Šta je novo?

USB flash drive je postao read-only. Kako da ga povratim?

nikola2004mkd

Čuven
Učlanjen(a)
08.07.2004
Poena
620
Ljudi iz cista mira USB drive je postao read-only i sada je neupotrebljiv. Sada sam googlao sve nacine na koji mogu da povratim u normalno stanje i nista nije uspeo.

Drive nema fizicki prekidac za read/write opcije.
Security permitions je ok.
Probao sam preko HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies\WriteProtect=0
Probao sam i preko diskpart ali bez uspeha.
Na kraju nisam mogao da uradim ni low-level format jer je disk bio zakljucan.

Sta mi jos ostaje? Kako mogu da sredim ovu situaciju?

Meni se isti problem desio pre jedno 3 godine, ali ne iz čista mira. Ja sam pokušavao s nekim programom da prenesem Windows instalaciju na USB stick, i od tada mi je fleš bio zaključan.

Ne znam ima li rešenja za tako nešto, ja sam bio 6 meseci povremeno pokušavao da to rešim ali nikada nisam uspeo, te sam fleš,nažalost, morao da bacim.

Uteha mi je bila da je fleš bio od najjeftinijih modela. Nadam se da ti nemaš neki skup fleš...

Мени се понекад деси да флешка оде у нирвану али то увек реши HP USB tool или како се већ зове.

I meni se ovo isto desilo sa Lacie USB-om. Ostali neki podaci na njemu, niti mogu da ga formatiram, niti bilo shta drugo ...

Ljudi iz cista mira USB drive je postao read-only i sada je neupotrebljiv. Sada sam googlao sve nacine na koji mogu da povratim u normalno stanje i nista nije uspeo.

Drive nema fizicki prekidac za read/write opcije.
Security permitions je ok.
Probao sam preko HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies\WriteProtect=0
Probao sam i preko diskpart ali bez uspeha.
Na kraju nisam mogao da uradim ni low-level format jer je disk bio zakljucan.

Sta mi jos ostaje? Kako mogu da sredim ovu situaciju?
Ili fleška ima hardversko rešenje za "zaključavanje" ili ga nema.
Ako je tako kako kažeš, format iz HP flash toola, minitool partition wizarda ili (u krajnjem slučaju) iz live linuxa će rešiti stvar.

Može samo hardverski da se zaključa ili da nešto nije u redu sa fleškom (da joj se nešto desilo sa elektronikom) pa da se ne može formatirati.
Kod softverskog "zaključavanja" nije moguće da ostane read only ako upotrebiš odgovarajuće alate.

Situacija je resena.

Disk je formatiran preko software od proizvodjaca.

Pa i kod mene disk se najverojatnije zakljucao kada sam radio update na ChromePortable.

Čestitke !!!

Vrh Dno