Šta je novo?

User - pokretanje programa problem?

zelenika

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2002
Poena
619
Kako da resim sledeci problem:

Imam Windows 2000 Server koji je workgroup. Na njemu imam i rezac i Nero za rezanje. Kreirao sam usera i logovao se ali nero mi ne prikazuje da imam rezac. Kako korisnika dodam u administrators grupu, dobijem rezac. Kako da resim ovaj problem, a da usera naravno ne dodajem u admine?

Pozdrav

koliko se secam, samo power useri pored administratora mogu da koriste burn opcije cd rezaca.

znaci proceprkaj malo po lokalnoj grupnoj polisi i pronadji nesto vezano za snimanje diskova

Ta dozvola moze naknadno da se doda svim userima tako da ce da radi kako treba i za one koji nisu administratori.

Miroslav je napisao(la):
koliko se secam, samo power useri pored administratora mogu da koriste burn opcije cd rezaca.

znaci proceprkaj malo po lokalnoj grupnoj polisi i pronadji nesto vezano za snimanje diskova
pitanjce:mogu li backup operators da koriste rezac?

Filo je napisao(la):
pitanjce:mogu li backup operators da koriste rezac?
pazi ovako. rezac mogu da koriste SVI iz Nero-a. dakle ako korisnik ima u polisi dozvoljeno pokretanje doticnog programa, moze da reze diskove.

znaci najbitnije je da u polisama zabranis svima koriscenje programa Nero, pa onda specificnim korisnicima dodajes posebno tu karakteristiku (ako imas podignut domen, lako bi to uradio kreiranjem samo jedne organizacione jedinice i kpiranjem tih korisnika tamo).
ili druga varijanta da skines taj Ahead-ov control panel koji ja nisam probao.

vise se uzdam u polise :)

Miroslav je napisao(la):
pazi ovako. rezac mogu da koriste SVI iz Nero-a. dakle ako korisnik ima u polisi dozvoljeno pokretanje doticnog programa, moze da reze diskove.

znaci najbitnije je da u polisama zabranis svima koriscenje programa Nero, pa onda specificnim korisnicima dodajes posebno tu karakteristiku (ako imas podignut domen, lako bi to uradio kreiranjem samo jedne organizacione jedinice i kpiranjem tih korisnika tamo).
ili druga varijanta da skines taj Ahead-ov control panel koji ja nisam probao.

vise se uzdam u polise :)
Polise su sigurno bolji i elegantnijinacin, pogotovo sto nisam probao ovaj Nerov dodatak. Mozda ces imati problem dok provalis kako, ali ce sigurno da radi.

Ako bi hteo brzo da svim korisnicima dodeli burn rights, onda je najlaksi nacin sa ovim aheado-vim utilom.

Vrh Dno