Šta je novo?

USB SUPER BOOSTER

• Začetnik teme Začetnik teme Perica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Perica

Čuven
Učlanjen(a)
11.08.2000
Poena
619
Da li neko zna gde mogu da nadjem semu povezivanja USB na prikljucak za mrezni kabli. Malo sam trazio po netu i nasao da sa ovako povezanom spravicom moze se USB kabl produziti do 150 fita ili ti do nekih 45 metara. Meni je potreban USB kabl duzine nekih 20 metara. Pa me zanima kako to mogu da odradim.

Ima li neko semu povezivanja za ovaj adapter. Probao sam da nadjem preko googla ali nisam uspeo, mozda nisam najbolje ni uneo kljucne reci za pretragu.

Hvala unapred.

Da je tako nešto moguće samo promenom vrste kabla, standardno bi se pravili USB kablovi svih dužina, a ne najčešće do 3m (kabl od 5m ne radi sa svim uređajima).

http://www.usb.org/developers/usbfaq/#cab1

Ljudi kazu da je moguce. Ima tu malo sigurno i elektronike neke. Zato i pitam ima li neko informaciju gde mogu da nadjem semu povezivanja. Evo linka gde je lepo objasnjeno:

http://www.superwarehouse.com/Cables_To_Go_15ft_USB_Super_Booster_Extender/29341/ps/371521

Summary
Conquer USB length limitations and put your USB devices where you want them with the Super Booster USB Extender from Cables To Go. This pocket-sized device extends the distance of a USB device to a host computer up to 150ft so you can place your USB camera, printer, or any other USB device exactly where you want it! The Super Booster USB Extender is powerful yet simple, with no drivers to install or special software required so it's compatible with any computer that supports USB. This plug-and-play device consists of a Base Unit and a Remote Unit connected together by a standard Cat5, Cat5E, or Cat6 network cable. Simply connect your cables to your device; then connect to your computer and USB peripheral and you're up and running. The Super Booster USB Extender has internal DC power conditioning circuits to maintain the proper voltage to the remote device so no external power is required for either the Base or Remote units.

Cables To Go 150ft USB Super Booster Extender Specifications
Part # 29341

Type USB cable
Length 150 ft
Connector(s) 1 x 4 pin USB Type A - male
Connector(s) (Other Side) 1 x 4 pin USB Type A - female
Package Type Retail
Manufacturer Cables To Go

a zar nije lakse poruciti preko neta ovako nesto

sku_16158_6.jpg

ili malo skuplja varijanta

sku_6640_1.jpg

a evo i najjeftinije oko 7$

sku_2797_1.jpg

a mozda sam i pogresio
ti hoces USB na mrezni prikljucak?
onda je varijanta 2 najbolja USB produzavas mreznim i opet imas USB 😀

Poslednja izmena:
Ne . meni treba USB u duzini od nekih 20m. To ovako ne mogu da odradim. Jedino preko bustera. Procitaj moj drugi post ovde u ovoj temi.
A kao drugo da porucim preko neta ne mogu, jer mi ovo treba za preduzece a ne za mene licno, a kao drugo da li neko zna gde ima da se kupi u Srbiji?

Ne . meni treba USB u duzini od nekih 20m. To ovako ne mogu da odradim. Jedino preko bustera. Procitaj moj drugi post ovde u ovoj temi.
A kao drugo da porucim preko neta ne mogu, jer mi ovo treba za preduzece a ne za mene licno, a kao drugo da li neko zna gde ima da se kupi u Srbiji?
A sta to povezujes ako nije tajna da vidimo da li postoji neka alternativa?

pozovi computerdream, oni imaju tako nesto.

Ako ti odgovara cena, možeš i da kačiš hub za hubom, oni će da srede signal. Doduše, mislim da je limit 5 komada za redom.

A sta to povezujes ako nije tajna da vidimo da li postoji neka alternativa?

Treba da povezem jedan dodatni monitor sa tach screen ekranom. Tach screen ide preko USB kabla, dok video signal nije problem jer ima VGA kabli te duzine koji se koristi za projektore. On je na nekih 5 metara od glavnog racunara, ali kako kablove moram da provucem kroz kanalne kutije koji vec postoje to ispada duzina od nekih 20 metara. Ne mogu da pustim pravoliniski. Gde god da sam gledao ovde u Srbiji nigde nisam nasao ovu spravicu da kupim. Pa reko da nadjem semu povezivanja da je napravim, ali i toga nigde nema.

Nema ni u Computer Dream-u.

To je moj problem. Ima li neko resenje?

Poslednja izmena:
Ako ne nadjes javi mi se posle vikenda. Mislim da imam jedan usb extender na poslu.

Evo da remiziram. Bio sam malo bolestan pa se nisam javljao, ali sada sam probao ovo resenje gore.

Nece da radi. Ne prepoznaje flesku a takodje ni wirless USB mrezni adapter.

Znaci koristio sam produzni USB kabli i 10m mreznog kabla, Mrezni kabli UTP Cat 5e.

Tako da nastavljam dalje sa radovima da nadjem nesto drugo nesto sto ce da profunkcionise.

Sve u svemu prijavi on da je nesto ubodeno u USB ali ga ne prepoznaje.

Jok, ovo nece moci. Ovo je u sustini network adapter. Ja moram da produzim USB kabli.

Malo sam jos prckao sa paricama i u jednom momentu je proradilo tako sto sam vezao po dva provodnika na po jedan USB provodnik. Ali mislim da ce to u sustini da profunkcionise nego je malo problem sa duzinom samog mreznog kabla.

Sta je fazon, ja sam uzeo mrezni kabli duzine 10m i produzni USB je 2m sto u zbiru daje 12m. Znaci moracu da skratim mrezni kabli za nekih 2 do 3 metra i onda ce garantovano da proradi. Kada je u jednom momentu profunkcionisao prijavio je USB 1.1 ali to nije imalo nikakve veze jer je Wirless USB radio bez problema. Cak sam ga setao po sobama, naravno, koliko je kabli mogao da dohvati nije menjao jacinu signala bila je na fullu.

Sutra nastavljam sa eksperimentisanjem. Javljam sta sam napravio.

POzdrav drugari.

Nazad
Vrh Dno