Šta je novo?

Usb cable modem

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

weasel

E4
Moderator
Učlanjen(a)
18.08.2004
Poena
1,285
Imam sbb-ov net i webstar atlantic cable modem povezan na usb.Jedno vreme je sve ok radilo dok nisu nestali usb driveri tako da i modem neradi.Lik koji mi je instaliro modem mi je reko da je vrlo mala sansa da to popravim bez formata,
Reko mi je da probam da deinslaliram usb drivere iz device mennagera ili da nadjem drivere za moj modem za 2005 godinu.
Napomenuo je da je ovo cest kvara za SP2 aiako ja imam SP1
Jel imo neko slican problem i kako da ga resim bes formata ?

Pa prvo vidi zašto su ti nestali USB driveri...i kako to da ti se desi? Proveri u BIOS-u da li ti je USB na Enable...probaj da ponovo instaliraš drivere od ploče...
A jesi li probao da promeniš port? I jesi li probao neki drugi USB uređaj da li ti radi na tom istom portu?

Pa neznam bas kako su nestali jer je to bratov komp
Usb jeste na enable.
KAd ga izvadim i vratim pise nasao je novi usb devbice ali ima gresku pri instaliranju i nemoze da prepozna sta je

То са Sp2 нема никакве везе. Ја скоро годину дана користим тај модем и никада се није појавио тај проблем. Није ми јасно како твој брат нема инсталациони диск за тај модем, а требао би и уз њега да иде и кабл за мрежни прикључак. Јеси ли пробао са њим?

EEe
Sve sam ja to probao
Kabl za mrezi priljucak imam ali nemoze jer je vec moj komp povezan na mrezi port za taj modem
Instalacioni disk imam ali nemoze da se instalira preko tog diska vec valjda jedini nacin a da nije format je da nadjem neke drivere za 2005 godinu za taj modem

Ne znam zašto ne bi moglo...ako je to WebStar Scientific Atlanta modem, onda ja koristim isti, sa driverima koji su došli uz njega još pre dve godine, a imam i SP2 instaliran i nemam nikakve probleme...

Jeдино сигурно што знам је да то нема везе са SP2. Шта се дешава када му ''понудиш'' оригиналне драјвере са диска?

Pa nedesava se nista kad klinkem na install windows driver a imam opciju da skinem najnovije sa njihovg sajta(a ustvari to su ti isto ) i da izbrisem stare drivere sto sam vec pokuso

ma jok bre, ne trebaju ti novi drajveri.

Jednostavno i prosto. Iskljuci modem. Izbaci ga iz USB porta na kompu. Odi u Start/settings/ control panel. Deinstalirar scientifica atlanta....modem. Posle Ubaci usb kabl u drugi USB port. Ne isti ka pre. Ubaci cd koji imas i instaliraj drajvere(samo next ili windoz sam to uradi - povuce🙂 )

Nadi network connections i local area connections (scientific atlanta web star (ako ih imas vise) Unesi parametre ako imas ili ne. i to je to.

Mozes ako imas enabled Lan da ubacis UTP kabl na mreznu karticu 🙂 i tamo to da uradis.

Inace USB zna da zeza
-Zbog samog windowsa
-USB konflikt ako ima vise uredjaja koji su na USB portovima
-twiligh zone 🙂

Nazad
Vrh Dno