Šta je novo?

Usb laplink kabl?

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Da li postoji ovako nesto?

Mozda je glupo pitanje, ali zar nema skoro svaki komp proizveden posle 2002 godine i mreznu karticu? Napravi ukrsteni mrezni kabl, pronadji neki link na net-u i prikljuci njega. Ima nekoliko prednosti. Prvo konfiguracija veze je skoro automatska, a drugo, mnogi programi kada se instaliraju sa istim kljucem na dva kompa, mogu da rade sa ovim kablom kao da su u lokalnoj mrezi. Da vidis koliko brzo rade dva npr Core 2 dUO PROCESORA, sa Vegas-om ili Maya-om.

Imas lap link da kupis ali je skup kosta oko 1200din dodje na isto maltene da kupis dve mrezne i CRS kabl!***

Ovaj mrežni USB kabl je vrlo korisna stvar. Zanima me da li je potrebno nešto da se instalira od drajvera i softvera ili se dva kompa odmah vide i kako se vide? Da li su vezani u LAN i da li se vidi samo ono što je sherovano?

Posedujem aplikaciju koja radi pod DOS operativnim sistemom na (nemojte se smejati) računaru PC 386 iz 1993. godine. Aplikaciju i računar ne želim da menjam jer mi dobro odrađuju posao. Sinhronizaciju podataka na drugi (Pentium 4) desktop računar sam vršio preko paralelnog (LPT1) porta uz pomoć Lap-link kabela.

Planiram uskoro da kupim Asus Eee PC na koga bih želeo da sinhronizujem podatke sa pomenute 386-mašine, ali je problem u tome što Eee PC ne poseduje paralelni port.

Moje pitanje je: Da li bih kupovinom kabela "USB to LPT1" rešio problem. Ako jedan kraj kabela uključim u USB port na Eee PC drugi kraj kabela bi glumio LPT1. Time bih, pretpostavljam, postigao da moj Eee PC dobije paralelni port tako da bih mogao da ostvarim Lap-link konekciju sa PC 386.

Teoretski ovo možda ima smisla ali nisam siguran da li će to proći u praksi.

Da li neko zna da li je ovo izvodljivo i ako jeste, gde mogu da kupim pomenuti "USB to LPT1" kabel ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno