Šta je novo?

USB flash kingston 4GB problem

vlayoshi

Cenjen
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poena
159
da li se nekome možda desila slična situacija
kad ubacim fleš u komp, (imam 2 računara i dešava se potpuno isto na oba) čuje se onaj zvuk da je očitao usb, ali ga explorer ne vidi, međutim kada uđem u computer management, windows ga vidi ali sa memorijom od 0 MB
pokušao sam da mu dodelim drugo ime (change drive letters and paths) ali ga explorer i dalje ne vidi
najviše me plaši od svega što mi pokazuje i u device manageru da mu je memorija 0 MB
instalirao sam posle neki program za formatiranje, hp usb disk storage... i on ga vidi pod imenom generic usb mass storage device ali kad pokrenem proces formatiranja on izbacuje grešku da je drive prazan (there is no media in the specific device)
čitao sam po forumu, i pokušao sam da nađem nešto slično ali nisam uspeo...
da li neko možda ima ideju do u čemu je problem, i da li ovo može da se popravi! nije stvar usb kao usba, nego je to poklon, pa ne bih voleo da stoji na polici bezveze i da ne radi! hvala

Poslednja izmena:
Da li je taj USB ikada radio? Meni deluje da je neispravan.

potpuno isti problem i kod mene sa istim kingstonom od 4 gb kod mene je onaj sto se uvlaci bez poklopca isti simptomi kao i kod tebe ja sam probao sto neka programa da ga povratim i nista nije uspelo,znaci flesh radio normalno kad ga sledeci put ukljucim u komp prijavi viddi ga al kapacitet 0 i ne mozes mu nista a i kod drugara isto takav crko malo ranije sa istim simptomima isti takav.
Ja sam probao znaci sve sto su mi ljudi savetovali na netu sa ko zna koliko programa i nista mu nije pomoglo posle par dana sam digo ruke probao sam i preko linux-a al ista prica.
Zakljucak izgleda da ti flesh-evi ne valjaju i kingston nikad vise ne kupujem.

p.s ako uspes nekako da ga povratis napisi kako al ja sam izgubio svaku nadu da to moze da se popravi

znači izgubio sam preko 10 sati na netu, pokušavajući da ga popravim, nema šta nisam probao..
negde sam pročitao da je rešenje da pokreneš na njemu instalaciju windowsa, nemam disk, to još jedino nisam pokušao... ako to upali javljam, al iskreno mislim da je crko konj, a ispraviti mrtvom magarcu onu stvar, realno ćorava posla!

ma otisao je fles 😉 Ako je pod garancijom reklamiraj,ako ne,bacaj i ne razmishljaj o tome vise 😉 Zbog 10e ne treba se cimati toliko 😉

napisao sam u prvom postu da nije stvar do 10 evra, nego je taj flash poklon...

probao sam, jednostavno ga ne vidi...
problem sa svim tim programčićima tog tipa, a probao sam sa njih desetak, je što oni ne vide flash...
kao što sam i napisao u prvom postu, flash se vidi samo u computer management-u, tj u device manageru sa memorijom 0 MB...

i nece da se formatira na disk management ?

neće... ne prima nikakve komande i operacije... izgubio sam 10 sati pokušavajći da ga sredim raznim metodama koje sam našao na netu i nisam uspeo!

Jes si probao u linuxu da ga povezes?
Mozda ces imati nekog uspeha ili recimo sa partition managerom.

nisam probao sa linuxom, al sam čitao na netu da ljudi sa istim problemom nisu ništa uradili ni u linuxu...
probaću sa partition managerom, ali čisto sumnjam, mislim iskreno da nema od toga ništa... kad do sad nisam uspeo da nađem ništa što može da ga spase, a izgleda da nisu ni ostali...

flash je crkao ... nista novo .... ne vidim koliko ces pokusavati kao da neko zivo bice ozivljavas 🙂

To sto je poklon *** .... ako nije neki fancy flash/unique ... i nije neki poklon .... pomiri se sa cinjenicom i stavi ga na policu.

E da pre toga pokusaj da ga stavis u zamrzivac i posle na brzinu ubodes da vidis jel onda mozes d formatiras i ostalo ... ako moze ..... definitivno je crkao 😉

Probaj ovako. Ubaci fleš i kreni kao da instaliras XP, pa iz biosa izbrisi flesku i formatiraj je. Kada formatiras, prekini instalaciju XP-a.
Javi sta si uradio..

Nazad
Vrh Dno