Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

khm, khm... imam jednu zanimljivost... pošto i ja koristim FlashMemoryToolkit za testiranje flash uredja ali SVAKI PUT kad uradim Error Scan naidjem na neke greske kod jedno desetak uredjaja, jedan od njih nov iz kutije u usb pa na error scan?!?!?!?!? Eh sad.... uzeo ja da se igram sa file sistemom flasheva i kad ih (2 različita) prebacim u FAT32 nema grešaka!!?? Za test sam uzeo mp3 fajlove i kopirao ih na flasheve... po defaultu svi flashevi dolaze u FAT sistemu sa 32kilobytes allocation size... pri pokušaju da allocation size promenim (dok su flashevi u FAT režimu) nisam uspeo, naime samo mi dozvoljava 32kilobytes i ništa više dok u ostalim sistemimam FAT32 i NTFS sve radi kako treba, Flash Memory Toolkit i dalje prijavljuje neke greške ali uspevam da prekopiram masu mp3-jeva na flash drive...

ajde i vi odradite error scan pa vidite baš me zanima da li će se iko javiti sa 0 grešaka, jer ja na jednom dobijam ~30.000 grešaka a na drugom ~15.000 grešaka a na ostalim i preko ~200.000 grešaka....

Evo sad sam testirao VoyagerGT 2GB. Formatirao sam ga u FAT i tako praznog testirao. Nula gresaka i pisanje i citanje. Na isti nacin testiran i Kent od 16MB i isto nula gresaka. Da nije tebi komjuter neispravan?

Evo sad sam testirao VoyagerGT 2GB. Formatirao sam ga u FAT i tako praznog testirao. Nula gresaka i pisanje i citanje. Na isti nacin testiran i Kent od 16MB i isto nula gresaka. Da nije tebi komjuter neispravan?

ne mogu da verujem... a kako si radio, da li su bili čekirani i write i read zajedno ili svaki posebno??? jer kad ja stavim samo write 0 grešaka i samo read opet 0 grešaka, a kad su oba čekirana onda se pojavljuju greške... kako je prošao test sa mp3 fajlovima?

Bili su cekirani i write i read. Sad testiran neki PQI 2GB i za 75% write testa nije prijavio ni jednu gresku.
Nisam bas razumeo to za mp3 test. Sta treba da radim?

Kome da se javim i zasto?
Napisi iz cega se sastoji test.

jel imaš na računaru 2GB muzike? ako imaš toliko muzike, uzmi i kopiraj da flash bude pun, pa se javi ovde na forum sam mislio da vidim da li si uspeo ili ne :)

a ja evo uključio drugi računar na kome je WinXP i nema grešaka ni kod mene... znači Vista suckssssssssssssssss

Jede malu decu koliko je pouzdan taj Mp3 test :D .

to je bio jedini način da vidim da li je ispravan ili ne a da ne koristim onaj program :)

Probao sam "mp3 test"™
Prosao je bez problema. Inace, ranije sam, neznajuci to, primenjivao razne vrste testova: "avi test"™, "rar test" ;)

Kad ce ova tema izgubiti smisao?
Mislim, ako se ne varam da 7200 Hard-ovi citaju izmedju 40000 i 50000 KB/s i isto toliko pisu?

Ajd ko je vise upucen da potvrdi ili da me demantuje.

Mislim, ako se ne varam da 7200 Hard-ovi citaju izmedju 40000 i 50000 KB/s i isto toliko pisu?

Namece se logicno pitanje:"Pa sta?"

Ovde pricamo o USB flashevima koji imaju nize brzine. Jednostavno gledamo koji koliko kosta i koliko ispunjuje svoju cenu. Uostalom, mene interesuje da vidim ko ce koliko uspeti da izvuce iz USB2.0...

Poslednja izmena:

Your point being... ?

Ti nosis hard u dzepu ili na privesku?

Mozda je mislio da ce za neko vreme brzina flasheva prestici brzinu HDDa, pa ce onda tema "izgubiti smisao" jer ce biti svejedno koji flash uzeti...

Tako je. Cisto u smisliu tehnologije, da li se ocekuje ubrzanje fles memorija do brzine hard diska u skorije vreme?

Mozda je trebalo da otvorim novu temu da ne bi "povredio" neke.

Mogao si lepo da kazes to sto si sad rekao. Ono prethodno pisanje nema mnogo smisla.
Pored toga, i kada fles memeorije po brzini dostignu hard diskove, opet nece biti svejedno koja se kupuje. I tada ce postojati skuplje i jeftinije, brze i sporije. I danas nije svejedno koji se hard disk kupuje...
Uopste se ne radi o bio cijem "povredjivanju".

