Šta je novo?

USB port na prednjoj masci kucista !POMOC !

flyche

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2004
Poena
304
ELem,pitanje je to ! Kako da izvedem usb portove do za to predvidjenih mesta na prednjoj strani kucista ?

V.

Cek, cek, ti hoces da spojis USB portove na prednjoj masci sa maticnom plocom ili hoces da stavis neki levi USB na prednju stranu kucista??? Preformulisi to malo, nisam te bas razumeo.

flyche je napisao(la):
ELem,pitanje je to ! Kako da izvedem usb portove do za to predvidjenih mesta na prednjoj strani kucista ?

V.
za pocetak procitaj uputstvo koje si dobio uz maticnu plocu
naci ces mnogo zanimljivih odgovora na pitanja o usb konektorima.
jedini problem je ako na kucistu postoji mesto a ne postoje konektori....onda budzenje, sa npr. dodatnim usb konektorima koji stizu uz asus ili msi ili verovatno sve ostale ploce, a kace se na mesto predvidjeno za kartica

OK,nashao sam na shemi ploche gde su JUSB konektori,sada me samo interesuje,gde da nadjem kabl ??? Posto me svuda ubedjuju da se on dobija uz kuciste,a ja ga nisam dobio...

Imas li ti uopste front USB na kucistu?

E to je *******o. Znaci na kucistu ima usb portova ali bez kablova. Cudno najcesce su vez zalemljeni i ne odvajaju se od portova. (edit ipak se odvajaju). Bilo mi je interesantno pa sam zagledao svoj front usb i moze da se to rasturi i pridje konektorma. Skida se komplet prednja maska kucista. Samo ... Vidi po servisima, a ako ti je bas zapelo probaj da kupis neko krs kuciste pa skini. Da sam na tvom mestu kupio bih produzni za usb.

Poslednja izmena:
Posto me svuda ubedjuju da se on dobija uz kuciste,a ja ga nisam dobio...
vidi sa firmom od koje si kupio kućište.
nije baš uobičajena stvar da se dobiju konektori bez kablova.

Ja imam jos goru mozda varijantu, imam jedno 15 zica koje idu iz front kucista i veze nemam koji su za USB (postoji mogucnost za usb, firewire, zvucnike, mikrofon), pritom, koliko vidim na shemi, usb se kaci kao prikljucak na kome su te zice, a ne posebno svaka zica za sebe.

na svakoj od tih zica pise sta je
na svakom pinu usb konektora na ploci pise sta je
samo nadji odgovarajuce parove

Da ne otvaram novu temu.
Kako ovo da povezem?
Na ploci:
USB0c*
GND**GND
USB1+**USB0+
USB1-**USB0-
VCC(2)**VCC(1)

Na USB kablu:
GND crn
+5V crven
-DATA beo
+DATA zelen

Da ne otvaram novu temu.
Kako ovo da povezem?
Na ploci:
USB0c*
GND**GND
USB1+**USB0+
USB1-**USB0-
VCC(2)**VCC(1)

Na USB kablu:
GND crn
+5V crven
-DATA beo
+DATA zelen

Sta ti tu nije jasno? Ide (ploca = kabl):
GND = GND (crn)
USB0+ = +DATA (zelen)
USB0- = -DATA (beo)
VCC(1) = +5V (crven)

Umesto USB0 moze i USB1, totalno je nebitno. VAZNO je da plus ide na plus i minus na minus. Ne moram ni naglasavati da pazis da ne zamenis polaritet napajanja!

Poslednja izmena:
Vrh Dno