacurity kakav pristup ce da ima: full, read only...itd...

Cekaj, nisam sad ovo shvatio. Gde idem na properties, u start meniju ili gde, nigde nemam security karticu. Kada kliknem desnim imam samo opciju Sharing and security, ali ona mi ne daje security karticu. Kapiram da se sharing odnosi samo na mrezu, pa mi se ne cini da je resenje tu.

Kliknes na izvrsni fajl (*.exe) programa koji bi da zabranis "obicnim" userima (moras ti da budes admin). Dakle, Desni klik/Properties/Security i tamo podesavas za svaku grupu korsnika posebno.

Da bi se u XP-u video taj Security tab u properties-u, mora se prvo disable-ovati Simple File Sharing u Folder Options -> View.

Probao sam i sa ukljucenim simple file sharingom i bez istog, ali mi se u properties ne pojavljuje kartica security :(

zwerko je napisao(la):
Probao sam i sa ukljucenim simple file sharingom i bez istog, ali mi se u properties ne pojavljuje kartica security :(

Onda to znaci da ti particija nije NTFS. Na FAT32 ne mozes da zastitis fajlove na taj nacin.

Nije NTFS, fat32 je. Ali to mi i dalje ostavlja problem sa odredjivanjem koriscenja programa.

Kad kazes da ih nemaju da li mislis da ih ne vide u start meniju ili ne mogu da ih koriste uopste?

Nije neophodno da im se skroz zabrani koriscenje programa, dovoljno je samo da ih ne vide.

Nazad
Vrh Dno