Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Uzimanje usb samo radi filmova je apsolutno pogrešno. Na najeftinijim memorjama prebacivanje traje čitavu večnost i kapacitet je vrlo mali. Svaki normalan filmofil će vrlo brzo prerasti ono što usb može da pruži u tom cenovnom rangu i u toj nameni.

Mnogo je bolje da uzme najjeftiniji eksterni hard disk ako su mu filmovi prioritet, pa makar to značilo da se strpi i prištedi par meseci. Bar će na kraju uživati u proizvodu koji ima i moći će da mu da još po koju namenu.

Poslednja izmena:
To stoji, ali eksterni disk nikad ne može zeznuti kompaktnost USBa.
Plus tu je mnogo mehanike koja se može zeznuti, posebno ako se šeta disk tamo vamo.

Poslednja izmena:
Ma znam ja šta mi treba ;) ne znate vi pozadinu priče... dosta mi je već rezanja diskova za jednokratnu upotrebu to je čisto gubljenje vremena i bacanje para. Dođe s sletovanja, da mi telefon da prebacim slike i narežem "da ponese" pa zato služi fleš, prebaciš posle na svoj komp i to je dovoljno dve kopije na dva različita kompa plus na cloudu. Kakvo crno rezanje, dokle više. Pa crtaći za jednokratnu upotrebu za dete... a ima smart tv, ubodeš fleš i gledaš, kakvo bre ubacivanje cd-a u bluray čitač... Neki ljudi navikli na cd-ove pa to ti je, ne mogu da mu objasnim da ako hoće da uživa u filmu, taj rip koji skinem ne može da stane ni na tri dvd-a :). Inače za filmove treba najmanje, tek ponekad nešto. Retko kad ima vremena za gledanje filmova. Sad sam mu snimio jedan da ponese, podelio ga na dva fleša od 4gb :) i to sam morao neki lošiji i manji rip da tražim

Najbolje ti je ovo sto smo ti ja i igor88 predlozili, ne radi se o rekla kazala i procitala na netu vec se radi o praksi flash koji koristimo, znaci za te pare a da vrsi posao za koji je namenjen to je to,ako uzmes jeftinije verovatno ces se pokajati zbog brzine, ako uzmes skuplje vec ulazis u nesto drugo externi hdd ili flash. Ovo sto ti nudimo kao srednju opciju je koliko pare toliko muzika, nema tu neko posebno mudrovanje. Budi svestan da ti treba flash za gledanje filmova nikakve gigamega brzina ti ne trebaju. Sutradan kada ti nesto stvarno bude trebalo mozda fude neki ssd u kucistu flash-a mislim na brzine.

http://itsvet.com/flash/mem_kartice_transcend_flash_32gb_jetflash_770_ts32gjf770-pdaa1-41.i?id=3681
http://itsvet.com/flash/mem_kartice_kingston_flash_32gb_datatraveler_r3.0_g2-pdaa1-41.i?id=3913

Poslednja izmena:
Druze nema potrebe da razmisljas.... Evo pored HyperX-a opet preporucujem DTR3.0G2 Prvo dimenizje, daleko mi je zgodniji i nosim ga NON STOP sa sobom u dzepu (bavim se sportom) pa je cak i tada uz mene. Bukvalno samo kada spavam nije... pogledaj kako izgleda fles koji se tegljaci i nosi po dzepovima posle god dana... pa zakljuci... Sve preporuke meni je upis oko 70 citanje oko 160...

Prilozi

• 2015-08-03-919a.jpg
    2015-08-03-919a.jpg
    188.5 KB · Pregleda: 151
Ma covek razmislja kao da ce da izmisli Ameriku, izmisljena je nema druge :wave:

Zato i kazem da se ne zanosi za nesto skuplje a za ovo da izvini uvek ce nekako da se nategne.

Imati za smart TV, a nemati za najmanji eksterni hard disk nije nedostatak novca, već je nedostatak razumevanja šta odredjeni proizvod pruža.
Gadjanov rodjak očigledno nema nameru da taj flaš nosi sa sobom u novčaniku i da ga ubada/radi backup svaki čas ili pokreće portabilne programe na 5-10 računara.
On želi da prebaci filmove, snimke i slike iz tačke A u tačku B i na taj način izvrši backup ili pogleda film.
Eksterni hard disk je za ovu upotrebu daleko udobnije i brže rešenje a razlika u ceni će se nadomestiti kroz nekoliko godina upotrebe, uštedjenom vremenu, većoj upotrebnoj vrednosti i slično.
Da ne pominjem lakšu mogućnost gubljenja USB flaš memorije.
Sa hard diskom će moći da gleda vrhunske ripove na mnogo udobniji način, sa prebaci nekoliko takvih filmova odjednom itd..

Poslednja izmena:
Ma covek razmislja kao da ce da izmisli Ameriku, izmisljena je nema druge :wave:

Ma ja ne razmišljam više ništa :) kad se burazer vrati s letovanja kolko mi para da za toliko ću da mu kupim šta najbolje ima kod nas da ne čekam kineze. Da uzimam za sebe već bih odavno kupio, ja znam dobro šta meni treba i odgovara, nego ovo što Ilion kaže, on ne zna šta mu treba, ni ne zna da mu to treba :) a ne voli da daje pare za tehniku, samo što jeftinije a da radi. Kad bude skontao kupiću mu i disk, nisu pare nikakav problem. Eno mu u kancelariji neki krš monitor, oči mi ispadnu svaki put kad sednem za njega, a njemu je to ok kad ne zna za bolje pa čak i ne vidi razliku. A ja se svojevremeno jedva nakrpio da uzmem ovaj dell, veći je i bolji ekran sto puta od onog tn-a.

