Šta je novo?

USB drive odjednom "Unknown Device"

• Začetnik teme Začetnik teme loco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

loco

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2003
Poena
619
Od jednom bilo koji USB flash drive (kao i mp3 player i iPod) racunar nece da prepozna (Unknown Device). Drugi USB uredjaji rade (mis, tablet...). Takodje, svi drajvovi rade na drugom racunaru. Probano i na prednjem i na zadnjem USB prikljucku. Do juce je sve radilo normalno. OS je win XP.
Sta bi moglo da bude? Da li je u pitanju softverski problem (driveri, OS) ili hardverski?
Svaki savet dobrodosao.
Hvala.

Slican slucaj sam video na poslu u okviru jedne manje mreze (10ak racunara). Kolega ubacio svoj usb flash od 1gb, na kome je btw umelo cesto da bude virusa, winxpsp2 nije hteo da ga prepozna (iako je 5min pre toga taj usb kingston radio ok na drugom racunaru) al` nakon toga nije hteo da prepozna ni jedan drugi usb uredjaj, mrezna komunikacija je prestala... Malo je reci kakav je haos nastao jer su neki podaci sa tog racunara morali hitno da se dostave u jedno od nasih ministarstva.

Reseno reinstalacijom win, a covek koji je zaduzen za odrzavanje nije hteo da se previse cima i ulazi u trag tacnom uzroku problema.

Poslednja izmena:
Problem je negde u Windows-u.
Deinstaliraj pa ponovo instaliraj Universal Serial Bus controllers.
Proveri USB Mass Storage Driver ( System32\DRIVERS\USBSTOR.SYS )

http://support.microsoft.com/?kbid=873169

Probao sam to vec, ne vredi.

Inace, virus je 99% iskljucen iz opcija, posto sam proverio sve USB flash drive-ove (a doticni racunar nije na internetu niti u bilo kakvoj mrezi.
Na drugim racunarima i dalje normalno rade.

Nista, sledeca je reinstalacija win-a, pa da vidim sta ce da se desi.

Samo ostaje onaj 1% opcija da je virus, kad se takva stetocina uvuce u sistem mnogo ju je tesko
ocictiti pa je mnogo jednostavnije i brze resenje reinstalacija sistema (citaj Windows-a).
Drugi, nepovoljniji slucaj jeste da je sam USB konektor deformisan, odnosno da su se kontakti olabavili ili polomljeni ako je USB drive ciman naglo.
Reinstal win-a bi trebao da resi tvoj problem, javi sta si uradio.

Drugi, nepovoljniji slucaj jeste da je sam USB konektor deformisan, odnosno da su se kontakti olabavili ili polomljeni ako je USB drive ciman naglo.
To nije 100% posto su probana 4 flash drajva i iPod na svakom od 6 USB prikljucaka i uvek ista stvar.
Pada reinstalacija win-a, samo kad stignem. Nije moj komp, a vec imam posla preko glave.

Ja bih probao reinstalaciju drajvera za plochu pre same reinstalacije OSa da sam na tvom mestu.

Virus 90%..Pre reinstalacije OS-a iskeniraj sve dobro sa nekim jacim antivirusnim software-om
Vrlo cesto obican scan nece naci virus vec ga prijavljuje live protect..zato update definicija,iskljucivanje restore-a,safe mode,i brisanje iz registra odgovarajucih vrednosti..ovakvi virusi su jako neprijatni zato sto virus ostaje na flash-u pa i ako reinstaliras os moze opet da se vrati na isto ako ne skines virus sa flash-a
Poz

Ne, SP2.

Za virus sam vec rekao da je vrlo malo verovatno (maltene nemoguce), a i ti USB-ovi se vec neko vreme koriste i na drugim racunarima i nijedan nije pokazao simptome. Nod ne pronalazi nista na doticnim USB-ovima, a ni licnim pregledom fajlova nije pronadjen nijedan sumnjiv.

Win jos uvek nije reinstaliran (nema se vremena).

Moj usb flash je pravio isti problem. Posle pretrage na netu sam ustanovio da je krivac autorun.inf, malware program koji se ubaci na flash i pokrece beskonacan autorun, koji blokira pristup uredjaju.

http://experi3nc3.wordpress.com/2007/05/10/flash-disinfector-by-subs/

Flash Disinfector je malecki program koji cisti ovaj (odnosno zatvara malware, koji posle toga moze da se obrise iz total commandera ili slicno) i slicne programe.

Meni je ovo pravilo problem, ne znam za druge.

Poslednja izmena:
malo kasnim ali..
probaj sledece:
ako imas povezan stampac sa kompom preko usb kabla iskljuci usb kabl od stampaca i ima da ti radi flash.
zakljucak : baci kabl pa kupi novi-kvalitetniji, izgleda sasavo ali provereno radi
u svakom slucaju izvuci fizicki sve usb kablove iz kompa pa probaj
:wave:

Nazad
Vrh Dno