Šta je novo?

USB memorija i digifoto

RUS

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
619
Interesuje me da li je moguce da se sa digitalnog fotoaparata fajlovi prebace direktno na USB memoriju (prikljucivanjem USB memorije na aparat)?

Pozdrav

Ni obicna usb memorija ni obican aparat nemaju tu mogucnost... mozda postoji neki aparat koji to moze, ali ga ja nisam video, a ima nekih varijatni ext usb diskova koji gutaju slike sa aparata direktno (ustvari sa kartica, a mozda ima i sa aparata??)
egzotika je teska i nema nigde blizu ovde... mozes pogledati po netu da vidis o cemu se radi...

Bilo bi super da to moze. Jel to proizvodjaci nece da implementiraju ili je tesko postici?

Trenutno je valjda protokol takav da aparat primi komandu preko USB porta i iščita mu se kartica. USB drive nema nikakav softver u sebi (ni kontroler) koji bi to odradio.

Jedino da se implementira u sam aparat da on započne transfer na priključeni uredjaj. Tehnički nije teško, samo malo softvera u aparatu (ako nema začkoljica da se napaja USB drive), verovatno nije naročito tražena mogućnost.

Dakle, problem je što su oba da tako kažem 'slave' uredjaji, treba jedan da postane 'master'.

Ima kod nas da se izme Iriver-ov h320 mp3 player s 2o giga diskom i kolor ekranom od 2 " za 370 €, koji ima mogucnost da prebacuje slike s aparata, jedino sto je to dosta sporo.Za karticu od 512 MB mu treba 2o min!

A za te pare verovatno moze da se uzme i neki PIII lap-top. :)

Postoji jedan mp3 usb kljuch, nomadeo MX500, u kom mozes da ubacis SD memorijske kartice, tako da to moze da prestavi jedno resenje

jel taj kljuc moze da kopira podatke sa sd kartice ili samo da svira sa iste? ako je ovo drugo, onda to nije resenje i ima vise takvih kljuceva...
u bugu su prikazali externi usb hd koji ima usb utikac za usb memoriju i citac za kartice... eto vam resenje... doduse laptop mislim da bi ispao jeftiniji od toga |>

Vrh Dno