Gadjan@ Gledaj, nije poenta u tome radi se o sledecem,
Ovaj forum sluzi da bi covek mogao da se informise o necemu sto ga interesuje odnosno ako nesto hoce da kupi a nezna sta, ovde u par postova dobije informacije od korisnika necega ili od ljudi koje interesuje ta tematika a koji su sate i sate proveli na netu citajuci i informisuci se o tome, znaci dobije se sazvakano, sta valja sta nevalja, sta je jeftinije a dobro, sta nije vredno pomena,sta je skupo.....i zato kazemda nema monogo razmisljanja, kazes da ga ne interesuje samo da radi ovo je taj minimum a da te ne boli glava,sto se tice upotrebe eksternih HDD to je najkomfornije resenje ali ima li se potrebe za tim, da li ce biti potpuna eksploatacija a zna se da HDD imaju vek trajanja, dok se izandja taj flash dotle mozda izadju flash memorije sa brzinama ssd. Dasnasnje vreme je takvo da ne vredi mnogo gledati unapred TREBACE MI, kada ti stvarno bude zatrebalo tada uzmi a tada ce se mozda standardi promeniti mozda to vise nece postojati, ko zna sta sve dotle moze da bude. Ovo je moje licno iskustvo tj. skola TREBACE MI koju sam nekada platio.

Svi smo prošli tu školu "trebaće mi" :) platiš hardver skuplje u startu kao "zalog za budućnost" a kad zaista ti zatreba da poteraš sve to do maksimuma ono već zastarelo čak se ne isplati ni budžiti, nego menjaj platformu... :)

Evo stigao mi Sandisk Extreme USB 3.0 64GB

sd 64.jpg

Malo me nerviraju brzine,ubo sam ga u 3.0 formatiran u fat32 pa u ntfs i svugde isto.Jel negde gresim?

Ne vredi.Isti rezultati kako god okrenes sve sam probao.
Nesto me zeza ploca.Skinem najnovije drajvere krenem instalaciju i zabode mi.Onda restartujem komp i ni jedan usb3 port ne radi.Pa onda iskljucim komp iz struje stisnem koji put power dugme i onda proradi.
Ali nikako mi ne da da instaliram najnovije drajvere.
Nesto me tu zeza debelo.

Ne vredi.Isti rezultati kako god okrenes sve sam probao.
Nesto me zeza ploca.Skinem najnovije drajvere krenem instalaciju i zabode mi.Onda restartujem komp i ni jedan usb3 port ne radi.Pa onda iskljucim komp iz struje stisnem koji put power dugme i onda proradi.
Ali nikako mi ne da da instaliram najnovije drajvere.
Nesto me tu zeza debelo.

Ne zeza te nista, tako je na AMD-u. Uvek su slabije brzine nego na Intelu. Dobre su to brzine, uzivaj u najbrzem flesu. ;)

To sam i ja mislio.Isto tako vec 2 ssd-a imaju manje brzine.Nego to ljudi guraju na intelu.
Ma fles je odlican.Preporodio sam se.Pre se otelim dok prebacim neki film sad bukvalno leeeeti.

Evo sad sam ubacio Win 10 i razlike u rezultatima su solidne

Screenshot_1.png

I ssd rezultati su se dosta popravili,npr sa 460 read mi skocilo na 530 read,bem ga jedina razlika je sto je jutros bio w7 sada w10

Mene bas zanima kako stoje brzine i na 2.0 sprema 3.0

Sandisk Extreme USB 3.0 64GB,win 10

sd win 10.png

Sandisk Extreme USB 3.0 64GB,win 7

sd 64.jpg

Sandisk Extreme USB 3.0 64GB,na 2.0

Screenshot_1.png

I cisto poredjenja radi,moj stari Kingston DataTraveler 101 G2

kingston.png

I iz dosade moj stari prastari Kingston Data Traveler 2.0 od 2gb

Screenshot_1.png

Ako me naterate naci cu i od devojke flash od pre 10 godina 256 mb velicine :d

Poslednja izmena:
Odlicne rezultate svaka cast za sandisk, ja imam jedan 32 gb sandisk ultra ali brzina je 100mb/32mb i jedan silicon power 16 gb brzina je 79mb/21mb
Mogu da zamislim kako bi ovo instalirao Windows bilo bi to 3 minuta :D

cimi, lepo da te služi flash :wave:

Hvala hvala da nije bilo tvojih postova ne bih ni nasao tog lika niti bih se odlucio na kupovinu:).
Fles je odlican,preporodio sam se.

Poslednja izmena:
Idi nekoliko strana u nazad Falcon je objavio link od prodavca.I on i ja smo uspesno kupili usb od njega.Prodaje on sve zivo.

Ne nadjoh temu pa bih zamolio ovde ako mozete da mi preporucite prodavca i da li je bolje narucivati preko ebay ili amazona. Hocu da kupim micro sd karticu za samsung galaxy s5 od 32 gb class 10, http://www.sandisk.com/products/memory-cards/microsd/ultra-class10-for-android/?capacity=32GB video sam da je cena kod nas nesto preko 4000, a na ebay ima i za 20dolara hvala unapred :)
Ako ne mora da bude sandisk a ista klasa uhs1, imas transcend TS32GUSDU1 u Kozjackoj za 1600 rsd, http://www.transcend-info.com/Products/No-423.

Hteo sam sandisk zbog pouzdanosti jer ih ceo zivot koristim. Da li su identicni sto se tice kvaliteta ? Ili sandisk vise naplacuje ime?

Nemam sandisk, zbog cene. Ne znam da li vredi 2.5 puta vise, koliko je skuplji a ista klasa je u pitanju. Iz transcend linka imam 16 i 32GB.

Nazad
Vrh Dno