Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
video sam u oglasu usb na rs232 adapter - kabl pa me zanima da li to stvarno moze da oponasa rs232 port i da li trebaju neki drajveri za to i kako ga masina prepoznaje kao com1 ili com2 ili ?????
Vidis i mene bi to interesovalo, danas sam prvi put taj adapter video u jednoj prodavnici racunarske opreme i zaintrigirao me je zato sto nisam znao da postoji (mada je logicno, USB na paralelni sam vec vidjao).
Da li je neko probao ovo cudo?
Ja sam imao prilike da nameshtam to na jednoj mashini(laptopu). Dolaze drajveri na cd-u. Mislim kako se ja secam da moze da se namesti da oponasha neki od portova com1 i com2 ili neki drugi. Nisam se bash mnogo cimao jer se ispostavilo da taj adapter nije bio potreban za taj laptop jer je isti vec imao jedan. Chovek jednostavno nije lepo gledao da li ima jedan com port na laptopu. Tako da je isti adapter vracen i zamenjen za neki drugi hardware.
Imam utisak da u nekim stvarima mozda nece raditi, sa npr. DOS programima ali nisam siguran.
Ja sam namestao par puta taj adapter na lapovima koji nisu imali COM port jer mi je trebao za povezivanje sa fiskalnom kasom.
Imas drajvere i mozes da biras koji ce COM port simulirati.
I sto je najvaznije - provereno radi.
Da ne pokrećem novi thread..
Nabavio sam taj adapter i hocu da povezem laptop sa fiskalnom kasom. XP uredno prepoznaje adapter, instalirao sam drajvere, namestio port na COM1 ali ne radi.
Adapter se u device manager-u vidi kao SemiTech USB-HID -> Com Device (COM1).
Neke ideje?
Ne vredi. Uzeo sam PCMCI adapter, posto su likovi u Pin-u rekli da softverska emulacija COM porta preko USB nikako nece raditi sa fiskalnom kasom. Malo mi nije jasno kako su neki ovde napravili da to radi ali sad je svakako gotovo.