Šta je novo?

USB portovi ne rade

mean_machine

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2006
Poena
350
U pitanju je prijateljev komp. Ima solidno godina (preko cetiri godine) i od pre neki dan mu uopste ne rade usb portovi. Ako prikljucite usb tastaturu a nemate PS/2 odmah posle biosa iskoci vam cuvena poruka u veze tastature. Pa smo uboli PS/2 tastaturu kad u windows-u kada ukljucite usb flash nece da ga prepozna tj. samo na jednom portu kao instalira novi hardver ali se flash ne vidi u my computer.

U biosu je svo sto je u vezi sa usb enable. Takodje smo ucitali defaults podesavanja za bios.

Predpostavljam da je usb kontroler se pokvario. Jel moze da bude nesto drugo?

Verovatno ce se uzeti PCI kartica sa 4 usb porta jer bi ona trebala da radi (ima svoj kontroler).

Poslednja izmena:
Sve si sam rekao...eventualno Clear CMOS mada ne verujem da ce pomoci,ali ko zna,treba probati...

Mozes izmedu ostalog update BIOS. Ili cak ima varijanta da se kupi PCI USB kartica za nekih 700-800 kinti...

Nisi napisao da l' je samo od sebe počelo da otkazuje, ili je povezano sa recimo reinstalacijom OS-a!?

LM imao sam situaciju na jednom računaru (u radnji), prilikom instaliranja OS-a (win XP-home, original naravno) kroz samo par sati ostao bez USB portova. Prva sam iznova pokrenuo instalaciju, kada nisam mogao da nateram ni jedan USB, na saradnju, kasnije zamenio matičnu, ali se ponovo isto javljalo. Na posletku, kada sam originalni Operativni System zamenio "piratom" (win XP-pro) sve je proradilo, kao da problema nije ni bilo...

Možda je sličan problem?!

U pitanju je prijateljev komp. Ima solidno godina (preko cetiri godine) i od pre neki dan mu uopste ne rade usb portovi. Ako prikljucite usb tastaturu a nemate PS/2 odmah posle biosa iskoci vam cuvena poruka u veze tastature. Pa smo uboli PS/2 tastaturu kad u windows-u kada ukljucite usb flash nece da ga prepozna tj. samo na jednom portu kao instalira novi hardver ali se flash ne vidi u my computer.

U biosu je svo sto je u vezi sa usb enable. Takodje smo ucitali defaults podesavanja za bios.

Verovatno ce se uzeti PCI kartica sa 4 usb porta jer bi ona trebala da radi (ima svoj kontroler).

Meni se tako nesto davno desilo na staroj konfiguraciji sa xp-om. Problem je resilo brisanje svega sto ima veze sa usb portovima iz device manager-a (mislim da su gomila usb root hub stavki u pitanju kao i usb controller,ne secam se vise tacno njihovih imena iz device managera ali sta god vidis da ima veze sa usb-om lupaj uninstall) . Vredi pokusati pa javi sta si uradio. Naravno ovo ne moras ni pokusavati ako si pre vec pokusao ceo win da instaliras novi, u tom slucaju je definitivno crkao kontroler.

Meni se isti problem desava s vremena na vreme na poslu, najcesce kad nam nestane struja ili napon oslabi usb portovi jednostavno prestanu da rade. Resenje sam slucajno naso i radilo je do sad svaki put. Jednostavno sam iskljucio napajanje iz pc-a ostavio ga tako 15-20 min kada ga upalim opet sve proradi.

USb kartica je prava stvar kosta oko 600-700 dinara i resava probleme sa usb portovima.

Meni se isti problem desava s vremena na vreme na poslu, najcesce kad nam nestane struja ili napon oslabi usb portovi jednostavno prestanu da rade. Resenje sam slucajno naso i radilo je do sad svaki put. Jednostavno sam iskljucio napajanje iz pc-a ostavio ga tako 15-20 min kada ga upalim opet sve proradi.

Ista stvar se meni desila dva puta. Usled slabljenja napona desilo se da se računar sam od sebe restartovao i nakon toga nije hteo da radi niti jedan USB.
Restart kao i gašenje računara nije pomoglo, ali jeste isključivanje kabla napajanja iz utičnice. Nakon desetak minuta sve je funkcionisalo kao i pre.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno