Šta je novo?

USB front panel PC freeze?!?!

Thierry Henry

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.11.2007
Poena
259
Kao sto naslov kaze s'vremena na vreme kad ubodem stick ili kad punim blackberry ili iphone preko usb front panela komp se zamrzne i samo restart pomaze a nekad ni to moram preko napajanja da ga gasim pa sve ponovo.
Probao sam da povezxem na drugi port isto se desava ali ne stalno.Ako drzim prikljucen kabl non stop onda je ok. Takodje firewire koji je do njih nikada nisam imao problema sa njim.
Kuciste Antec 900 sa ona 2 usb-a napred. Da li je do maticne mozda?
Nervira me ovo uzasno :mad:

I ja imam ovaj problem vec duze vreme, odustao sam od trazenja resenja i pomirio se sa tim. Jedino sto mi je koliko toliko palo na pamet je da ima veze sa elektricitetom, jer mi se ovo, koliko sam primetio desava kada su uslovi u sobi takvi da me inace drma staticki elektricitet kad pipnem kuciste.
Ne znam kako je kod tebe, ali meni u tom trenutku nestane i slika na monitoru i samo gasenje pomaze.

cuti, meni je usb flash crko pri ubadanju u komsijin Front USB.

proveri da li si lepo povezao zice sa front panela na plocu.

@lepi kokan:
Ajd da ima onih 9 singl pin žičica (pa da se neko zaj**** kad je bockao) ali koliko ja znam Antec 900 ima regularan "blok" utičnicu za front USB....

Ma da lako je na Antec-u ima vec spojen onaj konektor plus onaj plavi mali deo sto dodje uz plocu da ti olaksa povezivanje na plocu.Ali nije mi jasno zasto se to desava. Vrlo cudno jer se u Win 7-ci jos uvek nije desilo.
Gledao sam malo te zicice ali nisam primetio nista neobicno.

Može da bude problem do ploče. Imao sam ploču koja je lepo radila samo do određenog broja usb konekcija (iako je ona, fizički, imala više). U istom kućištu i sa istim ostalim komponentama sa drugačijom pločom radio je svaki usb, uključujući i sve na usb hubu... Probaj, ako situacija dozvoljava, da počupaš sve ili što više usb uređaja i da tako iniciraš zamrzavanje...

Isti problem sam imao u firmi. Nisu pomagale reinstalcije niti je bilo nekih vidnih problema. Onda sam zalijepio prednje usb konektore da ne bi neko slučajno "ubadao".

Prije nekolika mjeseca, poslije mnogo vremena ne korišćenja, ponovo sam pokušao da koristim i sve je ok do sada.

Šta je bio razlog niko ne zna! :)

Bane imam dosta USb uredjaja moguce da je do toga.Ali evo par dana je vec ok sad cemo da vidimo ostavicu ovako preko nedelje i ako se bude zaglupio onda cu da testiram detaljnije.
Hvala na savetima!

Ista stvar se desava i mojim kolegama na poslu, na Chieftec kucistima. Naravno ne svaki put, ali uzrok je uvek bio staticki elektricitet. Resenje je bilo da pre nego sto zabodu flash u USB, prstom dotaknu USB port na kucistu i onda nema problema sa ubadanjem flasha. Moguci razlog jeste slaba strujna mreza u zgradi, mada je to samo pretpostavka posto ja sa strujom bas nemam puno pojma :)

Pa evo da kucnem u drvo nije se vise desavalo ali imas pravo vrlo moguce je da je elektricitet. Zamenio sam onaj mali deo sto ti olaksava da ubodes u slotic e sad ne znam da li je do toga ili neceg drugog uglavnom sve je ok za sada.

Nazad
Vrh Dno