Šta je novo?

USB Wireless 4g Dongle sim kartica

Učlanjen(a)
06.02.2013
Poena
160
Dobar dan svima, unapred se izvinjavam ako je tema objavljena na pogresnom mestu. Imam jedan problem i dozivecu nervni slom zbog toga lol. Naime, kupio sam usb wireless i stvar bi trebalo da bude prosta. Ubaci se sim kartica i onda usb postaje hotspot, tj wi fi. Medjutim meni pokazuje connected to device, no access to internet. Da li neko molim vas zna u cemu moze biti problem? Uredjaj je ispravan i covek od koga sam kupio probao je pre toga drugu sim karticu i sve radi, moja kartica je aktivna ima neogranicen internet, mts je u pitanju. Kartica radi na telefonu najnormalnije ima interneta. Unapred vam hvala.

Proveri APN podesavanja, mozda treba da ih uneses rucno.

Ako ni to ne radi probaj kartice druga dva operatera.

Ne znam kakav uredjaj imas, daj neki link i neku fotku pa da vidimo moze li uopste.

Imao sam slican problem sa kineskom kamerom koja nije htela da radi sa Yettel karticama ali radi sa A1 karticama, tako da to ti je moguce resenje.

Problem je sto nemam drugu karticu, tj namena te kartice je samo da bude hotspot. IMG_20241205_144251.jpgScreenshot_2024-12-05-14-53-09-110_com.android.settings.jpg

Odes iz browsera koji je konektovan na tu karticu na adresu 192.168.100.1, ulogujes se sa passwordom admin (pise na kartici) i pogledaj koja podesavanja postoje

verovatno ima opcija APN ili nesto slicno, i tu treba uneti parametre od mts-a

Password je ovo sto pise wi fi key, tako mi je rekao covek koji prodaje i to kad ukucam onda se konektuje na uredjaj. Kako da odem iz browsera na karticu? Izvini ne razumem taj deo. Ukucam tu ip adresu na guglu?

Pa, da, tamo gde inace kucas link kada otvaras neke internet strane.

ako to prodje, i nadjes podesavanja za APN, parametri su verovatno:

APN = gprswap
Username = mts
Password = 064
Homepage: m.mondo.rs

ili neki od ovih sa linka: mts podesavanja

Kada sam ukucao ip adresu, dobio sam neki link. Kreirao username i password i ovo mi se pokazuje, jel sam na dobrom putu? Screenshot_2024-12-05-16-40-57-852_com.android.chrome.jpg

Ustvari nije to to ovo mi je wi fi od ssb-a nema veze sa ovim usb-om.
Kada ukucam ip adresu od usb wireless ovo mi izbaci Screenshot_2024-12-05-17-19-31-657_com.android.chrome.jpg

Nista hvala vam svima, ovo se zakomplikovalo, koristicu hotspot na mob za ostale uredjaje.

Nazad
Vrh Dno