Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Gledao sam onomad, PQI Mr.Flesh. Odusevio sam se kako izgleda i kako je uradjen. Silver je, aluminijumski i vrlo je mali! Taj je imao 2gb, a kostao oko 40eur. Elem sada je taj isti manje od 20eur! Sada bih radije kupio PQI nego onaj mali apacer. Samo, moze li neko da mi kaze kakvu brzinu imaju PQI fleshovi. Zahvaljujem.

Nemam tacne brojeve, ali kako sam cuo, taj PQI je solidno brz prilikom citanja, dok je upis nesto sporiji. Mada, za te pare je sigurno sasvim OK. Jedino se zale na kvalitet plastike (onog dela koji sluzi za kacenje trake).

Poslednja izmena:
Mene interesuje U350, izgleda fantasticno, ali postoje li negde konkretne brzine? Nemam obicaj ovo da radim, ali sa ovakvim izgledom, sve preko 15/12 me zadovoljava :D.

Evo jos jedan Transcend od 1GB. Prijatno sam se iznenadio, pise read 10-12mb, write 7-8. Snima oko 7mb (mp3, avi, sa sitnim fajlovima se muci), a cita 23-24mb

Prilozi

• jetflash.JPG
    jetflash.JPG
    71.4 KB · Pregleda: 200
Poslednja izmena:
KingMax 1GB Super Stick Mini USB Flash Drive MemoryCard
Nije sampion u brzini ali u velicini ubedljivo je najmanji sto postoji:
Dimenzije: 34mm(W) x 12.4mm(L) x 2.2mm(T)
Tezina: 5g
Otporan na vodu i prasinu (Waterproof / dustproof)
Izgleda veoma cvrsto i uz to moze da se nosi u maloj futrolici sto se dobija uz njega ako se plasite od ostecenja.

Ukoliko neko bude kupovao ovu "spajalicu" neka je isproba pre kupovine ako je u mogućnosti pošto je prethodna 1.00 verzija dosta sporija od 2.00

Poslednja izmena:
e,ovo je flash:

CORSAIR Flash Voyager GT
read: 34MB/s, write: 28MB/s

Prilozi

• GT.jpg
    GT.jpg
    9.7 KB · Pregleda: 181
Vala, jes'!
Ruzan, i dalje... ali brz! ;)

P.S. Nista, sad cekam Apacer-ov odgovor, u vidu neke nove serije... :smoke:

"Proizvođač je najavio brzinu čitanja od 38 MB/s i brzinu upisa podataka od 28 MB/s. Ove figure su ipak teoretske, a i sam Corsair priznaje da će brzine transfera u praksi biti oko 20 MB/s"

Tako kaze na bench vestima...

Ne nadjoh to na sajtu (?), ali u svakom slucaju su omanuli u specifikacijama, posto su one koje je VESKE izneo (34/28 MB/s) ispravne.

A da li ce biti oko 20MB/s ili ce ici vise - videcemo.
Ipak, ukoliko to zaista bude slucaj, onda ne znam samo koja je poenta izbaciti takve specifikacije - a ne ispuniti ih ni priblizno. Osim da se ima "najbrzi" flash... makar na papiru.

U prilogu TakeMS 256MB koji je DIGITAL casopis delio kao poklon u nekom od prethodnih brojeva (iznenadjujuce brzo, cca 22MB/s), ali sam bio dokon pa sam ga uporedio sa FUJI S5600 digitalnim fotoaparatom i u njemu xD karta od 1GB...

mozda se pocepa thread na benchmarkovanje digitalnih fotoaparata :p

Prilozi

• TakeMs256 vs FUJI S5600.PNG
    TakeMs256 vs FUJI S5600.PNG
    18.4 KB · Pregleda: 171
Poslednja izmena:
Nisi mene pitao, ali PC Centar je imao taj PQI otprilike po toj ceni.

treba mi flesic od 2gb, sa prosecnom brzinom /nisam na trkama/, da se poklopac ne gubi /nesto na foru TakeMS/, da se ne kvari, i da nije skup

da li je TakeMS Flash 2GB MEM-Drive Mini 21e - cena sa itsveta - dobar izbor

Sa 2Gb kapaciteta, brzina će ti itekako značiti...

I to je to, pazario sam U172 od 2GB za 1600 dindzi. Izgled zadovoljava kao i konstrukcija samog flesa, poklopac zadovoljavajuc, mada moze bolje. Brzina...pa koliko para toliko muzike. Mada, mislim da se necu pokajati :).

Prilozi

• U172.jpg
    U172.jpg
    132.9 KB · Pregleda: 202
Mana mu je sto poklopac ne moze da se natakne na flash kada se skine. Mozes da ga drzis u ustima, ali onda moras da pazis da ga ne progutas.

