Šta je novo?

USB Stick Virus - Services.exe error!

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Gdje god ustekam USB stick prijavi mi gresku na servisima gresku. Ustekao sam jos par stikova u taj racunar sa kojeg sam se verovatno zarazio i deshava mi se isto. Nod32 nije nista nasao. Da li ste se susreli sa tim? Jel to neshto novo na trzistu? :D

Ja sam slican problem imao sa AdobeR.exe fajlom koji se takodje nastanjuje na USB stickove sa zarazenog racunara.

Poz

Bilo bi JAKO pozeljno da je iskljucen autorun za sve drajvove, ne samo za CD/DVD, na racunaru na koji se prikljucuje flash, jer se tada 1. kopira virus na drajv i pravi autorun.ini i 2. ako je vec na flashu, onda se siri po sistemu. Symantec i Kaspersky ga provereno otkrivaju.

Poslednja izmena:
Avira ima jedan od najboljih engina i definicija, posto se desavalo da kad provjerim sumnjivi fajl na http://www.virustotal.com/en/indexx.html (posto mi je Avira prijavila trojanca), samo 4-5 AV-ova kazu da je fajl zarazen, svi ostali kazu da je OK. A fajl je stvarno zarazen, sto se vidi kad se pokrene, odmah trazi da ide na net.

jel naso neko 100% proveren nacin da ukune taj adober? Imam ga na poslu na jedno 3-4 kompa

1. obrisem ga sa C: particije
2. Obrisem ga iz registry baze
3. instaliro sam na sve kompove AVAST! posto je on freeware

I OPET IMAM PROBLEM!!!!

Sta da radim - pomoc :(

...i kako se gasi taj autostart za flash disk?

Poslednja izmena:
Start> Run> gpedit.msc> Computer Configuration (moze i User Conf ako je samo jedan korisnik na racunaru)> System > Turn off Autoplay> Enabled> Turn off Autoplay on: All drives

Ja sam taj problem resavao na prost nacin. Update NOD32 i onda full system scan.

Nod32 nadje virus na par mesta na hardu i sto je jos bitnije kad ga obrises rucno on se kasnije vrati jer se cuva i u System Restore folderu u koji ne mozes rucno da pristupis.

i tako :)

Takodje, najbolje je formatirati stick, ukoliko je na njemu bio ovaj adobeR.exe fajl, jer moze skroz poremetiti opcije vezane za stick, kao npr. da kod desnog klika kao prvu opciju ne nudi Open, vec Play, Autorun i sl. Kod normalnog dvostrukog klika, umjesto da normalno otvori i prikaze sadrzaj na stick-u, nudi Open with dijalog. Formatiranjem se ove opcije vracaju u normalu. Provjereno, prije nekih 10-ak minuta. :D Znaci, skinete podatke sa USB-a, formatirate ga, vratite podatke na njega, skenirate ga AV-om, i to bi trebalo biti to. Naravno, ovo ne uklanja napast s racunara.

Nazad
Vrh Dno