Šta je novo?

usb irda

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Da ne duzim, kupujem irda za komunikaciju moba i kompa, ima li neshto na shta moram obratiti paznju ili je to u principu sve isti djavo? ima ih za 700-800 din 🙂

Nisam nikada imao iskustva sa ovim, pa da pitam ima li neshto bitno ili da uzmem prvi najjeftiniji koji mi padne pod ruku

Obrati paznju na brzinu IR adaptera, i na podatak o sirini IR snopa, mada danasnji kinezi podrzavaju seve specifikacije. Inace ti ne bi preporucio IR, stara je to i nepouzdana tehnologija, a pri tome i veoma spora. Ne znam koji telefon imas, ali sledeci ce svakako imati Bluetooth, pa ce ti IR adapter skupljati prasinu.
Inace slobodno uzmi najjeftiniji koji nadjes, svi bi trebalo da su standardni, osim ako ti ne uleti neki bas egzotican primerak. Idealno bi bilo da pogledas podrsku programa i telefona sa kojima bi adapter trebalo da koristis.

kupujem ga za rodjaku, ima SE k300i ...znam da je prevazidjena tehnologija, ali je ipak bolje i to nego da kupujem kabl... brzina se za sve krece 4 megabita...dovoljno 🙂

Nece bash skupljati prashinu, moze da se programira daljinski od tv-a na njega...winamp sa kreveta, owoono 🙂

Podrshku... ?

Hvala na odgovoru 🙂

To 4 Mb je samo teorijski, ne verujem da telefon podrzava tu brzinu.

Mislio sam da pretrazis forume o softveru za taj telefon koje modele IR-a podrzava.

Da, tako sam se i ja zanosio, pa mi je ipak skupljao prasinu, jer mi Grider (tako se valjda zove program za upravljanje kompa daljinskim) nikad nije radio pouzdano, mada ni ja nikad nisam imao previse vremena da ga podesavam. U svakom slucaju pogledaj onda i softver za tu namenu da znas sa kojim IR adapterima radi, pa se onda odluci za neki model.

Nazad
Vrh Dno