Šta je novo?

USB low speed

nikolaf7

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
405
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Lc cc 120
Matična ploča
Gigabyte B550m ds3h
RAM
2x8gb ddr4
GPU
GB Aorus 1080ti
Storage
WD i Samsung SSD, Toshiba HDD
Kućište
Bitfenix Shinobi
Miš & tastatura
G502 hero
Mobilni telefon
Samsung A34
Ploca iz potpisa....ponekad kad povezem WM mobilni u usb modu pojavi se poruka kako bi trebao da ga povezem na neki drugi usb port ako hocu da radi vecom brzinom. I mob i ploca podrzavaju usb 2.0, a uvjek ga povezem na zadnji usb - direkt na plocu prednje od kucista sam polomio. U uputstvu ploce kaze da su svih 4 zadnjih 2.0?

Sta sad da radim? Kako se vidi kojom brzinom radi neki usb uredjaj?

Nekad nešto na relaciji HW<->drajveri<->OS zaštuca pa se desi ga uređaj bude prepoznat kao samo USB 1.0... vađenje i ubacivanje u drugi port rešava stvari... dešavalo se to mnogima...

Zavisi koji service pack koristis ako si na winxp. Meni se desavalo, zavisno koji Xp instaliram i na kraju sam pokusao da instaliram drivere za usb2.0 ali se svelo na to da ih taj Xp sa.. e sad ne znam koji Sp-om ne podrzava.
Mislim da je to u pitanju.

Dobro, to sa SP-om je stara prica, mada mislim da je nebitna za ovu situaciju - jer je za USB 2.0 podrsku potrebno imati instaliran SP1. A posto u danasnje vreme 99% racunara sa XP-om ima SP3 (a onaj 1% pak SP2 :)), vrlo verovatno da nije do toga problem.

Bice da je ipak da je ovo sto M_M kaze, i meni se desavalo dosta puta... izvuces, ubacis ponovo. Proradice.
Mada evo primera koji prica malo drugaciju pricu - imam USB flash koji vec duze vreme tako "trokira" (Apacer HT203, very hi-speed fles - cepa(o) ~32MB/s read)... naime, nekada je radio kako treba, svaki put je picio punom brzinom, tj. radio po USB 2.0 standardu, da bi pre izvesnog vremena poceo da kilavi, prijavljuje to obavestenje, vuce se kao raga (transfer ~1MB/s... jasno je po kom standardu pa radi). Menjanje slotova nije pomagalo, uvek ista stvar, a isto se ponasao i na drugim kompovima... dok, sa druge strane, drugi flesevi (pa i jedan isti takav HT203) su radili normalno na mojoj masini, "punim gasom".
Jednostavno, nesto na flesu je otislo, verovatno nesto vezano za konektor... pa sad uglavnom radi kao USB 1.0 uredjaj. (mada se desavalo u prilicno retkim situacijama da se "nakaci" kako valja, pa da opet radi punom brzinom)

Pustis HD Tach/HD Tune (izaberes memoriju telefona/memorijsku karticu), pa vidis kojom brzinom ide... ako prebacuje magicnih ~1MB/s, radi normalno, tj. kao USB 2.0.
Ako ne... jasno je.

Vrh Dno