Šta je novo?

USB kvar misa

Nenad22

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
715
Moja oprema  
Laptop
Macbook Pro 13" M1
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Trebalo mi je jos USB prikljucaka pa sa ukljucio u plocu dodatna dva usb-a i u njih utakao mis i gamepad.Nisu radili pa sam vratio mis i gampad u standardni USB nazada na kucistu,gde su i pre bili i sada pise device malfunction i unknown device...Dakle,ne moze da ih vise prepozna.Probao sam svasta sa softverom,driverima i nema sanse.Jednom mi je uspelo da prepozna gamepad ali posle par sekundu je nestao ponovo_Ostali uredjaji rade na ovim USB portovima samo ova dva nece.Evo malopre sam probao i mis i gamepad na drugom pc-ju i ista stvar,ne moze da ih prepozna i instalira se kao unknown device.Da li neko zna sta bi moglo biti i kakav je to kvar?Mis je logitech mx310 pa bih voleo nekako da ga spasem.Unapred hvala

Ovo ne bi smelo da se desi ukoliko si koristio originalni USB bracket koji si dobio uz plocu. Jedino sto mi pada na pamet (ukoliko si koristio originalni bracket) je da si ili naopako okrenuo kabl ka ploci uz upotrebu sile (pogledaj da nemas neki iskrivljen pin na konektoru na ploci) ili da je kabl bio ostecen pa se nesto kratkospojilo.

Ovakve pojave su se desavale kod frontUSB konektora na kung-fu kucistima, kad neispravan port ubije/osteti uredjaj...

Nije original bracket i pravilno sam ga ukljucio,verovatno je onda kratak spoj u kabelu,znaci da je gotovo sa misem :(.Nije mi jasno kako prepozna gamepad pa nestane posle par sekundi,sta se to pokvarilo zbog kratkog spoja?

Vrh Dno