Šta je novo?

USB Flash brzina

tesa

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
620
Moja oprema  
Mobilni telefon
Google Pixel 10 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kupio sam najjeftiniji USB Flash disk od 1GB. U pitanju je LG a cena je 60e. Naravno, ko ne plati na mostu platice na cupriji...

Snimanje se vrsi sa katastrofalnih 210 KB/s a citanje sa 1 MB/s. Zanima me kolike su uobicajene brzine snimanja i citanja ostalih flash diskova veceg kapaciteta nize klase (< 90 evra)?

meni je na kingmax-u snimanje oko 2mb/s a citanje oko 8mb/s. to je 256mb model a isti su rezultati bili i sa 512mb modelom koji sam probao.

proveri da li koristis usb2.0, drajvere za usb, ako koristis stari total cmd. onda je on uzrok pa predji na noviju verziju. probaj flash i na nekom drugom kompu gde si siguran da ostali flashevi rade na vecim brzinama.

Zdravo,
imas test usb flash diskova ovde na benchu, pa mozes da pogledas, razliciti modeli su u pitanju. Inace imam apacerov usb flash model sl 202 128Mb i snima brzinom od 5MB/s, a cita brzinom od oko 10MB/s.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Brzina bi trebala da bude oko 4 pisanje a oko 9 citanje .

Mozda pomogne ako ga reformatiras na NTFS. Ovo ne moze da se izvede na XP-u, vec samo na Windowsu 2000.

Evo ti mali savet ako je usb 2.0, i ja sam dugo lupao glavu zasto tako sporo kopira, ako imas total commander idi
configuration
options
copy/delete
stikliraj - use compability mode for the following drives

posle ovoga kopiranje filma vishe nije seansa od 20 min.

Hej! Hvala tw1sted!

Imam naravno USB 2.0 i skoro sam se pomiro sa tim da imam najsporiji USB disk na svetu. Sve je krenulo vise nego duplo brze. Upis je sada 450 KB/s mada je citanje i dalje jedva preko 1MB/s.

hajde posalji mi pm gde si nasao LG 1gb za 60€.

tesa je napisao(la):
Hej! Hvala tw1sted!

Imam naravno USB 2.0 i skoro sam se pomiro sa tim da imam najsporiji USB disk na svetu. Sve je krenulo vise nego duplo brze. Upis je sada 450 KB/s mada je citanje i dalje jedva preko 1MB/s.
A kako stoji sa kopiranjem iz windows explorera to bi trebalo da ide brze???

tw1sted, mislim da si mene najviše usrećio... upisivanje na SD karticu mi je skočilo sa 600k na 4 mega u sekundi... :D :D :D

Ali je čitanje palo sa oko 9 na oko 5, što i nije od značaja, pošto sa kartice ništa ne čitam, samo je krkam filmovima i mp3-evima. :)

Nije mi palo napamet da može biti do total commandera sporost kartice, tj. nisam ni pokušavao iz explorera, tj. windowsa da probam da kopiram bilo šta. Ulenji čoveka commander-ova udobnost.

Nazad
Vrh Dno