Šta je novo?

User account u Windows

babakurana

Cenjen
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poena
159
Moja oprema  
Monitor
Philips 243V7
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S, Fantech MAXFit61
Laptop
Asus X512D, MacBook Pro 2016, MacBook Air M1
Tablet
iPad 10th Generation
Mobilni telefon
iPhone 15 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 8
Pristup internetu
  1. Mobilni internet
  2. Wireless provajder
Zanima me da li postoji neki program ili odredjena verzija Win. da mogu da zakljucam sve npr, kao skolski kompijuteri da samo ima pristup igranju i odredjenim programima, da ne moze da radi nikakvo podesavanje niti instaliranje?

To sve mozes da uradis u svakom Windows-u ,preko MMC konzole...a ako nemas vece predznanje o tome,onda je najbolje da koristis neki od usluznih programa...sta te konkretno zanima,da bih ti rekao kako da odradis...

Zanima me da zakljucam C paticiju gde je windows, da zakljucam instaliranje programa igrica.. Tj ukratko da ti objasnim zelim da naprawim user administratora gde moze da se udje samo uz sifru, i da naprawim user korisnika gde ima swe zabrane tj gde mu je dozvoljeno samo snimanje podataka, internet igrice muzika filmovi

Admin account --- Control Panel --- User Accounts
E sad tu kreiras novi account ili dodas samo password na postojeci,to sto se tice Admina.
Moj predlog da sad ne komplikujemo sve,skines aplikaciju Install-Block http://bashsoftware.net/,sa njim moras da kucas password svaki put kada zelis da instaliras neki program,sto znaci da niko osim tebe ne moze da brlja ni da instalira bilo sta bez sifre...

Druga opcija je malo komplikovanija za obicnog korisnika i nekog ko ne poznaje Xp okruzenje bas bas profi...mislim na Security ,Grupne polise,MMC konzolu i sl...ali evo kako i to da uradis korak po korak sve objasnjeno...(ALI PAZI STA EDITUJE U REGISTRY-ju,MOZES LAKO DA ZEZNES CEO SISTEM)

Start --->>> Run --->>> Regedit

To restrict users from installing software on one computer, you need to change permissions for the HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE Registry key.

Run regedt32, select the SOFTWARE key, select Permissions from the Security drop-down menu, and select the users you want to set permissions for. The SOFTWARE key's default settings include Full Control for CREATOR OWNER, SYSTEM, and the local Administrators group. These users can make changes freely; they can add and remove software, use applications that have entries in the SOFTWARE key, and modify permissions.

To prevent users in the Everyone group from installing new software without preventing them from using the software that the SOFTWARE key lists, you need to remove their Set Value and Create Subkey permissions. Change the Everyone group's permissions from Special Access to Read. Then, users in the group will have only Query Value, Enumerate Subkeys, Notify, and Read Control permissions.

Hvala puno na odgovoru, proguglao sam malo i dodao svoje neko znanje, i iskreno nisam se nadao da cu tako odraditi :) Napravio sam da moze da se koristi samo sto je na desktopu, nema pristupa my computer-u control panelu nista bas nista :)

Stavio sam sifru na administratorski (jedini) nalog, znaci kad se logujem kucam sifru da bi usao u Win.
E sad problem je sto idem na more a cale igra igrice pa bih da sklonim tu sifru a nema nigde opcije da se skloni sifra tj da se prilikom paljenja kompa ne ukucava sifra.
Ima li nekog resenja?

Nema na cemu ,drago mi je da si se snasao :) ako nesto jos treba ,pisi...

Stavio sam sifru na administratorski (jedini) nalog, znaci kad se logujem kucam sifru da bi usao u Win.
E sad problem je sto idem na more a cale igra igrice pa bih da sklonim tu sifru a nema nigde opcije da se skloni sifra tj da se prilikom paljenja kompa ne ukucava sifra.
Ima li nekog resenja?

Instaliraj Tweak UI i namesti autologon za ćaletovog juzera.

Edit: sad vidim da je jedini nalog. Onda autologon na administratorski :)

Poslednja izmena:
Hmm ma imam taj programcic ali ne vidim gde ima ta opcija na njemu?

Nasao sam.
Hvala na pomoci, extra fora :)

Nazad
Vrh Dno