Šta je novo?

USB GPRS?

• Začetnik teme Začetnik teme Xantor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Xantor

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.10.2008
Poena
154
Da li neko zna nešto o USB uređajima koji se koriste kao GPRS tj. navigacije za laptop računare?

Videh da ima nekoliko modela po ceni od oko 40€, pa me interesuje vredi li to nešto?

Kako se unose mape?

Bilo kakva informacija bi dobro došla.

Mislis GPS? Taj dongle ti je hardware, dok ti treba i software koji instaliras na kompu. U zavisnosti od software-a biras i mape, za iGo na primer pasu Contrast-ove mape, a instaliras ih smestanjem u folder maps u instalacionom folderu iGo-a.

Poslednja izmena:
Nije GPRS, već GPS, ako je navigacija u pitanju. Ti uredjaji su samo prijemnici signala i prosledjivači istog u računar, nemaju druge funkcije. Šta se dalje radi sa time, odredjuje softver koji je na računaru. €40 nije ni malo za "obični antenu" (ako daju i pristojan softver uz, onda i nije - malo verovatno), ali je jedina mogućnost na računarima, bar dok ne počnu da ih ugradjuju u laptopove kao što rade sa WiFi, BT i sl. Ne znam da li mobilni telefon može da se koristi u te svrhe, nisam čuo.

Ne znam da li mobilni telefon može da se koristi u te svrhe, nisam čuo.
Nisi cuo za telefone sa GPS-om? Surprise!

Sto se tice pitanja, USB GPS je takoreci besmislen za "normalnu" upotrebu. Laptop je kabast + nema dovoljnu autonomiju baterije...da se to premostiti, ali cemu to, kad telefona sa ugradjenim GPS-om ima za manje od 100 evra.

Nisi cuo za telefone sa GPS-om? Surprise!
Genijalan si, sve si shvatio.

Za jevtine ulaznice, mislio sam da se mobilni sa GPS čipom iskoristi samo kao GPS prijemnik i da se putem USB, BT ili čak WiFi veze poveže sa računarom, svojevrsni GPS tether, ali nisam čuo za takvo korišćenje.

Genijalan si, sve si shvatio.

Za jevtine ulaznice, mislio sam da se mobilni sa GPS čipom iskoristi samo kao GPS prijemnik i da se putem USB, BT ili čak WiFi veze poveže sa računarom, svojevrsni GPS tether, ali nisam čuo za takvo korišćenje.

Pisi precizno, pa nece zvucati kao da si potpuni pocetnik. Evo ti i 1 link za ovo za sta nisi cuo.

Razmisli malo o čemu pišu prethodne rečenice poruke, pa neće zvučati da pišeš suvišne postove. Vezivanje o kojem pričam je klasičan računar - telefon. Postoji program koji ostvaruje GPS tether izmedju dva Android telefona, ali to nije tema.

Drugar mi je pre par meseci pokazao nov, neotpakovan ali star gps uređaj koji se konektuje sa telefonom preko BT.
Može li se takav uređaj povezati sa laptopom koji ima BT?

^ Moze. Samo instaliras neki bolji Bluetooth softver poput Bluesoleil.

Nazad
Vrh Dno