Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Ja sam probao na nekoliko uređaja i nije bilo uočljive razlike, ali eto, na Corsairu se izgleda isplati :)

Corsair Survivor GT 8GB od usera company69

flashtoolkitcorsairufdnn2.png

Kako da ubacujem fajlove vece od 2gb na flesh? Ako mozhe neko da mi kazhe ili ako zna da me baci na deo gde to ima poshto trazhim vec pola h, a chuo sam da ima negde ovde! Hvala

Da, ali kako? Na format mogu samo kao FAT32!

Snashao sam se! Hvala u svakom sluchaju

Meni nije hteo vishe od 2gb da prebaci, ali sada prebacuje 6,...gb, tako da mislim da nema granice (osim one koja se odnosi na kapacitet ;))

Da li si primetio da ti lampica na flesu svetli mnogo cesce nego kada je bio formatiran u FAT-u? NTFS nije uopste pogodan za fles memorije zato sto cesto vrsi upisivanje i citanje sa flesa, sto drasticno skracuje radni vek. Formatiraj ga u FAT32.

Bravo, odlicna opaska. Vodite racuna...

Da li si primetio da ti lampica na flesu svetli mnogo cesce nego kada je bio formatiran u FAT-u? NTFS nije uopste pogodan za fles memorije zato sto cesto vrsi upisivanje i citanje sa flesa, sto drasticno skracuje radni vek. Formatiraj ga u FAT32.

Koliko je ovo tačno?

Prilicno. Nakukase se ljudi po stranim forumima...
Pricao je neko o tome i na nasem forumu, davani su neki linkovi, ispravna je to prica...

Ne vidim zasto ne bi ;)

jel neko zna kakav je flash Kingmax U-Drive 4 GB , read: 20 MB/s, write: 7 MB/s , 1300 dinara, i koji bi bio bolji Kingstone DT 100 4gb ili neki drugi u tom rangu

Apacer HA202 200X 1GB
41zlymbpi8L._AA280_.jpg

Prilozi

• test.jpg
    test.jpg
    113.7 KB · Pregleda: 140
  • test 2.jpg
    test 2.jpg
    113.5 KB · Pregleda: 182
  • Test 3.png
    Test 3.png
    29.6 KB · Pregleda: 135
Poslednja izmena:
Kasnije cu da bacim pogled na prethodne komentare,posto razmisljam da kupim jednu flesku od 4-8 GB i to Kingstona posto ga ima u obliznjoj radnji na snizenju a sad evo rezultata od flesa koji trenutno posedujem:
Kingston Data Traveler 2.0.1.00 , nije bog zna sta ali radi posao

Prilozi

• Kingston Data Traveler 2.0.1.00.JPG
    Kingston Data Traveler 2.0.1.00.JPG
    111.2 KB · Pregleda: 136
Poslednja izmena:
evo dobio sam kingmaxa, i za pocetak dok ga ne testiram kako treba write mu je oko 6.5 MB/s

evo ga hd tach test malog kingmaxa, po meni je jako dobar ovaj rezultat, za njegovih 20 mb/s deklarisanih za read

Prilozi

• Kingmax 4 GB.JPG
    Kingmax 4 GB.JPG
    93.1 KB · Pregleda: 129
Sta bre dobro, vid' koliko djipa transfer, ovo bre k'o neki EKG da gledam! :)

ali sem pocetka, ne ide ispod 20 MB/s
Jeste, ali ipak, flash je to, ne bi kriva transfera trebalo toliko da varira... trebalo bi, manje-vise, da izgleda kao kad pacijent umre :D... a ne ovako kao kod tebe, k'o da se jos uvek batrga! :d

Poslednja izmena od urednika:
imam jedno pitanje, koliko je zdravo samo izvaditi flash iz usb-a posto ja tako stalno radim, da li je potrebno ikljuciti ga tamo u safely remove hardware

Ja svoj flash samo čupam iz USB-a.
Sa tuđim se odnosim kulturnije : Safely Remove . . .

Poslednja izmena:
Vrh Dno