Šta je novo?

USB HUB 6+

• Začetnik teme Začetnik teme Rossi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rossi

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
650
Dakle gde naci dobar USB HUB koji ce da funkcionishe kako Bog zapoveda, da mogu da nakacim nekoliko stvari (pretezno externih hardova) na njega i da to sve ne shtuca ?

Moze u najgorem slucaju sa 4 USB porta ali kad vec kupujem hteo bih da nadjem neshto vece pa da budem miran duze vreme.

P.S. Trazio sam u Listu, imaju samo sa 4 (koji ne znam kakvi su), Imtel nema nishta ...

Bilo kakav kontakt dobrodoshao 😉

:wave:

Nekoliko eksternih diskova na jedan hub nikako nije pametno, jer je usb nedovoljno brz i za jedan disk, a kamoli za nekoliko (a on deli tu brzinu na sve njih).
Takodje po standardu usb moze da povuce 0.5A, sto ako nema neki adapter, takodje deli na ostale portove (zato i jesu sa 4 porta, posto mu treba min 100mA).

Pa pazi mogu ja i tast, misha i ostalo da nakacim na HUB a Hardove direkt u mashinu, to su vec pikanterije, u svakom slucaju vrlo koristan podatak 🙂

To je vec mnogo lakse, onda ce ti (gotovo?) svaki hub raditi. Posto zezaju samo sa tim vecim potrosacima 🙂

Ranije je bilo više modela sa 7 portova, ali već više od godinu dana ih ne viđam. Zapravo, video sam samo jedan D-Link, ali je bio skoro 3000 dinara, pa me nije previše interesovao.

Ako nađeš nešto jeftinije sa više od 4 porta, javi.

Teško da će se nadje, ja sam pre skoro godinu dana tražio isto to i našao par takvih 7-portnih.... i svima su cene bile ubi bože.

U Tehnomarketu u deltacity mislim da ima belkin USB hub sa 7 portova (2 gore) i da se lako zbog dizajna nakace dva zajedno pa ih bude 14 🙂

Ima u cenovniku tehnomarketa i trust 7-portni usb hub.

Obavezno potraži HUB-ove sa sopstvenim napajanjem, onda možeš da kačiš šta hoćeš na njih.

Poslednja izmena:
Pa ovaj najskuplji je korektan jedino cena malo preterana, no videcu josh, 500 din mi nije neka razlika kad vec kupujem , da kupim "za sva vremena" 🙂

:wave:

😵 :S: ne verujem, majke mi se ponekad iznerviram, nisam u fazonu da pljujem Srbija ovo Srbija ono, ali kad ne mogu glupi USB Hub da nadjem poludim ...

Da malo vaskrsnem...Treba mi hub koji ima individualno napajanje, ili pak hub koji se napaja sa dva usb porta...

Izgleda da mi je usb suvise slab da gura total karticu 😡

Nazad
Vrh Dno