Šta je novo?

USB bluetooth

Novim

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2008
Poena
319
Gde u Bgdu da kupim neki USB Bluetooth (dongle) a da a) nije kineski, i b) da je generički (da su dovoljni drajveri koje ima sam XP, što znači da ima šanse i da radi pod Linuxom)? Video neko nešto iole kvalitetno u skorije vreme? Tnx.

Ja sam pre 5 meseci uzeo canyon bt CN-BTU4, sad ja sam na xp instalirao drajvere koje sam dobio uz njega, a posto koristim ubuntu kao primarni OS u njemu radi odlicno, cim sam ga nakacio na usb odmah ga je prepoznao i nemam nikakvih problema, jedino ne mogu da podesim PAN.
Placen 1000din. ;)

Poslednja izmena:
jos neki predlog ili smo iscrpili sve kvalitete?

Msi

Ma MSI, ne mozes da pogresis. Verovatno su evro-dva-tri skuplji od Canyona i slicnih markica, ali mislim da vredi.

A ako hoces da ustedis bas svaki dinar, uzmi Trust BT-2100P, mislim da je generalno bolji proizvodjac od vecine djubreta sto se vuce po prodavnicama, mada nisam siguran da li ispunjava ovaj uslov sa drajverima.

Poslednja izmena:
Generalno BT je jednostavan, bitno je samo kakav ti gvalitet treba, a posto si gore naveo par zahteva, onda uzmi Gigabyte... Moze i MSI, samo imaj u vidu da sto ga vise platis bice kvalitetniji... Ali ne u smislu da kupis najskuplji, nego da se ne stekas 100-200 dinara izmedju BT 1.2 i BT 2.0...
A razlika je u protoku i dometu... Pogledaj par skupljih i jeftinijih i nadji zlatnu sredinu... :)

Poslednja izmena:
Ja sam pre par meseci uzeo Trust BT-2400p. Mališa je mnogo zgodan jer štrči samo par milimetara iz USB porta. Domet mu nije neki (deklarisano do 10 m) ali meni završava posao. Baziran je na Toshiba čipu, a radi i sa generičkim Windows drajverima (ja ga tako koristim). Cena 1100 - 1800 din, kako gde.

product-15532322.jpg

Gde ga nadje za 1800, u prodavnici kod novog Merkatora što joj ima počinje na I :D je 1000. Inače sam baš njega juče isprobao, hvata za sve pare. Taman koristim moj SE za daljinsko upravljanje i sa 10+ m razdaljine :)

Poslednja izmena:
Lepa, zanimljiva stvarcica, steta sto imam kabl za povezivanje kompa sa telefonom...
Ali moracu da uzmem i ovo, 1000 din nije nista, a burazer me stalno smara da prebacujem na moj pa da saljem njemu... Ovako cu da ga se otarasim.. :)

Auu brate.. mnogo. Ima da se nadje MSI tako majušni za 920 din.

Pa i ja sam kupio u toj prodavnici na I, tada je bio 1100 din. Naveo sam i najvišu cenu koju sam negde usput video ali niko te ne bije po ušima da tamo kupiš ,)

Poslednja izmena:
Ljudi jer moze neko da se osvrne na rad bluetooth kroz zid?

Komp mi je na oko 4m od kreveta ali nas deli zid a kako stalno gledam serije sa kompa mislio sam da iskoristim univerzalni daljinski preko BT,pretpostavljam da mi i girder treba za to,pa pitam jer zna neko gde u BG ima neki BT koji sigurno "hvata" kroz zid do 5m?

Ako , kojim slucajem, neko nesto moze da mi kaze o sledecem problemu. Ja mogu da saljem fajlove sa mog telefona na pc ali sa pc na telefon ne mogu? Koristim bluesoleil. Hvala

King,probaj da reinstaliras drajvere za Bluesoleil,meni se dva puta zaglupio Bluesoleil tako i posle reinstaliranja,sve u redu.Nego,da sad ne otvaram temu za bezveze;da li neko moze da mi kaze kako da u KMPlayeru pusti mmuziku sa mobilnog,ali preko bluetooth adaptera da je konektovan telefon?

