Šta je novo?

USB on board i visak pin

MMilos

Čuven
Učlanjen(a)
11.05.2002
Poena
619
Popunio sam usb-ove (2kom) na ploci i kupio sam USB za kuciste koji se kaci na plocu. Prikljucak na usb-u ima 9 rupa za pinove, a na ploci imam 2x5 pinova.
Bar mislim da je to, jer na uputstvu za plocu nema nista o usb steku, a na samoj ploci pored pinova stoji oznaka JUSB1 i JUSB2 koji ima samo prostor za pinove.
Da nisam uzeo usb sa pogresnim prikljuckom?

Pa ne mogu da verujem da niko ne zna!!!
ili nece da mi kaze

MMilos je napisao(la):
Pa ne mogu da verujem da niko ne zna!!!
ili nece da mi kaze

Nece ti kazemo :d :d

Vishak pin ti je masa koju mozes a i ne moras da imas na konektoru.

Visak pin je USB Overcurrent kojih obicno ima samo 1, ali u tvom slucaju 2, sto me vodi ka zakljucku da imas neku Asus plocu, tako da su verovatno naopako orijentisani konektori (t.j. Vcc su na suprotnim stranama) za razliku od vecine proizvodjaca kojima su Vcc na istoj strani.
Tako da ti to verovatno nece upaliti. Proveri koja je ploca u pitanju, pa javi.

[Mancha] je napisao(la):
Visak pin je USB Overcurrent kojih obicno ima samo 1, ali u tvom slucaju 2, sto me vodi ka zakljucku da imas neku Asus plocu, tako da su verovatno naopako orijentisani konektori (t.j. Vcc su na suprotnim stranama) za razliku od vecine proizvodjaca kojima su Vcc na istoj strani.
Tako da ti to verovatno nece upaliti. Proveri koja je ploca u pitanju, pa javi.

MSI 6337 LE5

Stojcha je napisao(la):
Nece ti kazemo :d :d

Vishak pin ti je masa koju mozes a i ne moras da imas na konektoru.
Pa sta da radim? Da promenim usb i uzmem sa drugacijim prikljuckom, ili da secnem visak pin? :D Gledajuci na postolju JUSB2, tacno stoji 9 mesta za lemljenje pinova, a deseti je bukvalno visak.

MMilos je napisao(la):
Pa sta da radim? Da promenim usb i uzmem sa drugacijim prikljuckom, ili da secnem visak pin? :D Gledajuci na postolju JUSB2, tacno stoji 9 mesta za lemljenje pinova, a deseti je bukvalno visak.

Pogledaj u uputstvu od ploce raspored pinova ili na MSI sajtu skini novije uputstvo. Za konektor iz kucista ti je verovatno standardan raspored pinova, odnosno VCC/D-/D+/GND , ali i to proveri ako imas neko uputstvo.
Visak pin odseci (amozes i onaj deveti).

Stojcha je napisao(la):
Visak pin odseci (amozes i onaj deveti).

Nemoj da sece taj visak. Doticni 9 pin je danas ostao na plocama samo kako bi glupi Ameri znali pravilno da okrenu prikljucak. Kad bolje razmislim Ameri i njihovi "rodjaci" sirom sveta :)

Hvala momci, resen problem. :bottle:

Nazad
Vrh Dno