Šta je novo?

User vs Administrator

• Začetnik teme Začetnik teme nex999
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nex999

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
20.10.2004
Poena
1,005
Moja oprema  
CPU & Cooler
Core i9 14900KF*Noctua NH-D15
Matična ploča
MSI MAG Z790 Tomahawk WiFi
RAM
Corsair Vengeance DDR5 64GB 6400MHz
GPU
Asus TUF RTX4090
Storage
2x 2TB Samsung 990 PRO NVMe M.2
PSU
Corsair HX1500i
Kućište
NZXT H7 Flow
Monitor
LG Ultragear 27GS95QE-B, LG CX
Problem: posleinstalacije xp-a, sve je radilo ok, al je od pre neki dan pocelo da se desava sledece:win se podigne i onda zastane na welcome, a onda se cuje onaj 'bump' zvuk.Kad nestane welcome onda iznenadjenje: neka eror porukica na kojoj ima da se klikne ok, a windows kao da sam ga upravo instalirao(livadica, oblaci i plava tema...).I onda posle shocka provalim...
Dakle iz nekog razloga me je ulogovao kao Nex/administrator, umesto Nex/nenad nesovic...i onda jedva uspem da se ulogujem kako treba.jednom mi se cak desilo da na welcome ekranu pise click on user name,a na njemu nema nicega?WTF?
Da li je problem opcija "send administrative alerts" u opciji startup and recovery u my computer/system properties/advanced? Kapiram da je win pokusao da me kao admina obavesti za neku glupost...
sta mi je ciniti? danke

Ne verujem da to sto je chekirana opcija "send administrative...." izaziva taj efekat da se automatski loguje administrator. Pre lici da je sa nekim tvikerom ukljucena opcija da se administrator automatski loguje (a kad je potreban drugi user onda admin mora da se izloguje). Jesi li koristio neki sw tipa tweakxp, tweakui, ili nesto sl.
Drugo, sta tacno pise u prvih par reci error porukice, jer bi bilo bitno saznati sta izaziva gresku pri svakom logovanju.

Btw, dal` jos neko koristi racunar osim tebe...

da, koristio sam tweakUi gde sam chekirao Log me on automatically, al pod imenom Nenad nesovic, kako i treba...sad mi je ta opcija dechekirana, i prilikom startupa se javi onaj prozor na kom pise ime i password(polje je prazno) sto je u principu ok,sve dok radi...samo da me ne zezne ponovo...
Samo ja koristim ovaj komp, osim ako keva nije u medjuvremenu naucila da ga upali :d ...
Inace taj error se ne javlja svaki put...sto me dodatno zbunjuje.Pojavio se samo u tim slucajevima, kad se win ulogovao kao admin...i ja tupson nisam zapisao sta pise,al secam se da je bilo vrlo kratko, i da nije vezano za drivere i sl, jer bi to prepoznao.

Poslednja izmena:
Pogledaj Event viewer, moguce da ces tamo naci tu poruku 😉

Inace, ako te zeza i dalje tvoj account, kreiraj novi account (npr. Nenad) i prekopiraj svoje podatke na tog novog usera, kad sve zavrsis obrisi starog usera (Nenad Nesovic).

Probaj ti da pustiš scan disk, možda te disk zeza.

Ne znam da li si riješio problem, ali provjeri slijedeće:

1.
Da li imaš aktiviran Quota Management na mašini?

2.
Provjeri kakvo ti je stanje sa slobodnim prostorom na disku...

Meni je jedna mašina isto tako zablentavila (to što imaš livadicu i sve kao kad te prvi put prijavi na sistem je zato što povuče podešavanja od Default User-a) i pošto sam znao u čemu je problem, pobrišem sve sem Internet Temporary files-a u Temp-u.

SAVJET ZA SVE:
Obavezno nakon instalacije postavite SVE temp varijable (i sistemske i korisničke) za SVE naloge koje kreirate na jedan jedinstveni TEMP dir. Tako ćete manje razbijati glavu kad vam se desi neko ****** u kome Temp ima veliku ulogu (kao npr. u ovom mom slučaju).

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno