Šta je novo?

USB flash memorije.. mali rezime (+pitanje)

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
ovo su neki moji zakljuchci koje sam stekao citajuci savete i benchmark testove:

USB flash kartice velikog kapaciteta...
trenutno najbrze :
SANDISK Flash 8GB Cruzer Contour U3 (najbolja i najbrza 18mb/s pisanje, ali i najskuplja) 45-50e
SanDisk Cruzer Micro USB U3 Flash Drive 8GB USB 2.0 (write 8-9mb/s , read 25-30mb/s) 30-35e

povoljno isto (sporije, jeftinije):
KINGSTON 8GB FLASH DT100/8GB (write 5-6mb/s, read 20mb/s) 25-30e (ima i model DT110!)

Pitanje za oba: -sta znaci ono U3 u imenu? Tehnologiju ili brzinu, ili sta??? (odgovor: ime kompanije koja isporucuje softwer koji je preinstaliran na usb flash)

a) da li neko ima nesto da doda/oduzme ovde?
b) da li onaj sandisk cruzer contour sto je najbrzi je mozda pojeftinio malo?
c) da li se pojavilo nesto slicno po kapacitetu i isto/bolje po brzini upisa od drugih proizvodjaca i po kojoj ceni?

Procitao sam negde da se pojavio i sandisk og 16gb i da je trenutno najbrzi fles. Ja sam modelom od 4gb prezadovoljan :wave:

Cruiser Contour 8Gb je oko 4.000 din.
Cruiser 16Gb ima vec neko vreme da se kupi.

Poslednja izmena:
letimicnom pretragom po internetu, upravo sam video da postoje i brze usb "fleske" od drugih proizvodjaca, pa ukljucujuci i Kingston... ali su sve cene >50E

Kingston koji sam video (zaboravio sam ime) nisam nasao ni u jednom katalogu domacih proizvodjaca, a i ne cudi me jer je cena paprena za model od 8gb, ali je brz kao munja, cak mi se cini i brzi od ovog Sandiska gore (koji ima da se kupi kod nas)... Ocigledno je da ovi jeftini Kingston modeli su low-level modeli, za ljude kojima brzina nije toliko bitna, vec kapacitet...

SanDisk Cruzer Micro USB U3 Flash Drive 8GB USB 2.0 (write 8-9mb/s , read 25-30mb/s) 30-35e
Da li je ovo provereno? Na netu nisam uspeo da nadjem podatke konkretne osim da ima impresivne brzine. Gledah i nashu temu na forumu, ali bi bilo sjajno i ako bi se neko ko se susreo sa vishe njih javio da potvrdi ili demantuje ovu informaciju.
Ukoliko je ovo zaista sluchaj onda ovo valja pod hitno pazariti/

Prokka isti model imam ali od 4gb i to su te vrednosti koje si naznacio 8/29mb

брзо брже најбрже

У односу на наведене флешеве, Kingston Data Traveler HyperX има наведене перформансе 20 МБ/сек за упис и 30МБ/сек. Цена 4000дин са пдв-ом

Poslednja izmena:
У односу на наведене флешеве, Kingston Data Traveler HyperX има наведене перформансе 20 МБ/сек за упис и 30МБ/сек. Цена 4000дин са пдв-ом

samo nisi napisao na koji se kapacitet (Gb?) odnosi ta cena..

The Spiner je to bas lepo odgovorio sta je U3

Inace , porucio sam iz inostranstva 16 GB Sandisk Cruzer pa kada stigne podelicu sa vama iskustva . Mada ima ga i kod nas , doduse za oko 50 % skuplje ali tako je . Trenutno koristim 8 GB model od istog proizvodjaca i prezadovoljan sam .
Imao sam i Verbatim-ov pre njega , i on mi se ok pokazao . U principu ja ga koristim za cuvanje podataka , eventualno neko prenosenje istih , mada sa U3 platformom i sa pojavom sve vise portabilnih software USB postaje prava korisna stvarcica . Cak cu u skorije vreme pokusati da napravim , iako sam laik , bootabilni USB tako da jednom za svagda kazem zbogom izgrebanim DVD .
O samoj ceni je besmisleno razgovarati . Cene ce i na ovom polju svakako padati i vremeneom cemo dobijati sve vise GB za sve manje eura , kao uostalom i svuda u IT svetu . Jesu skupi ali to je to narode
Kako god , uvek bih svakome preporucio da ima USB .
Da , video sam da drugi proizvodjaci vec imaju u ponudi modele od 32 GB

Poslednja izmena:
SanDiskovi proizvodi stalno stizu sa novim nizim cenama, posto kako stigne nova porudzbina, cifra je manja. To mozete da pogledate na sajtu Soft divisiona koji je ovlasceni uvoznik. E sad, problem je sto u prodavnicama drze cene te robe na osnovu pocetne nabavne cene. Pa ako je neko uzeo odredjenu kolicinu pre 6 meseci i nije je prodao, logicno je da je kod njega flash skuplji nego u nekoj prodavnici koja je dobila robu pre 2 dana. Ja sam juce kupio Contour od 8GB za 2750 dinara. Jeftinije od toga kod nas nema. A kada sam saznao za Contour, model od 4GB je bio skuplji. Dok sam odlucio da cu da ga kupim i izdvojim pare za to, zbog pada cena sam se prebacio na model veceg gabarita i sad je ispalo da sam kupio 8GB po ceni 4GB kada se pojavio.

Vrh Dno