Šta je novo?

USB 64 GB

shmiga

Slavan
Učlanjen(a)
17.07.2007
Poena
304
Kupio sam Data Traveler USB od 64GB i ne mogu da ga formatiram. Probao sam i sa HP tool i ne reaguje, neke file sam uspeo da kopiram na njega ali ne mogu da ih obrisem niti da ih pustim (film) ili slike (ne vidim ih). Neke file kao sto je word i exel vidi, kao i kapacitet samog USB. Molim za pomoc, hvala unapred.

Ne znam sto gubis vreme na to. Pretpostavljam da si za usb stick od preko 100 evra dobio garanciju, nosi neka ti zamene.

A da mu nisi ukljucio Privacy Protection ?

hm... ovo me podseca na onu cuvenu KENT prevaru sa stikovima od 16MB koji su bili "nasvirani" softverski da prikazuju da imaju 64MB. Isto su se ponasali. Navodno kopira sve ali kad zelis da procitas podaci necitljivi i ne mogu da se obrisu...
E sad ne kazem da je i ovde to slucaj obzirom da sam video na par mesta da postoje 64GB fleshke (npr. u Microsystems-u je Transcend USB 2.0 JetFlash V20 od 64GB skoro 17.000 din) ali interesantno je da se ova upravo isto ponasa kao one stare KENT :) Znaci... ili je fake kao KENT ili je (ne)ispravna...

Poslednja izmena:
ja sam imao SONY stick od 8gb pre 2god,ispostavilo se da kad sam ga jednom napunio skroz,prestao da radi :)

Od kad? Max za Fat32 je 2 TB, 8 TB (ako koristis 32KB sektore)
Microsoft je namerno ogranicio mogucnost formatiranja sa Fat32 FS na particijama vecim od 32GB kako bi ohrabrio ljude da predju na NTFS

postoji i exFAT FS dostupan za Win ME2 (putem SP1) i XP (updateom) ali na XPu dosta ljudi nema ovaj update trenutno. Sa njim nemas problem u ogranicenju FAT32 sam MaxFileSize 4GB-1B a nije naporan za flasheve kao NTFS

Da problem bude jos veci, USB mi je stigao iz USA i verovatno necu moci da ga reklamiram. Zato gledam na svaki nacin da ga oporavim, a bar da je malo radio...nego ni jedan dan...

Meni se takodje desilo da mi Data Traveler 4GB otkaze. Nije mogao da se formatira, nita da se bilo sta obrise, samo je sadrzaj mogao da se cita. Pokusavao sam raznim alatkama da formatiram flesku i nisam uspevao dok nisam skinuo sa APACERovog sajta neki USB flash utility - cini mi se AH320 LFormat Utility. Skini neki APACER LFormat Utility ili Repair Tool sa njihovog sajta pa pokusaj njime da formatiras flesku.

Poslednja izmena:
Nigde ne mogu da skinem taj tool ako mozes da mi ga posaljes bio bih ti zahvalan, moj mail: [email protected]

Hvala unapred....ili link, sve jedno.

Evo linka: http://usa.apacer.com/us/support/downloads.asp

Izaberi
Product Category: USB Flash Drives
Download Type: Utility
pa Submit i imas celu utility listu...

Pokusaj sa AH320 LFormat Utility ili AH220 LFormat Utility, pa ako nece onda sa nekim Handy Steno 2.0 Repair Tool-om. Nadam se da ce sa nekim da prodje format.

Ja sam se bio opekao, narucio flesh od 16GB iz USA a ono samo 2GB iako pokazuje 16GB i ne normalno velike brzine... Sve preko 2gb sto stavim na njega je necitljivo, znaci on upise, vidi se a ne moze nista da se otvori...
Tako da moguce da su i tebe zavrnuli :(... Koliko si platio?

Ja sam se bio opekao, narucio flesh od 16GB iz USA a ono samo 2GB iako pokazuje 16GB i ne normalno velike brzine... Sve preko 2gb sto stavim na njega je necitljivo, znaci on upise, vidi se a ne moze nista da se otvori...
Tako da moguce da su i tebe zavrnuli :(... Koliko si platio?

(hehe evo ga jos jedan KENT sindrom :))

Hvala za link, probacu. Javljam ako uspe.

U, pa dobro onda nisi bacio mnogo para posto je njegova realna cena sigurno mnogo visa, barem dvostruko.

U, pa dobro onda nisi bacio mnogo para posto je njegova realna cena sigurno mnogo visa, barem dvostruko.

Ako je neispravan sigurno je bacio pare pa makar bilo i 20$, taj problem imaju mnogi kingstone flash-evi od 32gb i 64gb, resenje je da se FS prebaci u NTFS i tako ce raditi, ako nemozes da ga formatiras u winu ti onda to uradi u dosu pomocu nekog alata ...

Ma zavrnuo ga neko. Taj stick kosta 140$.

ja sam imao SONY stick od 8gb pre 2god,ispostavilo se da kad sam ga jednom napunio skroz,prestao da radi :)

Ja sam imao Sony Vaio USB flash sa 164 GB (da, 164 gigabajtova) i prestao je da radi posle nekloliko upisivanja. Nisam stigao da ga ozbiljnije punim.

Poslednja izmena:
Ako je neispravan sigurno je bacio pare pa makar bilo i 20$, taj problem imaju mnogi kingstone flash-evi od 32gb i 64gb, resenje je da se FS prebaci u NTFS i tako ce raditi, ako nemozes da ga formatiras u winu ti onda to uradi u dosu pomocu nekog alata ...

Drug koji je pokusavao da nesto izvuce iz njega rekao mi je da je to u stvari 512mb iako on na properties pokazuje 64GB, ne znam kako je dosao do toga ali ja sam ocajan. Ne zbog love nego sto mi to ne radi kako treba ili ti uopste

Pa nista, iduci put se malo bolje informisi, kada primetis nesto 'extra povoljno'.
U vise navrata se pisalo o usb flashevima sa e-bay-a... Bilo kakvu vrstu memorije uzeti bez garancije se ne isplati.

Znaci, nikako Kingston Data Traveler 150 od 64GB ! Jel zna neko gde mogu da kupim Smart Media Card (SMC) od 64 ili 128 mb?

Poslednja izmena:
Jah... Ne, ne znaci. Znaci nikako kupovati flasheve sa e-bay-a :)

Evo malo moje istorije o fake usb memorijama pre tacno 3 godine...

Poslednja izmena:
Sve sam procitao kako si rekao, jedino mi nije jasno da li cu moci da dobijem svojih 64GB ili ne? Hvala u svakom slucaju!

Koliko sam ja shvatio neces moci, mada bih voleo da mozes.
Jednostavno naleteo si im, uvalili su ti nesto sto ne valja po veoma povoljnoj ceni, zeznuo si se dobro i pukao 85$ i sad ti tu vise nista ne mozes.

Sve sam procitao kako si rekao, jedino mi nije jasno da li cu moci da dobijem svojih 64GB ili ne? Hvala u svakom slucaju!

Ne, mozes da dobijes samo originalni kapacitet tog flesa... Ne znam da li se nesto u medjuvremenu promenilo, tj da li moze da se na fles od recimo 32 MB 'ugravira' kapacitet od, lupam, 128 GB (tj onoliko MB/GB koliko kome padne napamet), ili mora da postoji neki odnos medju tim kapacitetima...

probaj da ga formatiras uz neki odgovarajuci program, recimo Partition Magic.

Ma džaba formatriranje kad nije stvarno od 64GB.

Vrh Dno