Šta je novo?

USB Flash cudan problem....

stevs986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
309
Imam sledeci problem, u pitanju je USB Flash Kingston Data traveler II kada ga ubodem u racunar, racunar se odmah ugasi ( kao da je nestala struja). E sad sve to i ne bi bilo tako cudno da taj isti flash ne radi normalno na svakom drugom racunaru ( cak i na racunaru druga koji ima istu plocu). Na tom istom USB portu kacim gomilu drugih uredjaja, izmedju ostalog i druge flash-ove i sve radi normalno... Ima li neko ideju u cemu moze da bude problem...???

Imam isti usb kao ti Data traveler II od 1 gb, medjutim nema nikakvih problema ni na kompovima s aizuzetno losim napajanjima medjutim moze biti slucaj. Pretpostavljam da imas XP instaliran pa ti ne trebaju drajveri. Moguce je da su drajveri od ploce - koju plocu imas ?

Da nije taj USB sa prednje strane kucista?

Ako jeste, probaj da udenes uredjaj sa zadnje strane. Desava se da zbog losih kucista, odnosno lose povezanih kablica USBploca-USBkuciste i sama ploca moze nepovratno da otkaze. USB sa zadnje strane kucista je pouzdaniji.

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi vi kao da ne citate sta je covek napisao.

E sad sve to i ne bi bilo tako cudno da taj isti flash ne radi normalno na svakom drugom racunaru ( cak i na racunaru druga koji ima istu plocu). Na tom istom USB portu kacim gomilu drugih uredjaja, izmedju ostalog i druge flash-ove i sve radi normalno.

@stevs986

Slican problem sam imao sa kompom na poslu, kako ubodem flash restartuje mi komp.

Doduse ne uvek, recimo svaki drugi, treci put.

Nisam uspeo da otkrijem sta je problem.

U medjuvremenu je IT podrska odradila cist Windows i sada sve sljaka bez problema.

Moj savet bi ti bio da ako si u mogucnosti da odradis svezu instaliraciju Windows-a.

Poslednja izmena:
Problem je u drajveru, i zbog toga win puca. Mozes da probas da iskljucis automatically restart u startup and recovery. Ali mislim da je reinstall xp-a najbolje resenje.

Nije li Vista u pitanju, ima ona tu tendenciju da puca prilikom ubadanja flesa.

U pitanju je Windows XP, ni reinstalacija nije pomogla... Do danas mi je ostala misterija zasto to nije radilo, ali jednostavno zamenio sam flash (Apacer HT203) i mnogo sam zadovoljniji njime, nema problema a i mnogo je brzi...

Nazad
Vrh Dno