Prvo je potrebno da interfejs treba da dostigne brzinu kojom moze da se trka sa SATAII, koja je najkoriscenija, jel. A jos nije ni blizu cifre od 300MB/s.

USB. 3.0 bi trebalo da prestigne, ali i sami ste svedoci koliko tu ima problema izmedju Intela i drugih proizvodjca.

U principu, kada je u pitanju prenos podataka, najveca je steta sto eSata nije malo rasprostranjeniji... Ali mozete birati, da li cete nositi HDD koji kakav god da je, uvek je mnogo osetljiviji od flash-a. A druga stvar je da li je zaista nekome potreban mobile storage veci od 8 ili 16GB.

Mozda je mislio da ce za neko vreme brzina flasheva prestici brzinu HDDa, pa ce onda tema "izgubiti smisao" jer ce biti svejedno koji flash uzeti...
OK, ali tako je i moglo da se kaze jos s pocetka ;)

Ipak, koliko sam ja upucen, hardovi nisu na 40000-50000 KB/s, to su bile starije generacije, ovi poslednji su se vec solidno odlepili od toga... zatim, sami hardovi ce - valjda neminovno - u penziju, nasledjuju ih daleko brzi SSD drajvovi... a sto se pak samih fleseva tice, nikada nece biti svejedno koji se uzima, uvek ce biti brzih&skupih i sporih&jeftinih.

Transcend JetFlash V33 1GB
FlashToolkit_JetFlashTS1GJFV33.png

SanDisk CRUSER Micro 4GB.. jako zadovoljan u praksi..,)

Prilozi

• FlashToolkit_SanDisk U3 Cruzer Micro.png
    FlashToolkit_SanDisk U3 Cruzer Micro.png
    50.4 KB · Pregleda: 205
Nov Kingmax 4GB.Sasvim solidno deluje ,jos samo da potraje :smoke:

Prilozi

• Kingmax 4GB.JPG
    Kingmax 4GB.JPG
    84 KB · Pregleda: 108
  • FlashToolkit_Kingmax USB2.0 FlashDisk.png
    FlashToolkit_Kingmax USB2.0 FlashDisk.png
    51.2 KB · Pregleda: 181
Sve je već rečeno... Za Cruzer Contour samo reči hvale...postiže deklarisane brzine...vredi svaki dinar ! Doduše ja sam pazario 4gb verziju za sada. A drajv, po meni, nema konkurenciju trenutno s obzirom na cenu Corsaira GT ^^

JetFlash V10 8GB

Upravo testiran Transcend JetFlash V10 8Gb

Prilozi

• 8gbv10.JPG
    8gbv10.JPG
    73.8 KB · Pregleda: 191
Evo ga jos jedan Contour. Ne znam da li je poblesaveo softver ili sam dobio hiper brzi flash :banana: Inace kupljen po bagatelnoj ceni od 2750. Gde ces jeftinije :D

Prilozi

• hahahaha loodilo.png
    hahahaha loodilo.png
    51.2 KB · Pregleda: 197
  • FlashToolkit_SanDisk Cruzer Contour.png
    FlashToolkit_SanDisk Cruzer Contour.png
    46.7 KB · Pregleda: 106
transcend jet flash V30 8GB kupljen za smeshnih 1900 din

Prilozi

• FlashToolkit_JetFlashTS8GJFV30.png
    FlashToolkit_JetFlashTS8GJFV30.png
    65.4 KB · Pregleda: 172
Poslednja izmena:
Apacer HA202 16GB

Evo i mog testa:
Apacer Handy Steno HA202 16GB
Kada kopiram vece fajlove u total komanderu ide i do 8500 KB/s, a read preko 30000 KB/s!

Prilozi

• FlashToolkit_USB     FLASH DRIVE.png
    FlashToolkit_USB FLASH DRIVE.png
    50.6 KB · Pregleda: 160
Poslednja izmena:
Evo i mog testa:
Apacer Handy Steno HA202 16GB
Kada kopiram vece fajlove u total komanderu ide i do 8500 KB/s, a read preko 30000 KB/s!

A:zgran:uuuuuuuuuuu.. a ja mislio da sam ja manijak kad sam pre godinu dana uzeo Cruiser_4GB.. hajd napisi gde si uzeo i po kojoj ceni ako nije problem.. pozz & respect :exploder:

Nazad
Vrh Dno