Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Kingston 4GB DataTraveler 100

Nisam bas zadovoljan. :S: Video sam na prethodnim stranama bolji write za isti model.

Prilozi

• kingston100.PNG
    kingston100.PNG
    53 KB · Pregleda: 167
ti si napisao Data Traveler 100, a na slici pise Data Traveler 2.0, znaci imas 2.0(onaj beli) zar ne ?
ili mozda imas DT 100 crni na onu malu polugicu na izvlacenje?

ti si napisao Data Traveler 100, a na slici pise Data Traveler 2.0, znaci imas 2.0(onaj beli) zar ne ?
ili mozda imas DT 100 crni na onu malu polugicu na izvlacenje?

DT100 svi prepoznaju kao DT 2 sto on verovatno i jeste, samo mu je promenjen oklop. Standardno za Kingstona da mu varira brzina kad oni to stancuju u ko zna kojim kolicinama pa koji ti chip zapadne, meni ide tu oko 20/8 r/w.

Ja svoj flash samo čupam iz USB-a.
Sa tuđim se odnosim kulturnije : Safely Remove . . .

Kad je po default-u (optimize for quick removal) možeš ga čupaš kako hoćeš, ali nije baš preporučljivo to raditi kad je uključeno keširanje (optimize for performance).

Kad je po default-u (optimize for quick removal) možeš ga čupaš kako hoćeš, ali nije baš preporučljivo to raditi kad je uključeno keširanje (optimize for performance).

Svoj (flash:d) mogu da vadim kad i kako hoću.

Poslednja izmena:
Koja su ogranicenja fleske ako je formatirana u FAT-u, dakle ne FAT32 nego FAT?

a da li mozda treba formatirati flash prilikom prve upotrebe???

Gledao sam samo tabelu i prema njoj je max. file size 4GiB-1 Byte.

A sad sam video da u tekstu pise za FAT16 (to je FAT ? ) fixing the "definitive" limit for the FAT16 partition size at 2 gibibytes.

Poslednja izmena:
jel neko zna kakav je flash Kingmax U-Drive 4 GB , read: 20 MB/s, write: 7 MB/s , 1300 dinara, i koji bi bio bolji Kingstone DT 100 4gb ili neki drugi u tom rangu

Pre neki dan sam kupio Kingmax U-Drive, ali od 8GB (realno 7.56 GB), pri kopiranju velikih fajlova (Divx filmova) otprilike radi na deklarisanoj brzini, čim skinem program testiraću ga i malo detaljnije. Ono što mi je trenutno najbitnije to je da filmovi sa njega ne seckaju kada se fleš ubode u kućni bioskop :) , sve u svemu (začin C :d) ja sam veoma zadovoljan.

Edit: Mali fajlovi ga malo kolju po pitanju brzine, ali i svi ostali fleš diskovi imaju taj problem, tako da to i nije neki minus, bar što se mene tiče. :wave:

Poslednja izmena:
Jel treba formatirati flash prilikom prve upotrebe ?

Možeš i ne moraš, ovaj Kingmax je došao sa FAT32 formatom, tako da ja nisam ništa dirao. Ako hoćeš da staviš neki drugi fajl sistem onda formatiraj.
S vremena na vreme (posle mnogo pisanja/brisanja) nije loše formatirati flash.

Čitaj kako je napisano: "Max. velicina fajla je 2GB" ili ti fajl/datoteka na FAT-u ne može biti veća od 2Gb.... max kapacitet disk je druga stvar.
Da, ali limit za velicinu fajla je i dalje 4GB-1B ;)
E sad, sto je limit za particiju 2GB, to je druga stvar :D
Mada, promenom velicine klastera moze i to da se sredi, ali zato formatiras kao FAT32 i resis problem ;)
Kome treba vise - NTFS, a zivece krace, mada verovatno dovoljno dok mu i inace ne dodje vreme za zamenu jer se to sada sa drasticnim padom cena menja cesce.

Sandisk Cruzer Micro 8Gb U3

Uzeo sam pre neki dan novi privezak, pa ko rekoh ajd da i ja zakačim bench rezultate čisto obaveštajno. Dve slikice za dve polise.

Prilozi

• FlashToolkit_SanDisk Cruzer_QR.png
    FlashToolkit_SanDisk Cruzer_QR.png
    49.4 KB · Pregleda: 237
  • FlashToolkit_SanDisk Cruzer_OFP.png
    FlashToolkit_SanDisk Cruzer_OFP.png
    49.5 KB · Pregleda: 214
Uzeo sam pre neki dan novi privezak, pa ko rekoh ajd da i ja zakačim bench rezultate čisto obaveštajno. Dve slikice za dve polise.

Ko me tero da se igram sa testovima????? :wall: Kad krenem da se igram ja neće stanem još jedno par nedelja.

