Šta je novo?

USB Crypto ADSL modem - deljenje interneta

penthouse

Slavan
Učlanjen(a)
22.03.2009
Poena
301
Treba mi savet kako to moze i da li uopste moze da se izvede ta operacija. Imam ADSL preko Beotela i oni su mi dali ovaj magican (glupi) modem 😉, moje pitanje je da li mogu da kupim neki razdelnik za USB i da povezem dva kompa na internet? Dosta bi mi znacilo kada bih mogao to da uradim i ako mozete da mi pokazete gde ima da se kupi tako nesto ako i postoji.

P.S. Mrzim farmerke 😉

Sto se USB razdelnika, ne moze. Mozes da sharujes internet izmedju dva racunara, tako sto bi jedan imao prikljucen modem, a preko LAN bio povezan sa drugim i sa njim delio konekciju. Ali po nekom mom iskustvu, to je vrlo dosadno resenje. Za pocetak, taj racunar na koji je povezan USB modem mora da bude uvek ukljucen ako zelis net na drugom. Drugo, moze se desiti da imas probleme sa konekcijom na ovom drugom. Pocev od toga da imas uzasan balans konekcije, do toga da ti neka aplikacija koja zahteva net ne radi. Mozda sam ja razmazen, ali bas me nervira takvo deljenje 🙂.

A Beotel (pouzdano znam) ima i neke modeme sa ethernet u ponudi, mozda cak i ethernet/USB. U potonjem slucaju bi jedan racunar bio na USB drugi na eth. Ako ima samo jedan ethernet i nista vise kupi switch ili ruter.

Ovo su ti resenja. Sto se tice konkretne implementacije bilo kog od njih, moras malo da citas po forumu, ispisana je citava Biblija postova na tu temu.

A Beotel (pouzdano znam) ima i neke modeme sa ethernet u ponudi, mozda cak i ethernet/USB. U potonjem slucaju bi jedan racunar bio na USB drugi na eth. Ako ima samo jedan ethernet i nista vise kupi switch ili ruter.

Ne modem nego ruter sa makar jednim ethernet portom pored usb ako vec ne moze da dobije 4portni ruter

modem ne moze da mu zavrsi posao jer dobija samo jednu IP adresu

Nazad
Vrh Dno