Šta je novo?

USB Fleška i Tesla android TV

BambiUbica

Zapažen
Učlanjen(a)
11.03.2025
Poena
1
Pozdrav!

Naime, TV ne prepoznaje USB flash. Tj, stalno iskače da je USB oštećen te ga treba formatirati. Jedina opcija koju mi TV daje, jeste da ga formatiram kao eksternu memoriju samog televizora. Dok kad ga potom priključim na laptop, piše da umesto 128GB imam samo 15MB. Laptop potom traži formatiranje da bi uspela prebaciti na isti film, koncert itd. Koju god opciju formata imala, sve sam probala, ništa nije kompatibilno i sa laptopom i sa TV-om. Poludeću. Flash nov kupljen jer sam mislila da stari ne prepoznaje. VLC media player imam na TV-u i kad sam posebno ulazila u njega, filmova nema.

Uglavnom, TV ne prepoznaje flash sa unetim fajlovima, laptop ne prepoznaje flash nakon formiranja na TV-u (koji ga formatira kao svoju memoriju).

Dakle, predlozi? Ima li neko iskustva? Šta još nisam pokušala?

Problem nije ni do TV-a ni do laptopa. Problem je USB flash disk koji je najverovatnije lažnjak. Ili ste naseli na neku prevaru sa ali express-a, ili taj USB flash jednostavno umire.

Jel probano sa nekim drugim flešom?

FAT32 sigurno radi ali je ogranicenje fajlova na 4gb, exFAT uglavnom radi na svakom androidu, ali postoji mogucnost da ne bude procitan, NTFS negde radi negde ne radi. Ja bih prvo probao FAT32 cisto da se eliminise mogucnost da disk ne radi, a posle toga exFAT. Prvo formatiranje na racunaru, i provera kapaciteta.

Jel probano sa nekim dru
FAT32 sigurno radi ali je ogranicenje fajlova na 4gb, exFAT uglavnom radi na svakom androidu, ali postoji mogucnost da ne bude procitan, NTFS negde radi negde ne radi. Ja bih prvo probao FAT32 cisto da se eliminise mogucnost da disk ne radi, a posle toga exFAT. Prvo formatiranje na racunaru, i provera kapaciteta.
Drugi flash koji imam, dosta stariji, je postavljen na FAT32 i odma ga prepoznaje. Novi, nedavno kupljen nema tu opciju. FAT, exFAT i NTFS. Pokušala formatirati na računaru, međutim TV više ni ne izbacuje grešku. Jednostavno kad da nije priključen. Vrteću sve opcije dok nešto ne uspem.
Jel probano sa nekim drugim flešom?
Da, stariji flash od 8GB radi perfektno. FAT32. Novi ima opcije exFAT, FAT i NTFS. Svašta sam pokušavala.

Ajde probaj ovako. Otvori cmd pa onda kucaj diskpart i sledi sledece korake u diskpartu
• list disk // izlistace ti sve diskove, vidi koja je oznaka za tvoj usb
• select disk x // x zameni oznakom usb-a
• clean // brise sve particije na selektovanom disku/usb-u
• create partition primary // pravi jednu particiju na usb-u
• format fs=fat32 // formatira particiju u fat32
• assign // dodeljuje slovo usb-u. Ovaj korak nije neophodana ali nekad win nece da vidi disk ako nema dodeljeno slovo

Ovo bi trebalo da oporavi disk u punoj velicini. Prebaci neki fajl na usb i vidi da li ga cita tv.

Sta je ovo komplikovano, bukvalno samo iskopira ove komande, dok skine rufus ovo ce da uradi deset puta :)

Nazad
Vrh Dno