Šta je novo?

Usb wireless card...jedan savet?

gordije

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2007
Poena
319
Kupio bi Usb wireless za lap top(jer nije integrisano u isti)i zanima me domet Usb wireless-a i koju mi predlazete da kupim jer sam na prvom spratu a i ima kafica oko mene koji imaju svoju mrezu otvorenu(pa da iskoristim free net)?:):):)

Koliko je daleko kafic od tebe?
Imao sam ja Gigaset USB Stick 54 by Siemens, Atheros chip i radio je fino,(+ 5 m USB kabla sam ja kupio da bih ga izbacio na terasu)njegove ja mislim karakteristike vezane za domet su: indoor 25 m outdoor 300 m, e sad ja sam se malo zezao sa njim pa sam cak uspeo i da mu pojacam signal sa metalnom mrezastom cediljkom za rezance :),to sam negde video i stvarno radi!
Ima da se kupi u Logo firmi kod Cvetkove pijace,oko 1300 din.

Poslednja izmena:
Koliko je daleko kafic od tebe?
Imao sam ja Gigaset USB Stick 54 by Siemens, Atheros chip i radio je fino,(+ 5 m USB kabla sam ja kupio da bih ga izbacio na terasu)njegove ja mislim karakteristike vezane za domet su: indoor 25 m outdoor 300 m, e sad ja sam se malo zezao sa njim pa sam cak uspeo i da mu pojacam signal sa metalnom mrezastom cediljkom za rezance :),to sam negde video i stvarno radi!
Ima da se kupi u Logo firmi kod Cvetkove pijace,oko 1300 din.

Izvor je udaljen oko 50tak metara?to bi znaci bila sasvim ok daljina za dobar prijem signala:)pozz

Jel' mi dovoljno da uzmem USB wireless adapter a ne PCI wireless karticu za kompjuter koji je u susjednoj sobi na 4-5 metara i jedan zid od mog kompjutera i rutera (Linksys WRT54GL)? Pošto su otprilike iste cijene i za USB i za PCI adapter a praktičniji mi je USB ali ne bih da se zeznem.

Kakav je USB D-LINK dongle?

Ista nedoumica me muci.
DA li USB wireless adapter ili PCI wireless karticu za kompjuter?
Potrabno povezati adsl ruter koji je na jednom kraju stana sa kompom koji je u sobi na 10-12m od rutera.
Da li zaista dobro rade na tim kucnim daljinama usb adapteri?
Dvoumim se izmedju USB adaptera Tp-Link TL-WN620G i PCI kartice TP-Link TL-WN651G.
ADSL ruter je Tp-Link TD-W8920G , pa su brzine u oba slucaja usaglasene.
Ko zna nesto o ovim uredjajima ili ima neko iskustvo u vezi USB adaptera za bezicno umrezavanje neka se javi, iznese svoja iskustva, misljenja, sugestije, preporuci i posavetuje...

Hvala!

p.s. Ja bi u kupovinu sutra ili prekosutra najkasnije pa pozurite ... :)

I ja ću sutra u kupovinu :)

Koji je chip u Tp-Link TL-WN620G i TP-Link TL-WN651G?

Da nije Atheros chip?

Ajde ljudi stiže sutra, blizi se kupovina, da ne idemo u trosak na slepo...

:)

Mislim da je USB bolje rešenje jer ga možeš nakačiti na produžni kabl i izvući na mesto gde je signal najbolji. Ja imam PCI kartu i imam problema sa prijemom na samo 4 metra od rutera. Problem je što je antena kartice zaklonjena praktično sa svih strana pa nema šanse da ostvarim protok veći od 1 MB/s.

E sad, ukoliko bi antena tvoje kartice bila okrenuta ka tom zidu koji te deli od rutera možda bi kod tebe situacija bila bolja.

Poslednja izmena:
Koristim gore pomenuti D-Linkov USB Dongle već par meseci u kombinaciji sa D-Link wireless routerom D-Link DI-524. Za sada nikakvih problema nisam imao sa stabilnošću ili kvalitetom veze. Sve perfektno radi. Ruter je povezan na kablovski modem /SjBB/. Dongle je na oko 20m udaljen od rutera i podeljen veoma debelim zidom. Signal je Excellent. To je situacija kod mene. ;)

Do sada sam saznao da:
1. USB adapteri se mogu pregrijati pa veza puca...
2. Hoce da se zakucaju iz cistog mira kao i drugi USB uredjaji ( ponekad ali se ipak desava)
3. Tp-Link TL-WN620G je "smece" jer se i pregrijava i jer lose radi sam od sebe
http://www.tigerdirect.com/applicat...tails.asp?EdpNo=3350605&csid=ITD&body=REVIEWS
4. za Tp-Link TL-WN620G da pocinju problemi zbog pregrijavanja kad se prebacuje preko 300mb a na 700mb "garantovano" ispada iz rada

Sve mi se vise i vise svidjaju pci adapteri !

Koristim gore pomenuti D-Linkov USB Dongle već par meseci u kombinaciji sa D-Link wireless routerom D-Link DI-524. Za sada nikakvih problema nisam imao sa stabilnošću ili kvalitetom veze. Sve perfektno radi. Dongle je na oko 20m udaljen od rutera i podeljen veoma debelim zidom. Signal je Excellent.
Koje brzine mogu očekivati sa njim u file-sharingu između dva kompjutera? Mislio sam ovo ranije pitati ali sam zaboravio. Moj kompjuter bi bio vezan LAN kablom za ruter a drugi bi se povezao bežično sa udaljenosti od 4-5 metara iz susjedne sobe, vjerovatno sa tim USB-om.

I ?
Sta bi, niko sem kolega Luci-ja i Staronsky-ja, nije nikad licno koristio neki USB adapter za bezicno povezivaje uredjaja?
SUPER !!!
:(

Vader jesi bio u kupovini? Neki info ... ?

Poslednja izmena:
Da, kupio sam nekidan taj pominjani D-Linkov USB Dongle, došao je u povelikoj kutiji (u odnosu na dimenzije samog USB adaptera), sa produžnim USB kablom na čijem kraju je postolje za sam adapter, radi dosta fino, u početku se znalo desiti da kada se kompjuter upali ne registruje taj USB adapter pa sam ga priključio u drugi USB na kućištu i proradio je, a jednom se desilo da ni to nije pomoglo, gdje god ga priključim windows ga ne registruje, ali sam našao šta je problem u samom windowsu i nakon toga evo već drugi dan radi kako treba, svaki put se uredno konektuje čim se windows podigne, jačina signala je preko 80%, nađe i neke druge mreže a i ovu kućnu na koju se automatski kači. Nisam puno testirao brzine ali ono što sam vidio kad sam skidao instalaciju Opere je da je išlo i preko 100 KB/s a onda se spustilo i stabilizovalo na oko 64 KB/s.

File sharing sam bio namjestio i radilo je, a onda više nije pa ću čačkati još oko toga, vjerovatno je do nekih podešavanja u samom windowsu jer sve ovo prvi put radim pa tek trebam vidjeti gdje, šta, kako.

Vrh Dno