Mana mu je sto poklopac ne moze da se natakne na flash kada se skine. Mozes da ga drzis u ustima, ali onda moras da pazis da ga ne progutas.

Lol, da, ispadne mi par puta po podu odskace ispod kreveta ili vec gde, a ja u usta da ga guram :d.
No, kada nisam izgubio poklopac od starog flesa a koristim ga neprestano od 2003/2004 godine, ne verujem ni da cu sa ovim da imam taj problem :).

ok, mislim da za male pare ne mogu dobiti i brzinu, ali ne zelim bas ni nekog puza. TakeMS sam naveo kao primer, e sada da li je dobar ili ne recite mi vi ili preporucite neki drugi

Oko TakeMS ti ne mogu pomoci jer se ne secam da sam imao prilike da ih isprobam, a u tom cenovnom rangu mozes da uzmes u obzir i PQI koji je, mislim, ipak afirmisaniji brend. Rezultate U172 smo objavili obde.

Ne znam za Eurolink ali meni treba uskoro da stigne GT.:banana:
Naravno cim ga budem imao postovacu rezultate.

Super, baci score, pa da vidimo da li je 34/28 MB/s zaista... ili pak ono iz citata: "ove figure su ipak teoretske, a i sam Corsair priznaje da će brzine transfera u praksi biti oko 20 MB/s."
Sto bi, naravno, bilo razocaravajuce.

Poslednja izmena:
Pitanje za PQI u172 (2GB): Brzina citanja i pisanja su u velikoj nesrazmeri:
- citanje oko 13000 kbytes/s ( to je pristojno)
- pisanje 2200-2300 kbytes/s
(govorim o dugackim file-ovima - kopiranje filmova od 700MB)
Drajv je preformatiran ali se performasne nisu promenile.
Ovo je malo frustrirajuce - za dva filma treba 11min. Jos pre 2 god sam kupio a-data koji je pisao skoro 10000 kbytes/s. Ako neko ima isti USB drajv nek mi kaze kolikom brzinom upisuje. Meni se nesto cini da nije sve u redu s njim - mada, ovo mi ne deluje kao razlog za reklamaciju jer proizvodjac nigde ne garantuje odredjene brzine.

Poslednja izmena:
Pitanje za PQI u172 (2GB): Brzina citanja i pisanja su u velikoj nesrazmeri:
- citanje oko 13000 kbytes/s ( to je pristojno)
- pisanje 2200-2300 kbytes/s
(govorim o dugackim file-ovima - kopiranje filmova od 700MB)
Drajv je preformatiran ali se performasne nisu promenile.
Ovo je malo frustrirajuce - za dva filma treba 11min. Jos pre 2 god sam kupio a-data koji je pisao skoro 10000 kbytes/s. Ako neko ima isti USB drajv nek mi kaze kolikom brzinom upisuje. Meni se nesto cini da nije sve u redu s njim - mada, ovo mi ne deluje kao razlog za reklamaciju jer proizvodjac nigde ne garantuje odredjene brzine.

Znas kako, nije on prvak u brzini, i moguca je tolika razlika u brzinama, ali kod mene je za 700MB potrebno izmedju 4 i 5 minuta (vrednosti variraju najcesce su oko 4 minuta i 30 sekundi). Nije nesto extra, ali toliko je...

Zna li neko koja je razlika izmedju 1GB Transcend JetFlash V30 (crni) i 130 (beli). Jedan mi je prodavac rekao da je beli High-Speed ali na netu sam nashao da je i crni High-Speed.

Poz.

Jet Flash 130 je Hi Speed serija, a V30 je Value serija.

Prema specifikacijama proizvodjaca 130 cita brzinom od 10-12 MByte/s, a pise brzinom od 8 MByte/s. V30 cita brzinom od 9-10 MByte/s, a pise brzinom od 2 MByte/s.

Evo, slucajno imam jedan V30 od 1GB kod sebe i rezultati su na slici dole. Generalno, veoma lep dizajn (tehno varijanta - crn, a lampica plava), dosta kvalitetan softver za memoriju, sasvim solidna brzina citanja, nesto slabija brzina upisa. Ukoliko ne prebacujes cesto veliku kolicinu podataka (1GB+), V30 za svoju cenu skroz radi posao. U suprotnom, ako stalno prebacujes puno malih fajlova, a sve skupa bude oko ili vise od 1GB osim Apacer-a HT203 ne mogu da garantujem ni za jednu drugu memoriju da ce zadovoljavajuce da odradi posao. Znaci, pre svega treba imati u vidu za sta ce memorija da sluzi. Poz.

Prilozi

• Transcend Jet flash V30.jpg
    Transcend Jet flash V30.jpg
    93.4 KB · Pregleda: 220
Koji je trenutno najjeftiniji flash od 512mb koji se da kupiti, performanse su potpuno u drugom planu?

Vrh Dno