Šta je novo?

USB boot pitanje

Kluzo

Slavan
Učlanjen(a)
08.10.2005
Poena
320
Dali se od bilo kog usb flesa moze napraviti bootabilni, to pitam posto se smaram sa jednim Take MS-om koga nikako da nateram da postane bootabilan.

Ako je zbog instalacije windowsa i ostalih OSova evo tutoriala da se napravi bootabilni flash, ne treba nista od dodatnog software-a i potrebno je da se odradi samo jednom... Posle formata se brisu podesavanja. Znaci koristi se normalno kao obican flash a kada se kopiraju podaci sa diska gde je instalacija OSa moze da se instalira sa njega

Prilozi

• How to create bootable windows 7 disk.doc
    28.5 KB · Pregleda: 64
Ima i laksih nacina... najbolje je ako imas ISO sistema na hardu... potreban je samo ultraISO i flash memorija.

Za kreiranje boot-abilnog usb isprobao sam "unetbootin" (portabl program) ... iz windowsa sam napravio boot-abilan usba linux mint-a 8 i uspješno instalirao isti... mada potanje pokretača teme je na mjestu... imam 2 usb-a , jedan transcend od 4GB i njega nisam uspio napraviti boot-abilnim ali drugi neki reklamni noname od 1GB radi mi savršeno za boot...

Poslednja izmena:
E vidis, ja sam sa mog transcend-a od 4GB instalirao Win7, na nacin opisan u mom proslom post-u. No to nije ni bitno, vazno je da pokretac teme kaze za sta hoce da m bude butabilno? (instalacija win-a, hiren's boot, neki linux i sl.)

Cek, pa dali on vidi dva storage uredjaja pri tamo namestanju particija, ili vidi samo jedan? Tako on kad podizem sa flash-a... vidi HDD i vidi moj flash... znaci treba da vidi tu neku njegovu memoriju i da vidi flash takodje... ako ne vidi jedno onda ***...

Nazad
Vrh Dno