LM, gornji rezultati su sasvim lepi i tako to.... ali to je bilo glat sa U3 "lansirnom rampom" na flash-u. Kako nisam trebao to čudo deinstalirao sam ga, ali :-devil-: mi nije dao mira pa sam reko ajd da provrtim test još jedared. Šta reći osim: "Kad se sad nisam šlogirao...."

Dobro, prebolim ja to i nastavim dalje regularno (čitaj: popakujem neke programe na flash) al mi opet :-devil-: nije dao mira. Daj da probam ponovo.... možda se program malo blentavio, ili je možda Win nešto drljao po flash-u. Tako sam dobio i treći set rezultata. Pa, sad vi presudite sami.

Legenda:
FlashToolkit - Test program :)
Sandisk Cruzer - Predmet srčanih aritmija :)
U3R - U3 Removed
QR - Optimized for Quick Removal
OFP - Optimized for Performance
0Gb - Glat prazan
1Gb - Sa 1Gb podataka

Prilozi

• FlashToolkit_SanDisk Cruzer_U3R_OFP_0Gb.png
    FlashToolkit_SanDisk Cruzer_U3R_OFP_0Gb.png
    49.6 KB · Pregleda: 161
  • FlashToolkit_SanDisk Cruzer_U3R_QR_0Gb.png
    FlashToolkit_SanDisk Cruzer_U3R_QR_0Gb.png
    49.6 KB · Pregleda: 140
  • FlashToolkit_SanDisk Cruzer_U3R_OFP_1Gb.png
    FlashToolkit_SanDisk Cruzer_U3R_OFP_1Gb.png
    48.5 KB · Pregleda: 136
  • FlashToolkit_SanDisk Cruzer_U3R_QR_1Gb.png
    FlashToolkit_SanDisk Cruzer_U3R_QR_1Gb.png
    48.2 KB · Pregleda: 158
ajd' i ja da se zapljunem :)

flashtoolkitsandiskcruzvu2.png

Kingston DataTraveler 110 - 8GB

Hteo da uzmem DataTraveler 100 ali mi prodavac pokaza da on ima DT110 i da je ovaj DT110 brži i jeftiniji nekih 200-300 din od DT100 i eto predomislio me...

Nekima taj DT 100 daje Write preko 8000 KB/s pa sam mislio da će ovaj moj imati bar malo bolji a ono cvrc... razočarenje.
Evo slike da vidite kako izgleda.

Ovo su rezulati... Optimize for performance

Kada sam sa HD Tach uradio test na prazan disk... brzina read-a je bila oko 35 MB i to idealna tj. bez oscilacija ...ali je posle snimanja odredjenog broja fajlova pala na oko 21 MB i tu stoji. Formatirao sam u fat32, a sve u želji da proverim razlike izmedju punog i praznog... ali mi sada i prazan disk pokazuje istu krivu u HD Tech-u kao dok je bio pun podataka, odnosno na mestu gde nije bilo podataka kriva se penje opet na 35 MB.

Generalni utisak je da je Read brzina oko 20 MB sasvim OK ali je write tek nešto oko 5,5 MB/s

Prilozi

• Kingston-DataTraveler-110-8GB-HD-Tach.jpg
    Kingston-DataTraveler-110-8GB-HD-Tach.jpg
    55.1 KB · Pregleda: 102
  • Kingston-DataTraveler-110-8GB Flash Memory Toolkit.jpg
    Kingston-DataTraveler-110-8GB Flash Memory Toolkit.jpg
    46.6 KB · Pregleda: 198
Poslednja izmena:
Evo i bencha Apacer-ovog modela od 2Gb:

U pitanju je ovaj model:

Daleko je od sampiona brzine ali zavrsava posao i bio je veoma jeftin..

Edit:
Evo i slika drugog bench programa....

Poslednja izmena:
corsair voyager 8gb

Prilozi

• FlashToolkit_Corsair Flash Voyager.png
    FlashToolkit_Corsair Flash Voyager.png
    51.1 KB · Pregleda: 183
Kingston DataTraveler 100 - 4GB

Prilozi

• Kingston1.png
    Kingston1.png
    38 KB · Pregleda: 96
  • Kingston2.png
    Kingston2.png
    36.4 KB · Pregleda: 204
Kingston DataTraveler 100 baš ima različite rezultate od primerka do primerka...
Lepa je brzina upisa ali je brzina čitanja...

Poslednja izmena:
evo i mojih rezultata, mislim da ćete skupiti 10€ više i kupiti isti :)

Prilozi

• FlashToolkit_KingstonDataTraveler R.png
    FlashToolkit_KingstonDataTraveler R.png
    38.6 KB · Pregleda: 227
Nazad
Vrh Dno