Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

TwinMOS M1 1GB 2.0 od burazera :)

Prilozi

• twinmos m1.jpg
    twinmos m1.jpg
    125 KB · Pregleda: 238
  • photo_md_m1.jpg
    photo_md_m1.jpg
    28.7 KB · Pregleda: 154
Cim ti je transfer oko 1MB/s, rec je o USB v1.1...

Doduse, mozda ti nije instaliran USB v2.0 drajver, tj. nemas Service Pack 1.

Da zaista, nemam Service Pack 1 ali zato imam Service Pack 4 ;) na Win 2000 Pro. Kompjuter je neka kanta, ali sam kontao da nije tolika kanta da nema USB v2.0 !? Inace da dodam da i na Linuxu transfer ne prelazi 1MB/s sto ce reci da nije do drivera.

Da zaista, nemam Service Pack 1 ali zato imam Service Pack 4 ;) na Win 2000 Pro. Kompjuter je neka kanta, ali sam kontao da nije tolika kanta da nema USB v2.0 !? Inace da dodam da i na Linuxu transfer ne prelazi 1MB/s sto ce reci da nije do drivera.

Pa jesi li probao u neki drugi port, starije ploce su imale usb 1.0 na ploci i dodatno par usb 2.0 portova. Na kraju krajevo, zasto nam jednostavno ne kazes koja je ploca u pitanju :d

Pa jesi li probao u neki drugi port, starije ploce su imale usb 1.0 na ploci i dodatno par usb 2.0 portova. Na kraju krajevo, zasto nam jednostavno ne kazes koja je ploca u pitanju :d

Probao sam. Nisam rekao koja je ploca jer ni ja neznam. Komp je neka brand name krdza IMB 6341-75G. Nigdje nisam mogao naci koji je tip maticna ploce. Chipset je Intel i810E.

Evo i ja sam istestirao moja tri komada:
- Najbrzi je Canyon CN-USB20EFD0512A 512Mb, lep metalni i transfer 23Mb/s
- PQI 1gb, isto metalni, nemam pojma koji model al USB 2.0 je 11Mb/s
- Swissbit nesretni od 512Mb, koji je jednom crko pa ga Cika Pera zalemio :) 8Mb/s

Ne mogud da kacim i slike pa moracete da mi verujete na rec...

Evo ga i moj usb.Nije lose za 1750dindzi

Prilozi

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    127.9 KB · Pregleda: 250
Danas sam dovio Verbatim 2 gb store'n'go

Ovako izgleda:

Prilozi

• Verbatim.JPG
    Verbatim.JPG
    94.4 KB · Pregleda: 229
U Virtyc*m-u Canyon aluminijumski od 4 GB kosta 3990 din.

Evo brzine jednog Apacera Ah320 od 2GB, za koga se i ja razmisljam da kupim...Mada brine nisu ono sto bih ja nazvao dobrim, ali...cena je cena :).

Prilozi

• AH320.jpg
    AH320.jpg
    275.7 KB · Pregleda: 252
Sad sam nasao jedan interesantan uporedni test ovde:

http://www.tomshardware.com/2005/05/20/data_transfer_on_the_run/index.html

a ovde je poslednja strana sa rezultatima:
http://www.tomshardware.com/2005/05/20/data_transfer_on_the_run/page10.html

Ovaj Transcend JetFlash 110 2GB ih je oduvao. A takodje ima i najvecu brzinu upisa za koju sam ja cuo 23MB/sec. Mozda gresim, ali niko u ovoj temi ni ne pominje brzine upisa a mislim da je to ipak bitno.

Takodje obratite paznju i na RandomeAcces time kod Transcend-a je 2ms a kod Corsair Voyagera je 30ms, jeziva razlika...

Proizvodjac za taj model 110 deklarise "Read 10~12 MByte/s, Write 8 MByte/s", a on na testu postize Read 27 MByte/s, Write 24 MByte/s !? Ne kapiram sto su na zvanicnom sajtu prikazali performanse sopstvenog proizvoda za 100-300% slabije.

Poslednja izmena:
Isto i Kingston... Model DT deklariše kao 6/3MBps a postiže valjda 11/7MBps, dok model DT2 deklariše 11/7MBps a postiže negde 20/12MBps... naravno u maximumu sa velikim fajlovima.

Evo brzine jednog Apacera Ah320 od 2GB, za koga se i ja razmisljam da kupim...Mada brine nisu ono sto bih ja nazvao dobrim, ali...cena je cena :).

dobili smo ga na poslu... 11MB/s read sa njega... ali zhalosnih 2MB/s write na njega...
imam i Datatraveler od 2GB i kod njega je 11MB/s read i 5MB/s write...

Isto i Kingston... Model DT deklariše kao 6/3MBps a postiže valjda 11/7MBps, dok model DT2 deklariše 11/7MBps a postiže negde 20/12MBps... naravno u maximumu sa velikim fajlovima.

Cekaj, hoces da kazes da je to moguce da Transcend deklarise Read 10-12, Write 8 Mbyte/s, a da na testu postize 27, odnosno 24 MByte/s?

Svi proizvodjaci deklarisu uvek nesto manje od realnih rezultata. Pretpostavljam da ne zele da izgledaju kao lazovi u ocima onih koji koriste njihove proizvode na starijim konfiguracijama, slabijim procesorima, PATA diskovima i slicno. I Apacer deklarise nesto nize vrednosti, ali ovo sa Transcendom 110 mi je neverovatno. Bas da tri puta umanje rezultat?

Apacer HT203 2GB

Prilozi

• Apacer.jpg
    Apacer.jpg
    100.5 KB · Pregleda: 235
Koji li je ovo HT203 grafik po redu ovde... :)

bice ih jos ;) na osnovu ove teme sad svi uzimaju HT203 :)

Mozemo da mu damo Benchmark user-award :).
Doduse, nema ljutnje, zasluzio je... Jos samo da je malo dostupniji nama juzno :D.

Ako bi neko mogao da posalje PM gde ima da se kupi HT203 ili Patriot oba od 1GB bio bih
jako zahvalan.

ht203 obichno ima u imtelu, patriot je bio u hot hardware sobi ..mislim da je kog bgilegala bio...

Vrh Dno