MSI oce da crkne ako stoji non stop u kompu, ja znam za za dva koja cu crkla, sad imam neki airlive i radi, josh uvek :)

imam oba gorepomenuta bt-a (GIGABYTE
GN-BT03D i Trust BT-2400p), gig. moze da radi bez drivera (xp sp2), dok trust nemoze ali cini mi se daje brzi....

Može i Trust da radi bez drajvera odnosno sa Microsoft stack-om. Bar kod mene radi...

Bluesoleil je tesko smece. Neki dan svratih u neku radnju i uzeh prvi koji se nasao na polici. Ustvari, uredjaj ko uredjaj nije nista ni bolji ni gori nego ostala konfekcija ali su zato drajveri.... smece najobicnije. Drajver koji dodje na disku je ver. 1.6 i OPM ga ne podrzava, isto tako ni NokPCSuite. Provedoh 3 sata trazeci po netu neki noviji, da bi nasao na nekom warez sajtu kompletan Soleil SW koji se placa i sa njim dolazi drajver. Naravno, na osnovnom sajtu nema ni bit od drajvera. I opet radi ultra kilavo, cesto zamrzne ceo komp na 10ak sekundi, i tako. Uglavnom bez'te do toga sto dalje. Ja u ponedeljak idem da ga vratim. Nije da cu propasti za 800 din ali ne volim kad mi se tako uvaljuje krs a i radnja mi je usput, pa sto da ne.
Sto je najtuznije imam negde MSI kupljen pre 3 godine ali ne mogu da ga nadjem. Mada, ni njegovi drajveri tada nisu bili bog zna sta ali kad se instaliraju i podese kako treba, radili su bez problema.

Soko,u pravu si za drajvere za bluesoleil,uzasni su.Ja sam nasao neki u novoj verziji 6.3.4 ili tako nekoj,ali opet mi se ne svidja.Koristim bluesoleil za prenos podataka sa mob.telefona mog,kevinog,caletovog i svih drugih,i za to je dobar,ali sam siguran da ima i boljih,ali nazalost,kod mene je bila poslovica "koliko para,toliko muzike",tako da sam ja isao na tu varijantu

Da ne otvaram novu temu, posluzice i ova :)

Imam pitanje u vezi konekcije mobilnog telefona i usb BT adaptera.

Nakon instalacije drajvera za BT (Win 7 OS), Nokia OVI suite softvera za razmenu sa mobom, deshava se sledeci problem - uchestalo pucanje konekcije.
Tj. nakon uspeshnog prepoznavanja uredjaja, ukucavanja koda i konektovanja kompa i mobilnog,
bilo kakav transfer je nemoguc jer se iznova na mobilnom javlja poruka da je veza puka i da je mobilni diskonektovan??

Probao sam na dva kompa, identichna situacija. Gugl izbacuje brdo izveshtaja gnevnih novozelandjana u vezi bluetooth slushalica, tako da nisam nashao skoro nishta korisno :)

U svakom sluchaju, bio bih zahvalan ako bi mi neko pojasni kako da proverim do chega je problem: Bluetooth adaptera, Mobilnog ili podrshke OS-a?
U pitanju su Nokia 2730, usb bt Manhattan i Win7.

Poz, SL. Banalno pitanje: Da li je bt na prednjem portu kućišta, ventualno na zadnjem braketu ili direktno na ploči?

Poz Sale :)
Kachim ga na prednji port kucishta (desktop), i sa strane (laptop).

Ja nikad nisam imao priliku da se susretnem sa nekim USB adapterom koji ne radi pod linuxom :)
Svi prorade kad ih bocnes (ne treba instalirati drajvere ili sl).

Poz Sale :)
Kachim ga na prednji port kucishta (desktop), i sa strane (laptop).
Verovatno je ovaj prvi deo rečenice problem: nema dovoljno struje. Ja sam imao svojevremeno čitač kartica koji nije hteo da radi na produžnom kablu, već isključivo priključen neposredno na ploči. Možda je i kod laptopa ista stvar, ipak su optimizovani da štede struju.

Na Win 7 sam imao ukupno 2 Bt USB ključa. Prvi, Trust micro adapter, je radio sa Win drajverima potpuno. Sadašnji, Hama, ima samo neku osnovnu podršku (od nekih 6-7, windows instalira drajver tek za jednu funkciju), a kompletne funkcije dobije tek kad instaliram BlueSoleil koji dolazi uz njega.

Nazad
Vrh Dno