Šta je novo?

USB Flash disk, iskustva?

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Koji USB flash disk preporucujete? Da li imas sifru za pristup podacima? Kolike su razlike u brzinama citanja/pisanja? Da li je moguce naci USB2.0 model kod nas?

1. sve ti je to isto
2.nema sifra ali ima mala polugica koja stiti od slucajnog brisanja
3.usb2.0 u ovom slucaju ne znaci nista, ama bas nista a skuplji su znatno a i nema ih kod nas koliko je meni poznato
4.ja sam odusevljen prakticnoscu i korisnoscu ove male spravice...jeste skupo ali kome treba mnogo znaci:)

Broz je napisao(la):
3.usb2.0 u ovom slucaju ne znaci nista, ama bas nista a skuplji su znatno a i nema ih kod nas koliko je meni poznato

Znaci, ali ne mnogo. Bar ne sa sadasnjom brzinom flash memorije...

O ovom uredjaju sve najbolje.
zaista uredjaj vredi para, lm postoji dosta razlicitih firmi koje proizvode doticne uredjaje kod nas nisam video onih sa opcijom za zakljucavanje podataka ali postoje i takvi.
Sto se tice usb 2.0 za sad od njega nemas bas nikakve vajde posto je uredjaj sam po sebi spor i on je usko grlo tako da ti brza konekcija sa pc em nista ne znaci.
Trenutno imam pen Drive 128Mb nije najbolji ali je prvi koji se pojavio kod nas.
Mogu ti samo sugerisati ako se odlucis da ga uzmes probaj da nadjes neki tanji koji moze da stane u prikljucak na ploci (onaj ispod ps2) a da pri tom moze da se ubode i drugi usb uredjaj posto je ovaj moj malo veci i u slucaju da ploca ima samo dva usb prikljucka a na tom drugom povezan mis ili nesto drugo moram da ga iskljucim.
cheers

Covek mi nudi :
"USB flash disk sa:
- CD sa instalacionim softverom sa kojim se
podaci mogu zastiti sifrom.
- Produzni USB kabl
- Traka za nosenje USB flash disk drive-a
Proizvodjac nije deklarisan, a sam USB flash disk drive
je crno-srebrne boje."

Da li neko ima taj primerak i da li je ok ili traziti neki "brand" ?
Prijatelj mi je rekao da razlike u brzini idu i do 20-30% ?!

JOBAH je napisao(la):
Covek mi nudi :
"USB flash disk sa:
- CD sa instalacionim softverom sa kojim se
podaci mogu zastiti sifrom.
- Produzni USB kabl
- Traka za nosenje USB flash disk drive-a
Proizvodjac nije deklarisan, a sam USB flash disk drive
je crno-srebrne boje."

Da li neko ima taj primerak i da li je ok ili traziti neki "brand" ?
Prijatelj mi je rekao da razlike u brzini idu i do 20-30% ?!

Nemam, ali me interesuje nesto slicno, po kojoj ceni ti nudi?

Ovo sto ti nudi prijatelj nude i svi ostali proizvodjaci. Postoje male razlike u brzini flash diskova (skoro je bio test u vestima nekoliko proizvodjaca - Transcend, EasyDisk etc koji je pokazao da je taj EasyDisk najbolji) ali to nisu drasticne razlike. Recimo mi duze vreme prodajemo WMG usb flash diskove (www.winmaxgroup.com.tw) i PQI koji su jako malih dimenzija, Pin Soft ima Transcend-ove, Cores ima Leadtek etc. Najbolje je da odlucis po dizajnu i ceni.

Posto vidim da se ljudi interesuju za ovo organizovacu da Peci posaljem po jedan komad od ovih USB flash diskova da uradi kratak prikaz.

Pozdrav,
Mikica

Potrazi na forumu... skoro je bio tred o ovoj temi.
Al' da dodam da je ovo sjajna stvar i tesko mogu da zamislim svakodnevno prenosenje znacajnih kolicina fajlova be USB drajva. Isplati se svakako. Neko je pitao za neki tanki model. Imam Zoltrix, on je veoma tanak u poredjenju sa vecinom. Ima ga kod nas i cena je veoma ok.

Meni treba 5-6 kom model 256MB (preko racuna)... ako neko ima dobru cenu, neka mi napise na email...

Nazad
Vrh Dno