Šta je novo?

USB Hub pitanjce

BelThaZoR

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
680
Da li moze da se na jedan USB Hub bez ispravljaca za struju nakace tastatura, mis i dzojstik? Da li ce Hub izdrzati?

Pozz

moze posto 99% neces koristiti mis i dzojstik u isto vreme, mada ako mozes, mis stavi na poseban port jer je on najveci potrosac od ta tri a na njegovo mesto udeni nesto sto ima svoje napajanje, a zauzima ti port na ploci (stampac, skener, ext HDD...)

Poslednja izmena:
Externi disk je bolje spajati direkt, a kombinacija iz pitanja bi trebala biti u redu ako joystick nema vibraciju. Ako ima vibraciju, onda mu treba puna struja USB porta.

It's allive...

Hvala svima i pozz...

Djordje , koji Hub imas? Ostali ? Digitus mi je crkao, pa mi treba novi.

Da evolviramo onda : -Bez napajanja moze : Dzojstik , mish, mp3 plejer , USB hard disk (sve provereno dok je radilo), uredjaju sa napajanjem (Stampac).

-Napjanje treba za: Skener? (Moj ima samo napajanje preko USB). Za sta jos? I koje prikljuciti 3/4.5.../12?

Poslednja izmena:
I meni bi trebala preporuka za USB hub. Pozeljno je da izgleda pristojno, da eventualno ima externo napajanje i da mu je cena ~1000 din (+/- 200 din).

Super je ovaj Apacer PH150, ali nisam nigde uspeo da ga pronadjem. Stoji u cenovniku Eurolinka, ali ga nemaju vec duze vreme. U Imtelovom cenovniku ga isto nema...

Ja sam jednom probao da nakacim bez napajanja 4 joypad-a na hub, radi picenja PESa. Nije radilo kako treba. Cetvrti joy je pizdeo sve vreme i zatupljivao se. Sa napajanjem je radilo kako treba.

Ako imas mogucnost, uzmi sa ispravljacem.

I meni bi trebala preporuka za USB hub. Pozeljno je da izgleda pristojno, da eventualno ima externo napajanje i da mu je cena ~1000 din (+/- 200 din).

Ja sam uzeo A4 tech , valjda 700-800 din beshe. Ne greje se , za razliku od pokojnog digitusa. Portovi su rasporedjeni horizontalno , sto je bolje resenje.

Ima prikljucak za ext. napajanje, s tim da se radi o onom najtanjem tj.najuzi , napominjem
jer ga nemaju svi ispravljaci.

Za sta tacno treba externo napajanje , i koja voltaza da se odabere na ispravljacu (3/4.5..../12v)?

Novi model digitus-a nema napajanje, cena je priblizno ista kao ovom.
Logitech kosta 1290 din, takodje bez napajanja.

Zna li ko kolika bi mogla da bude najveca duzina usb kabla na koji bi mogao da se stavi hub 4 porta i da na njemu rade stampaci?
konkretno imam 3met. kabla i kada na njega prikacim neku od periferija tipa stampac, skener on radi a kada na kabl stavim hub komp ga prepozna nekako bezveze kao usb1.0 i nista ne radi na njemu.

Zna li ko kolika bi mogla da bude najveca duzina usb kabla na koji bi mogao da se stavi hub 4 porta i da na njemu rade stampaci?
konkretno imam 3met. kabla i kada na njega prikacim neku od periferija tipa stampac, skener on radi a kada na kabl stavim hub komp ga prepozna nekako bezveze kao usb1.0 i nista ne radi na njemu.
To i ne treba da te cudi, negde sam imao podatak koja je max duzina usb kabla i mislim da i nije neka i prilicno zavisi od kvaliteta kabla.
Meni flashic (Kingmax 1GB) nece da radi na produznom od 2m.

Ovisi o kvaliteti kabela, pogotovo kod uređaja koji se napajaju preko USB-a, ali ovisi i o kvaliteti HUB-a. Ako je HUB s napajanjem ne bi trebalo biti problema. Meni neki jeftini bez napajanja nije radio na produžnom, osim ako na produžni spojim HUB s napajanjem, pa na njega taj bez. Taj je čak radio probleme i na laptopu. Ovaj s napajanjem nije bio ništa ekstra ali je dobro radio. Jednom sam ga priključio na USB preko 3*2 metra kabela + kabel od huba 0,8m pa na njega kabel od 1,2 m i WLAN adapter i to je radilo bez problema.

U Logou za 1200din Digitus USB HUB sa ispravljacem, 4 porta, sljaka super...

Ja imam digitus usb hub sa 4 porta koji ima mogucnost prikljucivanja eksternog napajanja. Na njemu rade 3x bezicna dzojpeda, i jedan zicani bez ikakvih problema (naravno bez dodatnog napajanja). Takodje sam probao da na njega nakacim laserski stampac, skener, mis i eksterni hdd - sve je radilo bez problema i bez dodatnog napajanja.

Kad "odete" u device manager , pa kliknete na neki od USB Root Hub-ova imacete jezicak Power.
Tamo pishe sta je trenutno prikacheno i koliko struje "vuche". A na istom mestu i pishe koliki je maximum koji moze USB da podnese . Naravno nemojte nikad racunati na taj maximum, vec cca 70% od toga.

Zanima me da li bi recimo Logitech RumblePad[force feedback] radio na hubu koji ne poseduje spoljno napajanje...?Pretpostavljam da ne bi,ali reko ae da pitam za svaki slucaj :smash:

Zanima me da li bi recimo Logitech RumblePad[force feedback] radio na hubu koji ne poseduje spoljno napajanje...?Pretpostavljam da ne bi,ali reko ae da pitam za svaki slucaj :smash:

Kod mene radi: hub 4xusb na njega zakaceno 1x Logitech RumblePad II i 3x Logitech RumblePad Cordless, sve radi bez dodatnog napajanja.

Nesrecno iskustvo mog ortaka:

nakacio je neki volan noviji sa force feedbackom, tastaturu i mis (prijemnik za misa u stvari, od Logitech MX1000) i spalio plocu... Znaci posle toga mu nije davala znake zivota, a u servisu su mu rekli da je zbog force feedbacka sprzio nesto na njoj...

Nazad
Vrh Dno