Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

odlucih posle 2 godine sa hyperx 3.0 da se ponovim nekim malisom koji ce moci da ga odmeni u nekim situaciama, i za sada vrlo zadovoljan. Dizajn odlican, kvalitet savrsen, zavrsna izrada fantazija, brzina kako je i napisano pa i vise u Read - u :) radi se o DTR3.0 G2 Sve u svemu prvi utisci su vrlo vrlo pozitivni za ovog malisana.

Prilozi

• 2014-08-23-1566s.jpg
    2014-08-23-1566s.jpg
    183.1 KB · Pregleda: 228
  • DTR3.0G2.jpg
    DTR3.0G2.jpg
    129 KB · Pregleda: 229
Corsair Voyager GT 32GB, dobijen kao zamena za moj stari Voyager GT 2GB koji naprasno prestao sa radom.
atto.jpg VoyagerGT.jpg
P.S. Testirano na Intel H81 chipset-u

Koliko je bio star i gde si menjao?

7 godina (imao je 10 god garancije). Direktno od Corsair-a. Napisao tiket, poslao im račun i to je to.
Da ispričam sve kako je bilo:
Prvo sam njima poslao stari, onda su oni meni poslali zamenu. Voyager 8GB. Reko fino, kad sam ga probao, upis jedva 4.5MB/s.
Onda sam im napisao da je lepo što su mi poslali veći ali da je stari imao 5x veći upis, kao i da fleš koji sam dobio nije iz iste serije(običan, a ne GT).
Nakon toga su mi se izvinili, rekli da je došlo do greške i da će poslati drugi, a ovaj ne moram da im vraćam.

Stvarno imaju neverovatnu garanciju i odnos prema kupcima :)

Kingston DTR3.0 G2

Kingston R3.0 G2.jpg
A88X chipset

Mrzelo me da se zezam sa naručivanjem, čekanjem eventulanom carinom, a cena za SanDisk Extreme kod nas mi je velika. Ovo me izašlo ~6x450din.

Poslednja izmena:
7 godina (imao je 10 god garancije). Direktno od Corsair-a. Napisao tiket, poslao im račun i to je to.
Da ispričam sve kako je bilo:
Prvo sam njima poslao stari, onda su oni meni poslali zamenu. Voyager 8GB. Reko fino, kad sam ga probao, upis jedva 4.5MB/s.
Onda sam im napisao da je lepo što su mi poslali veći ali da je stari imao 5x veći upis, kao i da fleš koji sam dobio nije iz iste serije(običan, a ne GT).
Nakon toga su mi se izvinili, rekli da je došlo do greške i da će poslati drugi, a ovaj ne moram da im vraćam.

Stvarno imaju neverovatnu garanciju i odnos prema kupcima :)

svaka cast tako je meni i kingston izasao sustret tako je to kod velikih i ozbiljnih firmi

Ljudi ja imam neki Kingston Data Traveler 100 G3 8Gb,i na njemu maks upis ide do 9Mb/s i nece dalje nikako.Probao sam na nekoliko razlicitih sitema,formatirao na sve moguce nacine,i na usb 3.0 i na 2.0 radi isto.

Nema sanse da je to zbog toga sto je low budget jer je taj Kingston navodno 3.0 a imam EMTEC koji brze dosta kopira na sebe od Kingstona.

Low budzet ide samo na read oko 35-40 i upis oko 15 znaci da tvoj model nece preko 9 to je to :)

Nema sanse da je to zbog toga sto je low budget jer je taj Kingston navodno 3.0 a imam EMTEC koji brze dosta kopira na sebe od Kingstona.

Nema veze što je 3.0, postoje različite klase uređaja, ne može da bude iste brzine fleš od 1000 din i od 3000 istog kapaciteta. Ljudi hoće da za sitnu kintu imaju upis od 50+MB/s, neće to.

Gde se u Srbiji može kupiti Corsair USB flash memorija?

Ok,ma te fleske mi sluze samo za neke gluposti tako da mi ne trebaju skuplje.Al intteresovalo me je zasto je to tako.

Da, tako je koliko para toliko muzike :). Ja sam pre neki dan uzeo Transcend JetFlash 700 od 16GB koju svuda hvale da ima upis od 20 MB/s , ali je realni upis 10-12 MB/s.

Cak se razmisljam da je vratim, posto je na EM** sajtu reklamiraju da ima upis od 20MB/s , ali ne znam da li se isplati :)

Poslednja izmena:
Ok,ma te fleske mi sluze samo za neke gluposti tako da mi ne trebaju skuplje.Al intteresovalo me je zasto je to tako.
На Kingston сајту то и пише, чак за моделе 16+ кажу да је брзина 40/10 док за тај 8GB и не наводе. Можда је и тих 9 добра брзина за њега. ;) Не можеш да узимаш USB 3.0 стандард као неку меру, обично се у спецификацијама каже да брзина може да иде до неке а не да сваки уређај тог типа мора да буде толико брз.

Po meni najolje za dati novac je dtr 3.0g2 vredi svaku paru kako Avrsna izRada tako performanse

Da, tako je koliko para toliko muzike :). Ja sam pre neki dan uzeo Transcend JetFlash 700 od 16GB koju svuda hvale da ima upis od 20 MB/s , ali je realni upis 10-12 MB/s.

Cak se razmisljam da je vratim, posto je na EM** sajtu reklamiraju da ima upis od 20MB/s , ali ne znam da li se isplati :)

Da dam i neki skrinsot

Capture.PNG Capture2.PNG

Koji je sada bestbuy fleske od 16GB (do nekih 1500 din), a da ima pisanje bar 20MB/s?

Poslednja izmena:
Gore sam ti napisao koji je... Sta da reklamiras, ja ne verujem da igde pise upis OD 20mb/s ja koliko vidim pise 10

prvi je 16 taj je oko 30mb upis ali moja preporuka 32 sa njom mi ide upis do 50

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    92.7 KB · Pregleda: 138
  • Untitleds.jpg
    Untitleds.jpg
    93.7 KB · Pregleda: 122
  • Untitled2.jpg
    Untitled2.jpg
    98.5 KB · Pregleda: 123
Poslednja izmena:
^
Ako se to odnosi na mene, evo gde pise:
Capture2.PNG

Naravno na pakovanju fleske koja mi je stigla lepo pise upis do 12MB/s , a ovi na sajtu se prave pametni i pisu 20MB/s

Poslednja izmena:
Kingston DTR 3.0 G2 32gb
Capture.PNG

Read
predre2.PNG

Write
predre.PNG

Uzeh ga pre par dana. Odlican malisa za taj novac.

Šta mi preporučujete od dual USB-ova? Onih što idu i u fon i u komp.

Kakva je brzina Kingston DTR 3.0 G2 32gb kada se stavi na USB 2.0?

Imam Transcend JetFlash 700 od 32GB koji se pokvario i razmisljam a ga zamenim za neki bolji. Sta mi predlazete?

P.S. Vazna mi je read/write brzina kada se zakaci na 2.0

Poslednja izmena:
На Кингстон сајту кажу да је на 2.0 30/25.

Nazad
Vrh Dno