Šta je novo?

USB tastatura i igre

mikelebg26

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Pre nekih godinu dana sam kupio sjajnu tastaturu , Logitech Wave (corded), i prezadovoljan sam ovom tastaturom jer lepo izgleda , a ima i dosta funkcija i mogucnosti. Morao sam u BIOSU da ukljucim opciju USB keybord input, i radilo je ok. Ne mogu da se setim da li sam instalirao i driver za ovu tastaturu posto imam i Logitech Revolution mis i software, ali su mi igre relativno dobro radili, tj. normalno.

U svakom slucaju, sve igre su lepo radile, medjutim skoro sam formatirao HDD-ove, i na jedan sam instalirao Win 7 a na drugi Win XP (SP3). Medjutim, na XP nisam instalirao logitech driver ni za mis ni za tastaturu, dok sam za Win 7 instalirao software za mis, a tastaturu ne i radilo je sve ok. Kad sam nakon formata HDD instalirao ponovo igre, a pre svega mislim na "Mini Ninjas", primetio sam da igra mnogo losije radi u odnosu na rad ove igre pre formata HDD-a. Ono sto se desava je da na svakih 4-5 sekunde se na 1 sekund zamrzne slika,pa nastavi, a i mnogo su losije performanse u igri generalno. Ista stvar se desava i sa "Ninja Blade" , kao i sa "Rogue Warrior". "Ninja Blade" i "Rogue warrior" sam instalirao i na win 7 i na XP da proverim u cemu je problem, ali na oba sistema , dolazi do tog zamrzavanja na sekund...to je prilicno nenormalno sobzirom na relativno dobru konfiguraciju koju imam i da ostale igre rade dobro. Cackajuci malo po internetu, dosao sam do nekih informacija da lose performanse u nekim igrama (verovali ili ne) uzrokuje USB tastatura. Nakon te informacije, izvukao sam USB tastaturu i ubacio joystick , i pokrenuo ponovo igru "Ninja Blade", i na moje iznenadjenje, sve je radilo sasvim normalno i bez "stucanja". To me je navelo na zakljucak da je , barem sa ovom igrom, problem sa USB tastaturom . Predpostavljam da je isti problem i sa "Mini Ninjas " i "Rogue Warrior", a namece mi se pitanje , da li i druge igre rade nesto losije zbog moguceg konflikta USB tastature sa sistemom.

Ono sto mi je prilicno nenormalno je, kako to da je recimo taj "mini ninjas" pre formata HDD , radio normalno , a sada ne. Ono sto me jedino buni je sto ne mogu da se setim da li sam ranije instalirao drivere za tu tastatura pa je problem sto ovgoa puta nemam instaliran driver za tastaturu pa se zbog toga javlja problem ??

Da li neko ima slican problem, i da li neko moze da savetuje sta da radim ??

hm vrlo cudno!
imam istu tastaturu, i 2 logitech misha i ni u jednoj igri nisam imao probleme tog tipa...
instalirao sam samo onaj logi setpoint i to jednom, a kada sam dodao drugog misa, nista nisam instalirao, sam set point je sve prepoznao... bac mi je to cudno i sumnjam da to moze biti problem, mada ko ce ga znati... probaj sa brisanjem i ponovnim instaliranjem setpointa mozda pomogne... sad videh, ja koristim XP SP2 mozda i to ima veze...

pa i pre formata HDD sam imao SP3 i radilo je normalno. Skinucu ovaj novi set point pa da vidim sa njim.

Jel ima neko jos neki savet ??!!

Imam istu tastaturu sa Logitech miševima, more igara probano na Win Xp, Visti 32 i 64 Ultimate i sada Win7 Ultimate i svaka igra radi bez trunke problema. Imam instaliran Set Point, ali ne znam koja verzija (nisam kući sad).
Krajnje neobično da USB tastatura pravi "štucanje" igara. Tako nešto prvi put čujem, a sa kompjuterima se petljam od 1986.-e. Mogao bi da probaš tastaturu na drugom računaru, da vidiš da li se isto dešava. Ako da, onda je tastatura "opandrknula", a ako ne, nešto nije u redu sa sistemom, jer tastatura ne može da toliko optereti procesor i RAM da, makar i na tren, zakoči neku igru pritiskom na taster.
Javi ako otkriješ u čemu je "kvar", baš me zanima...

@nasty

Veruj mi , ni ja u zivotu nisam mogao da predpostavim da bi tastatura, mis ili bilo sta slicno moglo da bude razlog nesto losijeg rada pojedinih igara. Mnogo sam krace u IT-u, i mnogo se manje razumem od tebe u isto, ali ova danasnja tehnologija i sistemi nekada stvarno moze da nas sve zaprepasti.

Nemam pojma ,vidi, ja nisam instalirao taj setpoint za tastaturu, tako da samo instaliranjem istog mogu da predpostavim da bi se stvari popravile, ali nemam nikakve garancije. Jedino sto mogu da tvrdim je da kada sam tastaturu , tj. USB izvukao iz kucista, igra radila normalno. Cim sam je ponovo ukljucio, opet je krenulo seckanje. Mogu samo da ovako naslepo da predpostavim da je problem mozda sto nisam instalirao te drivere (set point) , mada iskreno ne mogu da se setim da li sam iste instalirao pre formata HDD kada je sve najnormalnije radilo.

Gledajuci na na nekim forumima, mogao sam da vidim da je dosta ljudi imalo slican problem sa USB tastaturama i nekim igrama (najvise sam video da se zale na FEAR) , a kao moguce resenje se navode instaliranje novijih drivera (setpoint) ili stavljanje onog PS2 dodatka na usb, pa onda ukljuciti na PS2 ulaz. Za sada nema gde da nadjem taj mali PS2 dodatak za usb, niko to ne prodaje, takoda cu pokusati sa instaliranjem novih drivara, i iskreno se nadam da ce to biti resenje problema.

Ukoliko je neko imao ili ima slican problem, voleo bih da cujem iskustva i savete.

Vrh Dno