Šta je novo?

USB portovi ne rade

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
935
Imam jedan problem koji me cini da ludim!

Danas sam kupio racunar sa Gigabyte Z77M-D3H maticnom plocom i Termaltake V3 kucistem i trenutno mi od silnih USB portova samo dva "vide" uredjaje i to oba pozadi dok postoje jos 4 USB porta pozadi i dva USB porta napred i ni na jednom od njih ne prepoznaje uredjaj niti daje ikakav znak da ga vidi.

Rekoh ajde mozda prednja dva nisu povezana mada ne razumem zasto to neko ne bi uradio ali mi nije jasno zasto pozadi samo dva vide uredjaje a ostali ne!?

Jel postoji neki nacin da se regulise da to proradi ali bez otvaranja posto je racunar pod garancijom?
Recimo neki update necega ili instalacija necega, da se nesto podesava u BIOS-u...

Btw. nisam dobio CD od maticne ploce uz racunar - jel to normalno ili...?

Instalirao bih ih ali nemam odakle a na netu sam nasao DL samo za ona dva 3.0 drivera dok je kod mene situacija sledeca - pozadi ima 4x2.0/1.1 (dva rade) i 2x3.0/2.0 (ne radi nijedan) dok napred mislim da imam 2x2.0/1.1 koji ne rade.

Btw. izgleda da nemam ni wireless da radi posto ne mogu nista da uradim da mi vidi wireless konekciju koja mi radi sa svim ostalim uredjajima (IKOM net, D-Link ruter - radi sa 5 uredjaja ali komp nista ne hvata).

Da li je moguce da gotovo nista od drajvera nije instalirano pa jos da nemam ni CD od MB?

Mozda se usb kontroler zbunio. Otkaci prednje portove i iskljuci komp iz zida, sacekaj par minuta pa probaj ponovo.

Na zalost ne mogu nista da otkacim posto je komp zapecacen i ako odlepim sticker i otvorim ga gubim garanciju.

Sve mi se cini da cu morati da ga nosim na reklamaciju, a najgore mi je to sto gotovo svi bio neki manji ili veci kvar drze uredjaj koliko duze mogu pa tako mogu da ocekujem i za ovaj.

Nazad
Vrh Dno