Šta je novo?

USB Flash Disk Apacer ako nekome bude trebalo

spaxon

Čuven
Učlanjen(a)
18.04.2003
Poena
680
Imam Apacer Handy Steno HT202 od 512Mb i imao sam problema sa njim tipa: prepoznaje ga WinXP i pojavi se ikonica za safely remove hardware, ali kada hocu da snimim nesto na njega on je kao mrtav - the disk is not formated - format the disk? Ja uradim format, a on kaze this disk cannot be formated?!?!?!? Onda iz Total Komandera kliknem na drive, a on mi rece insert disk in drive taj i taj. Kliknem desnim dugmetom misa na ikonicu drajva iz My Compjutera na Properties, a ono File System umesto FAT, FAT 32 je RAW sa Used Space 0 i Free Space 0. Probao sam i Disk Managment da napravim particiju i takodje format, iz DOS-a FDISK, raznorazne programcice, ali nista nije vredelo.
Da predjem na stvar kako sam popravio (oporavio) moj fleshic. Na Apacer-ovom sajtu Support -> Download -> Tools ima programcic Handy Steno 2.0(for write protect) i on mi je resio problem sa kojim sam imao glavobolje. :cigar: Onaj drugi programcic Handy Steno 2.0(repair tool) nije nista pomogao kao ni Handy Steno 2.0(Flash Disk Utility).
Tako da ako neko ima problem ili bude imao sa USB Flash-om probajte ovo...
:wave:

vec sam pisao o ovome ali dobro je da stoji ovako izdvojeno. hvala u ime vlasnika apacer-a:)

Moram da vratim temu iz naftalina.

Pomislio sam da je flash skroz mrtav, u pitanju je Apacer HT203 200x koji je jednostavno poceo da se javlja kao Flash Disk 28X (pri svakom prikljucenju u USB Port) i nije hteo uopste da se formatira preko programa koji sam dobio uz njegov CD, XP/Vista nisu ga prepoznali. Dobro sto postoji Apacer support > Downloads i koristan program zvani HS2.0_Utility_Repair V2.8.1.1 - jednim klikom je resen problem.

Hvala za info i tip :wave:

:)

Vrh Dno